-
-
Re: Au Pair 2013!
paulaw > 01-04-2012, 18:55
Ale ten dzień wolno mija, zazdroszczę tym którzy mają tyle planów na lato i na nadchodzące miesiące. U mnie jedynie oczekiwany jest poród (nie mój oczywiście). Jedyne co ostatnio robię to przeglądam ten temat na forum, stałam się taka monotematyczna. Nawet na mojej tapecie jest Nowy JorkA to jeszcze tyle miesięcy... -
kapsi > 01-04-2012, 19:23
Mi czas leci jak głupi. Dopiero co był Sylwester, a tu już kwiecień... Poważnie nie mam pojęcia kiedy to zleciało. Teraz odliczam do osiemnastych urodzin i do Open'era, a na wakacje mam mnóstwo planów, więc i one zlecą szybko. Teraz mam rekolekcje (na które nie chodzę), później święta, czyi wracam do szkoły w połowie kwietnia, później majówka i matury i jest połowa maja, później czerwiec i koniec. Z tego co mi mówią maturalna klasa leci jeszcze szybciej niż inne, więc i to jest dobrym znakiem.
Ja nie mam na tapecie NY, ani nic z tych rzeczy, ale czytam o wszystkim bardzo dużo i czasami chyba przesadzam, ale nie mam zamiaru kupować koszulek z flagą USA lub napisem ' I <3 NY ', bo kto wie - może to wszystko jest przereklamowane i nie jest tam tak pięknie jak się wydaje? Przekonamy się już za 14 miesięcy i wtedy zobaczymy, czy warto było tyle czekać -
paulaw > 01-04-2012, 19:31
[quote name="kapsi"]Teraz mam rekolekcje (na które nie chodzę), później święta, czyi wracam do szkoły w połowie kwietnia[/quote]
Ja też!
[quote name="kapsi"]Ja nie mam na tapecie NY, ani nic z tych rzeczy, ale czytam o wszystkim bardzo dużo i czasami chyba przesadzam, ale nie mam zamiaru kupować koszulek z flagą USA lub napisem ' I <3 NY ', bo kto wie - może to wszystko jest przereklamowane i nie jest tam tak pięknie jak się wydaje? Przekonamy się już za 14 miesięcy i wtedy zobaczymy, czy warto było tyle czekać[/quote]
Ja miałam później usunęłam i teraz znów mam bo przynajmniej przypomina mi to za każdym razem, kiedy źle się czuję albo nie chcę czegoś robić (no mówić na prezentacji z angielskiego) że mam na co czekać. I że to się wkrótce spełni.
A te koszulki z I *heart* NYC są takie przereklamowane... nie chcę nikogo urażać, ale ja bym tego nigdy nie założyła, chyba że spłonęłaby mi szafa, a facet sprzedający te koszulki byłby akurat w pobliżu :roll: -
angelaa > 01-04-2012, 19:54
[quote name="paulaw"]
A te koszulki z I *heart* NYC są takie przereklamowane... nie chcę nikogo urażać, ale ja bym tego nigdy nie założyła, chyba że spłonęłaby mi szafa, a facet sprzedający te koszulki byłby akurat w pobliżu :roll:[/quote]
hahaha ja uważam tak samodlatego kupilabym sobie koszulke "i don't love NY, NY loves me' -
paulaw > 01-04-2012, 20:48
Właśnie ściągam wszystkie sezony Seksu w wielkim mieście, bo właśnie dzięki temu serialowi i Przyjaciołom wiele lat temu pokochałam Nowy Jork. Byłam jeszcze mała, a moja ciocia oglądała te seriale bardzo często... i tak się zaczęło -
merti > 01-04-2012, 22:31
Obejrzyj jeszcze how I met your motherNon stop gadają, że" NYC is the best city on the Earth" itp
Dziewczyny, ja też mam tak, że odliczam do jakiegoś momentu i czas szybciej leci. Dokładnie tak jak ktoś powiedział, dopiero był sylwester i 18 mojej kumpeli, przed chwilą dosłownie walentynki, a już kwiecień i święta. Zaraz matury, czyli całe dwa tygodnie wolnego, potem będę się poprawiać i nie będę miała czasu nawet myśleć o forum. Wakacji to nie liczę, bo zlecą jak jeden dzień. A klasa maturalna to już ostatni przystanek. Od września do stycznia zleci tak szybko, że się nie zorientujemy...a potem to zbieranie dokumentów, wybieranie rodzinek no i oczywiście ta nic nie warta matura.
BTW, ostatnio patrzyłam maturę rozszerzoną z angielskiego... ja pier****, jakie to trudne. Ale chyba się wyćwiczę na kursie, więc się nie martwię -
paulaw > 01-04-2012, 22:35
[quote name="merti"]Obejrzyj jeszcze how I met your motherNon stop gadają, że" NYC is the best city on the Earth" itp [/quote]
Oglądam, jestem na bieżąco (:
[quote name="merti"]BTW, ostatnio patrzyłam maturę rozszerzoną z angielskiego... ja pier****, jakie to trudne. Ale chyba się wyćwiczę na kursie, więc się nie martwię[/quote]
A ja właśnie patrzyłam i wydawała mi się zadziwiająco łatwa. A porównałam maturę rozsz z angielskiego i mój ostatni test z angielskiego to zastanawiałam się jaki jest w tym sens skoro matura przy moich testach jest na poziomie przedszkolaka. Aż mi się odechciewa uczyć. -
merti > 01-04-2012, 22:55
Zadania są łątwe, ale zrobisz jeden błędzik i zero punktów. To mnie martwiBo ja nigdy nie chodziłam na żadne kursy i z tej zaawansowanej gramatyki typu warunki itp jestem zielona. Ale nadrabiam akcentem i bardzo bogatym słownictwem... a gramatykę ogarnę na kursie maturalnym, który zacznę w 3 klasie...
Ostatnio jak mieliśmy słuchanie na próbnej maturze (podstawowej) to nie jesteście sobie w stanie wyobrazić mojego szczęścia jak na 2 z trzech nagrań mieliśmy amerykański akcent. Tzn jeden był Kanadyjski (czaicie, słyszę różnicę), ale i tak ... -
paulaw > 01-04-2012, 23:02
U mnie tak samo, nigdy nie chodziłam na żadne takie kursy ani nic a na konkursie miałam więcej punktów od koleżanek które chodzą na drogie kursy od kilku lat. I widziałam, że były bardzo zazdrosne 8)
Ja też mam dość bogate słownictwo, bo bardzo dużo oglądam filmów, różne seriale i mam bloga na tumblr, dzięki temu nauczyłam się więcej niż w szkole -
merti > 01-04-2012, 23:07
Taa, gdyby nie seriale to ja nie wiem co bym zrobiłaUlubiony? The lying game w wymarzonym Phoenix <3
Dawaj adres bloga!