• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2014

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2014

• Au Pair 2014
  • Re: Au Pair 2014

yamisouls > 08-02-2014, 16:23

Jak tam Miss przygotowania? )

kazetka > 08-02-2014, 16:29

ttankian napisał(a):Yamisouls czemu dziwacy? Opowiedz coś więcej !

A tak przy okazji wybiera się ktoś na te spotkania organizowane przez APiA?

Muszę czekac na odbiór paszportu, bo nie będę mogła zamknąć roomu, nawet jak wszystko będzie gotowe -,-' Także zejdzie mi z moją aplikacją jeszcze...

Ja byłam wczoraj  

yamisouls napisał(a):Hahah serio dziwni ale już im odpisałam, że nie jestem zainteresowana i zeszli mi z profilu.

W liście było napisane, że rekomendują mi przeczytanie jakiejś książki o spaniu bo to najwazniejsza rzecz ever wg nich i dzieci (9lat i 1) chodzą spać o 6PM. Do tego byli Żydami i każde jedzenie w domu musiało być koszerne, nawet to moje lol

ttankian zobaczysz szybko minie! Zajmij się filmikiem itd.. ))

O matko! Serio dziwacy, ja tez z nimi nie chciałabym nawet rozmawiać, więc się nie dziwię

missbigdreams > 08-02-2014, 16:42

yamisouls napisał(a):Jak tam Miss przygotowania? )

Ehh czas leci niesamowicie szybko! Jeszcze nie tak dawno było 31 dni, teraz już tylko 9. Wszystko już gotowe - wiza, walizki. Zostało mi tylko czekać   Sama nie wiem co czuje, mix uczuć a głowa ciężka od myśli. Jeszcze jestem tu a już zaczynam tęsknić haha! Jedno co wiem to to, że nie mogę się doczekać! 

kazetka > 08-02-2014, 16:50

Aj szybko zleci A rok w Stanach jeszcze szybciej, zobaczysz! Ale póki co - przygodo trwaj
    Nie masz może w planach posta na temat pakowania? Jak sama już zaczynam aplikację, to się zastanawiam, jak tu kurczę sobie poradzić z tym pakowaniem, jak przyjdzie co do czego

yamisouls > 08-02-2014, 17:03

To super to już prawie za tydzień!! A jakieś prezenty drobne kupowałaś czy nie? Zazdroszczę mega!

missbigdreams > 09-02-2014, 14:14

Hmm co do posta pewnie taki zrobie  Na pewno biore mega mało ubrań ;p A co do prezentów - właśnie nie mam pojęcia co kupić małemu. Jej chce książke kucharską z polskim jedzeniem ale po ang. Nie wiem gdzie ja taką znajde ;/ 
    Jakieś sugestie? 

Divertissante > 09-02-2014, 15:42

Dziewczyny (i chłopaki ) ale mnie tu długo nie było! MA SA KRA! 
    Widzę, że przecie do przodu I DOBRZE! Trzymam kciuki za każdego z was, nawet jesli mnie tu nie ma
    miss- poszukaj w ksiegarniach, w empiku też powinno coś być, ewentualnie internet z mega dobrym kurierem
    baskah - kochana, masz jeszcze drugi rok (jak by co), zeby jechać do Colorado!
    women- A TOBIE KOBIETO JAK IDĄ PRZYGOTOWANIA?! Wiza- coś, ten teegooo?
    Johnson- tak jak mówią dziewczyny: powiedz wprost "albo płacicie mi za studia i zostaję, albo spadam na West!" hahah a tak poważnie, powiedz im, że chciałbys spróbować amerykańskiej kultury z drugiego brzegu Rozstania już mają to do siebie, że są trudne, zwłaszcza jak kogoś się lubi...

women > 09-02-2014, 18:04

zdecydowanie trzeba książek szukać w empiku. Divertissante haha jest stałą klientką empik więc Ci pomoże hahah <3
    Wiza się robi cały czas.

haha sposób na mówienie wprost może być ciekawe  ale jednak Johnson uważaj

mafcik > 12-02-2014, 19:19

<p style="color:rgb(40,40,40);font-family:helvetica, arial, sans-serif;">Hej !    Marzę o wyjeździe od paru lat, ale zawsze myślałam że mam jeszcze mnóstwo czasu na zbieranie doświadczenia, aplikacje itp. A tu nagle luty, klasa maturalna, przydałoby się wyjechać w okolicy września kiedy jest jeszcze sporo rodzin. Sama nie wiem czy dam radę uzbierać pieniądze, ale to referencje są największym problemem. 
    <p style="color:rgb(40,40,40);font-family:helvetica, arial, sans-serif;">Myślicie że nadawała by się do referencji praca w centrum handlowym (okres przedświąteczny, panie mikołajowe itp) przy stoisku dla dzieci? Pomagałyśmy pisać dzieciom listy do św.Mikołaja, robiliśmy łańcuchy na choinkę, piekliśmy pierniki itp. Nie wiem jak miałoby to być sprecyzowane, bo przecież przewijało się tam mnóstwo dziciaków, w różnym wieku.. Niby było to pare dni, ale zawsze coś.
    <p style="color:rgb(40,40,40);font-family:helvetica, arial, sans-serif;"> 
    <p style="color:rgb(40,40,40);font-family:helvetica, arial, sans-serif;">Czy przejdą referencje od kuzynki o innym nazwisku dość często do niej chodzę i siedzę z dzieciakami więc pewnie trochę by się uzbierało?
    <p style="color:rgb(40,40,40);font-family:helvetica, arial, sans-serif;">Jak bardzo podkoloryzowałyście swoje doświadczenie ? Wiem, że wiele dziewczyn wyjeżdżało praktycznie bez doświadczenia, ale jednak lepiej coś umieć.
    <p style="color:rgb(40,40,40);font-family:helvetica, arial, sans-serif;">Chciałabym zdobyć jakoś te godziny, ale chcąc wyjechać ok września przydałoby się już wypełniać aplikacje.

ewelinagr88 > 12-02-2014, 21:44

oo dawno tu mnie nie było dziewczyny co u was?????macie już perfect czy czekacie ??????Diverrtissante nie odpowiadaj ahha wiem wszystko hahahah Mafcik napisz ze bylas animatorem w centrum handlowym i opiszesz swoje obowiazki, moze uda ci sie zalapac na wolontariat do przedszkola lub zlobka???Nie pisz ze bylas mikolajka bo to zle brzmi Od kuzynki mozna-nie bedzie problemu ale chyba charakteru, wiem ze w apia bylo tak ze potrzebowali 1 charkteru i 1 z opieki , oczywiscie im wiecej tym lepiej natomiast Gawo 2 z opieki i 1 z charakteru, ta z charakteru to moze ci rodzina wypelnic. Ja odradzam koloryzacje doswiadczenia bo wszystko wyjdzie podczas rozmowy z rodzinkami, czesto zadaja ci pytania co zrobisz jak dziecko bedzie itd .......albo juz tam z dziecmi nie poradzisz sobie bo np napiszesz ze to z nimi robilas a wcale tak nie bylo i potem nie wiesz co masz zrobic w danej sytuacji zwlaszcza kryzysowej wiec ja polecam dodatkowe godziny opieki u sasiadow znajomych itd lub przedszkole, do zlobka napewno cie przyjma nie ma nic lepszego niz dodatkowa para rąk za free
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia