-
-
Re: Lipiec- USA
ayumi_ > 08-05-2012, 19:51
a masz konto walutowe ?
bo właśnie ktoś mi mówił, że jak coś to sobie takie otworzyć czy coś... nie wiem dokładnie jak jest, później się tym będę zajmować hee -
Cukrova > 08-05-2012, 22:33
Ja zapłacilam polskiej agencji 310 zł i oni im daji 100 $ takze zapytaj w agencji
Moje przypominam prowork -
LadyWatson > 09-05-2012, 11:32
PKO należy omijać szerokim łukiem. Niekompetentni i jak widać drodzy.
Faktycznie, w takiej sytuacji najlepsze konto walutowe. Jeżeli mi się kiedyś uda do USA wyjechać, to przed wyjazdem takie sobie założę:-) -
Tenzi > 09-05-2012, 13:13
Dzięki dziewczyny, niestety miałam odciętego neta i nie mogłam wcześniej odpisać ani przeczytać waszych odpowiedzi,
ale moja mama wczoraj wpadła na pomysł żeby założyć mi to konto walutowe w multibanku w pobliskim mieście i tak
jechaliśmy godzine do innego miasta żeby uniknąć kosmicznej prowizji, opłacało się ;d plus na przyszłość się przyda.
Także polecam
Prowizja w:
- PKO - 110 zł
- WBK - 90/100zł
- Multibank - 35zł) -
agniesia > 11-05-2012, 22:35
Jeśli chodzi o opłatę za APC to w mailu z Gawo z adresem i numerem konta Pani napisała mi, że najlepiej wplacić w Multibanku. I tak też zrobilam.
Nie trzeba zakładać żadnego konta. Po prostu idzie się z banknotem 100 - dolarowym i wpłaca na konto APC (oni mają w Multibanku). Prowizja kosztowala pare groszy -
Tenzi > 11-05-2012, 23:56
To ja nie wiem czemu te babki w banku mnie o tym nie poinformowały, stwierdziły, że powinnam założyć konto walutowe i tyle. Ja i tak nic nie płacę za to konto, całkowicie darmowe więc myślę, że na przyszłość się przyda jak będę robiła przelewy $ z USA do polski -
chica > 12-05-2012, 14:30
[quote name="Tenzi"]To ja nie wiem czemu te babki w banku mnie o tym nie poinformowały, stwierdziły, że powinnam założyć konto walutowe i tyle. Ja i tak nic nie płacę za to konto, całkowicie darmowe więc myślę, że na przyszłość się przyda jak będę robiła przelewy $ z USA do polski[/quote]
Tenzi, a jakieś inne haczyki dt. tego konta? -
Tenzi > 12-05-2012, 14:55
haczyków żadnych nie znalazłam, za to sporo zalet np. brak opłat za otwarcie i prowadzenie konta, brak wymogu comiesięcznego zasilania konta, możliwość robienia przelewów przez internet i mała prowizjaNie mam dużego doświadczenia z bankami ale ten wydawał się naprawdę najkorzystniejszy. -
katty_b > 17-05-2012, 0:23
Hey! Ja też nastawiałam się na lipiec. Ledwo otworzyli mi room, po 15 minutach miałam pierwszy match. Rodzinka z dwójką dzieci, chłopczyk 5 lat, dziewczynka 2,5 od wrzesnia ma isc do przedszkola. Mieszkają 10 minut od downtown w DC. Z dzieciakami nie powinno byc za duzo roboty, ale ten Waszyngton... Czy ja tam chce? help -
Alexandraa > 17-05-2012, 1:17
Sama musisz sobie na to pytanie odpowiedziećDla mnie Waszyngton to fajna lokalizacja, dobry punkt wypadowy do Nowego Jorku i ogólnie na całe Wschodnie Wybrzeże. No i sporo au pair w tamtych okolicach.