• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Lipiec- USA

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Lipiec- USA

• Wątek zamknięty
  • Lipiec- USA
  • Re: Lipiec- USA

ayumi_ > 08-05-2012, 19:51

a masz konto walutowe ?

bo właśnie ktoś mi mówił, że jak coś to sobie takie otworzyć czy coś... nie wiem dokładnie jak jest, później się tym będę zajmować hee

Cukrova > 08-05-2012, 22:33

Ja zapłacilam polskiej agencji 310 zł i oni im daji 100 $ takze zapytaj w agencji

Moje przypominam prowork

LadyWatson > 09-05-2012, 11:32

PKO należy omijać szerokim łukiem. Niekompetentni i jak widać drodzy.

Faktycznie, w takiej sytuacji najlepsze konto walutowe. Jeżeli mi się kiedyś uda do USA wyjechać, to przed wyjazdem takie sobie założę:-)

Tenzi > 09-05-2012, 13:13

Dzięki dziewczyny, niestety miałam odciętego neta i nie mogłam wcześniej odpisać ani przeczytać waszych odpowiedzi,

ale moja mama wczoraj wpadła na pomysł żeby założyć mi to konto walutowe w multibanku w pobliskim mieście i tak

jechaliśmy godzine do innego miasta żeby uniknąć kosmicznej prowizji, opłacało się ;d plus na przyszłość się przyda.

Także polecam

Prowizja w:

- PKO - 110 zł

- WBK - 90/100zł

- Multibank - 35zł )

agniesia > 11-05-2012, 22:35

Jeśli chodzi o opłatę za APC to w mailu z Gawo z adresem i numerem konta Pani napisała mi, że najlepiej wplacić w Multibanku. I tak też zrobilam.

Nie trzeba zakładać żadnego konta. Po prostu idzie się z banknotem 100 - dolarowym i wpłaca na konto APC (oni mają w Multibanku). Prowizja kosztowala pare groszy

Tenzi > 11-05-2012, 23:56

To ja nie wiem czemu te babki w banku mnie o tym nie poinformowały, stwierdziły, że powinnam założyć konto walutowe i tyle. Ja i tak nic nie płacę za to konto, całkowicie darmowe więc myślę, że na przyszłość się przyda jak będę robiła przelewy $ z USA do polski

chica > 12-05-2012, 14:30

[quote name="Tenzi"]To ja nie wiem czemu te babki w banku mnie o tym nie poinformowały, stwierdziły, że powinnam założyć konto walutowe i tyle. Ja i tak nic nie płacę za to konto, całkowicie darmowe więc myślę, że na przyszłość się przyda jak będę robiła przelewy $ z USA do polski [/quote]

Tenzi, a jakieś inne haczyki dt. tego konta?

Tenzi > 12-05-2012, 14:55

haczyków żadnych nie znalazłam, za to sporo zalet np. brak opłat za otwarcie i prowadzenie konta, brak wymogu comiesięcznego zasilania konta, możliwość robienia przelewów przez internet i mała prowizja Nie mam dużego doświadczenia z bankami ale ten wydawał się naprawdę najkorzystniejszy.

katty_b > 17-05-2012, 0:23

Hey! Ja też nastawiałam się na lipiec. Ledwo otworzyli mi room, po 15 minutach miałam pierwszy match. Rodzinka z dwójką dzieci, chłopczyk 5 lat, dziewczynka 2,5 od wrzesnia ma isc do przedszkola. Mieszkają 10 minut od downtown w DC. Z dzieciakami nie powinno byc za duzo roboty, ale ten Waszyngton... Czy ja tam chce? help

Alexandraa > 17-05-2012, 1:17

Sama musisz sobie na to pytanie odpowiedzieć Dla mnie Waszyngton to fajna lokalizacja, dobry punkt wypadowy do Nowego Jorku i ogólnie na całe Wschodnie Wybrzeże. No i sporo au pair w tamtych okolicach.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia