• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summer Adventure

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Summer Adventure

• Summer Adventure
  • Re: Summer Adventure

WAMPIREK > 23-08-2007, 21:31

Ja tez jakbym mam dzisiaj dola...tzn.nie jest zle...ale chcialbym zeby mnie ktos przytulil...a tutaj nic

Chociaz nie...maly przed chwila do mnie przyszedl i mnie przytulil

Ninka Jones > 23-08-2007, 21:33

ja nie chce byc tulona przez kogokolwiek bo i tak nikt nie rozumie co czuje. wole sie sama z tym pomeczyc. z rok moze dwa...

idril > 23-08-2007, 22:57

Ninka mam takie same odczucia jak Ty.

a co do kasy to co to za pieniadze ktore au pair dostaje?! badzmy szczezy na ciuchy starczy ale na nic innego (konkretniejszego). wiec ja nie wiem jak ktos moze dla zarobku jechac jako au pair.

no nie wiem moze ktos cos umie zaoszczedzic ale ja nie.

asiafrugo > 24-08-2007, 0:55

no ja narazie wydalam 8 L :lol: 8) a jestem tu 2 miesiace - ale to wynika z mojego charakteru - chomikuje kase...a przez te wakacje zarobie ok 3500 zl takze zawsze to jakas kasa jest !! na ulicy nie lezy a przyda sie na czesne i prawko :wink:

ale aupair napewno wyjazdem typowo zarobkowym nie jest - 30% stanowia rzeczy materialne tzn kasa a 70% niematerialne jak doswiadczenie, jezyk, obycie sie za granica, zobaczenie kawalka swiata, usamodzielnienie itp itd - ja przyjechalam dla tych 70% jak pewnie kazda z nas - co nie zmienia faktu ze te 30% sprawia ze jestem w pelni usatyfakcjonowana

WAMPIREK > 24-08-2007, 9:55

Ja poki co tez nic nie wydalam ...bo w sumie nie mam jeszcze co wydawac...Wyplata dopiero w niedziele

No ale dotychczas kupilam sobie (slynna) wode-kiedy umieralam z glodu w niedziele i 3 pocztowki (tylko mi teraz znaczkow brakuje )

Asia,ja tez oszczedna jestem i u mnie przejawia sie to tak...ze im wiecej mam tym bardziej szkoda mi cokolwiek wydac...

asiafrugo > 24-08-2007, 12:54

ja teraz wydam w weekend kilka funciakow na koszulke dla brata - University of Cambridge 8) :lol: powiedzial ze mi odda kase no ale bez przesady - on mi ciagle cos funduje to ja tez kiedys moge :lol:

Monia ja mam to samo - im wiecej mam tym trudniej mi cos wydac - jak dostane cos np od babci i chce sobie kupic jakies spodnie chodze po sklepach kilka dni wszystko wydaje mi sie za drogie i w koncu nic nie kupuje bo stwierdzam ze mi nie potrzebne :lol: i zwykle pozniej wydaje na cos pozytecznego tzn bilet miesieczny, dentysta lub inne :wink: hehe dziwny charakter 8O

WAMPIREK > 24-08-2007, 14:50

hehe...no to w tej kwestii jestesmy podobne

To jest z jednej strony dobre...bo nie wydajemy na niepotrzebne rzeczy...ale z drugiej...hehe

(-:MARZENA:-) > 24-08-2007, 16:23

eh...ja postanowilam sobie ze zaoszczedze tutaj L400 i jak na razie mi sie udaje postanowienia dotrzymac bo jestem (wliczajac moja ostatnia wyplate ktora dostane za tydzien) ze stanem L437 wiec koncowke wydam i tyle ile planowalam zostanie ... generalnie przez wakacje zarobilam L670 no ale troszke sie wydalo nie wiem kiedy nie wiem na co ;P a iPoda jak nie bylo tak nie ma....jak nie przyjdzie do wieczora to bede musiala poprosic hostke zeby sprawdzila czy jej money z konta sciaglo za niego...co bedzie srednio przyjemne bo nie lubie rozmawiac o pieniadzach :/ fakt faktem zapomniala swojego hasla do PayPal i chyba z 5 razy probowala je odzyskac w trakcie placenia za moje urzadzaonko co podobno zakonczylo sie sukcesem...ale moze akurat cos zle nacisnela albo czas wygasl i money po prostu nie poszly gdzie mialy pojsc bo sprzedawca ma 100% pozytywow i zajmuje sie wylacznie iPodami wiec nie sadze zeby chciano nas oszukac...ja to mam pecha no zobaczymy...wyjscia sa 3...jedno ze iPOd dostarcza do wieczora, drugie ze money nie zostaly wziete z konta czyli ze hostka cos spieprzyla przy kupowaniu ;P , trzecie jesli sie okaze ze jej kase zciaglo z konta to bedziemy pisac do pana sprzedawcy :/

idril > 24-08-2007, 21:58

tez nie nawidze rozmwiac o pieniadzach!

i zaluje wiecznie na siebie kase, ale za to uwielbiam kupowac prezenty innym! no to moge robic ciagle!

a przede wszystkim zaluje kasy sobie na zarcie. wiem chore ale wole glodna chodzic niz wydac troche kasy na zarcie.

asiafrugo > 24-08-2007, 23:04

zarcie jest jedyna rzecza na ktora tu wydalam moje dotychczasowe funciaki :lol: kupie sobie czekolade i jestem happy :wink:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia