• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summer au pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Summer au pair

• Summer au pair
  • Re: Summer au pair

dosiunia > 08-05-2011, 21:06

o widzę, że Toruń, pozdrawiam )

alexandra085 > 09-05-2011, 20:01

i dostalam propozycje a nie zdazylam agencji napisac ze jednak moge od 4 lipca. Ale ta rodzinka chcce od konca lipca na 5 tygodni... na bilet wiecej wydam niz zarobie u nich no i jest "curfew" o 23 :lol: uwazam ze to przesada...czy tak jest wszedzie?!?!?!?! w usa mialam ale tylko w tygodniu!

dosiunia > 09-05-2011, 20:13

szczerze? To pierwszy się z tym spotykam ja tam nie miałam żadnej godziny, ale może dlatego, że siedzialam w domu większość czasu Fakt, prawie nic niezarobiłabyś.

rosario > 09-05-2011, 20:26

kurde, ja w sumie nie spytałam się mojej przyszłej hf o ewentualne curfew.. ale mam nadzieję, że w weekendy to raczej nie będą ingerować w moje wychodzenie. w następnym mailu muszę się zapytać o to koniecznie

alexandra085 > 09-05-2011, 20:38

skoro nic nie mowili to mzoe dla nich to nie takie wazne. ja po oplaceniu agencji i biletu wyszlabym praktycznie na zero z tym ich kieszonkowym 65E...

Aisling > 09-05-2011, 20:54

A ja mam nadzieje, ze z moimi dojdę do jakiegoś porozumienia ;P Bo na razie plan jest 24:30, ale trochę ich jeszcze naciągnę. Choć nie wiem czy to wiele da, bo autobusy do mnie tak jeżdżą, że chyba na hulajnodze będę zasówać xD

Olu, ja mysle, ze 5 tygodni to bardzo mało i rzeczywiście nic nie zarobisz, a godzina policyjna jest przesadna. Mówimy o Hiszpanii? Bo jak wiadomo, tak przeca o 22 dopiero kolację jedzą..;/ Choc bez wzgledu na to, nie jesteś dzieckiem, aby kazali Ci o 23 wracać..

z_t > 09-05-2011, 21:03

Ile kosztuje w prowork rrejstracja nie wiem zastanawiam sie nad wyjazdem, ale chyba już jest za późno zeby się zapsiac co o tym sądzicie czy lepiej samemu poszukac;( nie jestem zdecydowana nie wiem co z moim ang

alexandra085 > 09-05-2011, 21:07

ja rozumiem ich dom i ich zasady ale...

poza tym mieli jeszcze wiele innych minusow. No i w ich profilu bylo czy akceptuja osobe mowiaca slabo po hiszpansku ale dobrze w innym jezyku i wpisali - po wlosku lub francusku i zeby byla krajow nordyckich jak Norwegia, Szwecja, Dania...hmm chyba wybrali mnie z braku lepszych kandydatow no ale i tak ich nie chce...

Saiisuke > 09-05-2011, 22:33

Rozmawiałam na skype z rodzinką. Babka wydaje mi się bardzo miła, miałabym zajmować się tylko nauką dwóch chłopców (3 i 4) angielskiego, bo ta rodzinka ma też pomocą domową na stałe. Wszystko w porządku, tylko mam jeden problem oni mieszkają w Vigo, a ja mogę dolecieć do Madrytu. Z Madrytu do Vigo jest ok. 650 km! a babka mi powiedziała, że oni nie będą mogli po mnie wyjechać. W sumie rozumiem, bo ona jest w zaawansowanej ciąży, ale sama się boję jechać przez pół Hiszpanii! No i nawet nie wiem jakie to są koszty nie chcę, żeby moje kieszonkowe pochłonęły dojazdy. A poza tym w ogóle nie znam hiszpańskiego... no i teraz kompletnie nie wiem co robić... Bo poza tym dojazdem to wszystko wydaje się w porządku. Pomocy!!!

alexandra085 > 09-05-2011, 23:18

a nie ma lotnisk blizej tego Vigo? 650 km to sporo...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia