• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

MoniCa07 |Chicago| 'tyle jeszcze drogi jest przed nami..'

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• MoniCa07 |Chicago| 'tyle jeszcze drogi jest przed nami..'

• Wątek zamknięty
  • MoniCa07 |Chicago| 'tyle jeszcze drogi jest przed nami..'
  • Re: MoniCa07 |Chicago| 'tyle jeszcze drogi jest przed nami..'

monica07 > 31-05-2006, 22:04

Wiesz EMi ja sie na ten temat wypowiedzialam u mnie na flogu, jasno wydawalo mi sie. Rozgoryczona bylam postawami Polakow umnie w Chciago, napatrzylam sie i nasluchalam. I dlatego.

Nie obrazam bron Boze tych ktorzy wybrali zycie za granica, studia, sama mialam takie plany zeby troche zostac, tych ktorzy znalezli milosc, szczescie, chwala im za to.

Ale Uwazam ze przyzoitosc i kultura nakazuje zeby zachowac troche szacunku dla wlasnego kraju bo nie jest wcale duzo gorszy jakby sie moglo wydawac.

Moja opinia. Czytalam Twoja, nie podzielam jej i dlatego rozumiem ze Ty mojej tez nie bedziesz. Takze jest luzik

A poza tym ale mnie na forum nei bylo, o M G. ;o Szoook!

Nadrobie w wolnej chwili, ciekawe czy cos ciekawego sie dzieje.

Gość > 01-06-2006, 10:07

nie moge sie teraz dostac na twojego floga a nastepnym razem, kiedy bede zagladac to dopiero sroda za tydzien

a historie z floga czytalam, wiem o co chodzi - racja, w tym wypadku sie nie zgodzimy. Wiec moze po prostu dajmy sobie nawzajem zyc? Patriotki nie powinny oceniac "tych gorszych", ani "ci gorsi" patriotow - bo kazdy robi co chce i nie kazdy musi miec szacunek do kraju gdzie sie urodzil "bo tak wypada"

MONIKA > 02-06-2006, 1:17

Popatrz Emi jakim epitetem sie okreslilas. Czy to jakies wartosciowanie w Twojej glowie? Polecam artykul, do ktorego linka zapodalam Ci na flogu.

Ela333 > 02-06-2006, 13:53

hej! Jednak dostałam wize! 19 czerwca wylatuje. Troche sie juz zaczynam bać. Czekam na rady

maya > 02-06-2006, 16:09

Ela, moje gratulacje

monica07 > 13-06-2006, 22:56

Emi ja nie uzylam sformulowania 'gorsi'.

Ela- gratulacje. :) Highland park to przyjemna okolica, bywa tam czasami bo mam kolezanke na Dale St bodajze.

Poza tym:

Przeprowadzialam sie z host rodzina 30 min dalej na west od Chicago, co na Stany jest jak rzut kamieniem:) Reszta na flogu

http://www.fotolog.com/monicak

monica07 > 17-06-2006, 2:27

STUKNELO MI 10 MIECHOW W USA

I PONAD ROK NA FORUM. heheh

zarejestrowalam sie 5 czerwca 2005roku. czas leci.

Pigwa > 17-06-2006, 10:07

no to gratulka :wink:

zycze ci nastepnego roku na forum i nastepnych miesiecy w stanach :wink:

Ela333 > 01-07-2006, 5:45

Hej to znowu ja jestem juz 2 tygodnie w stanach bardzo mis ie podoba tu chociaz jedzenie jakie jedza "moje" dzieci mnie przeraza i ta klimatyzacja tak mnie wnerwia ze szok- juz mam katar troche tez kiepsko z moim angielskim ale sie ucze i coraz lepiej mi wychodzi Nie mialam pojecia ze w stanach jest tak duzo drzew i w ogole duzo zieleni- ciagle jestem w szoku. W NY nie za bardzo mi sie podobalo bo tak nie ma czym odddychac naprawde. Chicago za to piekne miasto co prawda malo jeszcze widzialam ale to co zobaczylam zrobilo na mnie wrazenie, Highland Park jest tez bardzo ladny- nie spodziewalam sie naprawde. Poznalam juz 3 polki ktore tez tu niancza dzieci sa duzo starsze ode mnie ale fajne. Rodzina do ktorej trafilam tez jest naprawde swietna i wszystko jest pieknie ladnie oby tak bylo caly czas

maya > 06-07-2006, 12:01

Gdzie się podziała Monica?!Pisz jak dorwiesz się do kompa co tam u Ciebie.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia