• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Prezenty dla Host-rodziny

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Prezenty dla Host-rodziny

• Prezenty dla Host-rodziny
  • Re: Prezenty dla Host-rodziny

galileona > 01-07-2010, 14:01

no właśnie! dosadnie to ujęłaś Effce album o polsce jest piękny, ale ja tez przejrzałam go raz i mi starczy. nie o to chodzi, żeby się nim zachwycali dzień i noc, ale żeby mieli jakieś pojęcie skąd jestem i co to ta Polska

nina15 > 02-07-2010, 3:47

nie warto sie przejmować tymi prezentami serio. moje ktore dalam sie wardaly po calym domu. wodka wyladowala na polce, i potem i tak mialam ochote ja zabrac jak sie wyprowadzalam, az mnie kusilo. kupcie czekoladki wszytskim i starczy. ja od nich nawet prezentu nie dostalam. az lcc byla w szoku jak zgadal nam sie temat prezentow i ja mowie ze nic nie dostalam to dopytywala sie mnie czy nie bylo jakis kosmetykow w koszu czy czegokolwiek w pokoju co moglam przeoczyc haha. tak bylo resztki mydla w butelce<jupi>

bziobzina > 02-07-2010, 19:30

Też szukałam dwujęzycznych bajek polskich, ale niestety nie było ich w empiku, a we wtorek już wyjeżdzam, więęęęć... kupiłam: dla trzylatki bajeczkę o księżniczkach, która ma mnóstwo brokatowych kolorowych świecących elementów na każdej stronie, mam nadzieję, że przykują jej uwagę, podczas gdy ja będę tłumaczyła in english;D,

pięciolatkowi kupiłam książeczkę z wierszami Tuwima, są łatwe i przyjemne, liczę na to, że wszystkie pięciolatki uwielbiają uczyć się wierszyków na pamięć(nawet w obcym języku) , dziesięciolatce kupiłam grę planszową chińczyka i rabacanam, dwunastolatkowi natomiast twistera, ogólnie hostka mówiła, że one uwielbiają się bawić wszystkie razem, to liczę na przełamywanie pierwszych lodów właśnie podczas gier;D

Hostom kupiłam wino wytrawne z kawiarni włoskiej, w której pracowałam no i jeszcze myślę nad pomysłem mojej mamy, która chce zrobić wieniec drożdżowy, wygląda co prawda bardzo okazale, ale sama nie wiem czy warto przywozić coś polskeigo do jedzenia, jakby miało im nie smakować to byłoby dziwnie...

No i jeszcze słodycze ofc, strasznie liczna rodzina mi się trafiła;d

Co wy dziewczyny myślicie o przywożeniu czegoś polskiego do jedzenia?

WhiteDove > 12-08-2010, 12:17

Ja myślę, że polskie jedzenie jest super pomysłem, bo o to właśnie chodzi- o wymianę kulturową A, że im nie zasmakuje, to co, Tobie też pewnie większość tego żarcia nie będzie smakować

To ja się podzielę moim pomysłem

Host dostanie ode mnie książkę o Polsce tradycyjnie, ale nie dlatego,ze nie mam innego pomysłu, tylko dlatego, że jest profesorem uniwersyteckim, więc pewnie lubi poszerzać wiedzę

Hostka książkę kucharską z polskimi daniami, bo jest ciekawa polskiej kuchni

Dziewczynki(4 i 8 lat), żeby się nie kłóciły dostana to samo Plecaczek misia a w plecaczku polskie słodycze, może jakieś bajeczki jak znajdę itp.

kasiexa > 17-08-2010, 10:14

pomóżcie!! co mam kupić siedmiolatkowi?i niemowlakwi? jak narazie kupilam album o warszawie i polskie slodycze..!czym tacy chlopcy się tam bawia? moze kupic mu koszulke pilkarska polski bo lubi grac w pilke?sama juz nie wiem a lece za kilka dni!!

maria_kujpom > 20-08-2010, 13:17

POMOCY.

Moi hości mają 2 szych synow, nie bede sie nimi opiekowac no ale sa prezenty kupic trzeba.

starszy ma 16l, mlodszy 12l co im kupic?!

Emyska > 20-08-2010, 14:01

Kasiexa z tą koszulką piłkarską całkiem fajny pomysł

Marysia a wiadomo Ci coś o zainteresowaniach tych chłopaków?

maria_kujpom > 20-08-2010, 14:19

No wlasnie nie wiem nic. Null. Zero.

Musze napisac maila do hostki, koniecznie.

Klarasek > 20-08-2010, 14:44

Dobra, to teraz pomóżcie mi

Wiem, że będzie - przejrzyj forum ale może macie jakieś nowe pomysły, poza tym prawdopodobnie są jakieś ciekawe nowinki na rynku

Odbiorcy - dziewczynki 5 lat a druga 8 miesięcy

zlosnica > 20-08-2010, 21:19

Ja nie kupowałabym chłopcu koszulki polskiej reprezentacji, bo ich gra jest żenująca Jak siedmiolatek, to może jakieś lego czy coś. I tak zaraz popsuje

Dla 16 i 12 latka nie ryzykowalabym wybierania prezentow "w ciemno", bo można spalić na samym starcie wypytać hostkę co lubią, jakiej muzyki słuchają, jakie sporty uprawiają.

Dla pięciolatki coś z wróżek, motylków, baletnic. w świecie książki jest teraz fajna książka "1001 rzeczy do odnalezienia- wróżki" czy jakoś tak. Można zająć dzieciaka na długi czas a przy okazji poćwiczyć z nim spostrzegawczość.

Dla maluchów jakiś kocyk albo ubranko, jeśli znacie rozmiar. zabawek pewnie mają po dach i rzucą w kąt.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia