• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

paulaw > 01-04-2012, 18:55

Ale ten dzień wolno mija, zazdroszczę tym którzy mają tyle planów na lato i na nadchodzące miesiące. U mnie jedynie oczekiwany jest poród (nie mój oczywiście). Jedyne co ostatnio robię to przeglądam ten temat na forum, stałam się taka monotematyczna. Nawet na mojej tapecie jest Nowy Jork A to jeszcze tyle miesięcy...

kapsi > 01-04-2012, 19:23

Mi czas leci jak głupi. Dopiero co był Sylwester, a tu już kwiecień... Poważnie nie mam pojęcia kiedy to zleciało. Teraz odliczam do osiemnastych urodzin i do Open'era, a na wakacje mam mnóstwo planów, więc i one zlecą szybko. Teraz mam rekolekcje (na które nie chodzę), później święta, czyi wracam do szkoły w połowie kwietnia, później majówka i matury i jest połowa maja, później czerwiec i koniec. Z tego co mi mówią maturalna klasa leci jeszcze szybciej niż inne, więc i to jest dobrym znakiem.

Ja nie mam na tapecie NY, ani nic z tych rzeczy, ale czytam o wszystkim bardzo dużo i czasami chyba przesadzam, ale nie mam zamiaru kupować koszulek z flagą USA lub napisem ' I <3 NY ', bo kto wie - może to wszystko jest przereklamowane i nie jest tam tak pięknie jak się wydaje? Przekonamy się już za 14 miesięcy i wtedy zobaczymy, czy warto było tyle czekać

paulaw > 01-04-2012, 19:31

[quote name="kapsi"]Teraz mam rekolekcje (na które nie chodzę), później święta, czyi wracam do szkoły w połowie kwietnia[/quote]

Ja też!

[quote name="kapsi"]Ja nie mam na tapecie NY, ani nic z tych rzeczy, ale czytam o wszystkim bardzo dużo i czasami chyba przesadzam, ale nie mam zamiaru kupować koszulek z flagą USA lub napisem ' I <3 NY ', bo kto wie - może to wszystko jest przereklamowane i nie jest tam tak pięknie jak się wydaje? Przekonamy się już za 14 miesięcy i wtedy zobaczymy, czy warto było tyle czekać [/quote]

Ja miałam później usunęłam i teraz znów mam bo przynajmniej przypomina mi to za każdym razem, kiedy źle się czuję albo nie chcę czegoś robić (no mówić na prezentacji z angielskiego) że mam na co czekać. I że to się wkrótce spełni.

A te koszulki z I *heart* NYC są takie przereklamowane... nie chcę nikogo urażać, ale ja bym tego nigdy nie założyła, chyba że spłonęłaby mi szafa, a facet sprzedający te koszulki byłby akurat w pobliżu :roll:

angelaa > 01-04-2012, 19:54

[quote name="paulaw"]

A te koszulki z I *heart* NYC są takie przereklamowane... nie chcę nikogo urażać, ale ja bym tego nigdy nie założyła, chyba że spłonęłaby mi szafa, a facet sprzedający te koszulki byłby akurat w pobliżu :roll:[/quote]

hahaha ja uważam tak samo dlatego kupilabym sobie koszulke "i don't love NY, NY loves me'

paulaw > 01-04-2012, 20:48

Właśnie ściągam wszystkie sezony Seksu w wielkim mieście, bo właśnie dzięki temu serialowi i Przyjaciołom wiele lat temu pokochałam Nowy Jork. Byłam jeszcze mała, a moja ciocia oglądała te seriale bardzo często... i tak się zaczęło

merti > 01-04-2012, 22:31

Obejrzyj jeszcze how I met your mother Non stop gadają, że" NYC is the best city on the Earth" itp

Dziewczyny, ja też mam tak, że odliczam do jakiegoś momentu i czas szybciej leci. Dokładnie tak jak ktoś powiedział, dopiero był sylwester i 18 mojej kumpeli, przed chwilą dosłownie walentynki, a już kwiecień i święta. Zaraz matury, czyli całe dwa tygodnie wolnego, potem będę się poprawiać i nie będę miała czasu nawet myśleć o forum. Wakacji to nie liczę, bo zlecą jak jeden dzień. A klasa maturalna to już ostatni przystanek. Od września do stycznia zleci tak szybko, że się nie zorientujemy...a potem to zbieranie dokumentów, wybieranie rodzinek no i oczywiście ta nic nie warta matura.

BTW, ostatnio patrzyłam maturę rozszerzoną z angielskiego... ja pier****, jakie to trudne. Ale chyba się wyćwiczę na kursie, więc się nie martwię

paulaw > 01-04-2012, 22:35

[quote name="merti"]Obejrzyj jeszcze how I met your mother Non stop gadają, że" NYC is the best city on the Earth" itp [/quote]

Oglądam, jestem na bieżąco (:

[quote name="merti"]BTW, ostatnio patrzyłam maturę rozszerzoną z angielskiego... ja pier****, jakie to trudne. Ale chyba się wyćwiczę na kursie, więc się nie martwię [/quote]

A ja właśnie patrzyłam i wydawała mi się zadziwiająco łatwa. A porównałam maturę rozsz z angielskiego i mój ostatni test z angielskiego to zastanawiałam się jaki jest w tym sens skoro matura przy moich testach jest na poziomie przedszkolaka. Aż mi się odechciewa uczyć.

merti > 01-04-2012, 22:55

Zadania są łątwe, ale zrobisz jeden błędzik i zero punktów. To mnie martwi Bo ja nigdy nie chodziłam na żadne kursy i z tej zaawansowanej gramatyki typu warunki itp jestem zielona. Ale nadrabiam akcentem i bardzo bogatym słownictwem... a gramatykę ogarnę na kursie maturalnym, który zacznę w 3 klasie...

Ostatnio jak mieliśmy słuchanie na próbnej maturze (podstawowej) to nie jesteście sobie w stanie wyobrazić mojego szczęścia jak na 2 z trzech nagrań mieliśmy amerykański akcent. Tzn jeden był Kanadyjski (czaicie, słyszę różnicę), ale i tak ...

paulaw > 01-04-2012, 23:02

U mnie tak samo, nigdy nie chodziłam na żadne takie kursy ani nic a na konkursie miałam więcej punktów od koleżanek które chodzą na drogie kursy od kilku lat. I widziałam, że były bardzo zazdrosne 8)

Ja też mam dość bogate słownictwo, bo bardzo dużo oglądam filmów, różne seriale i mam bloga na tumblr, dzięki temu nauczyłam się więcej niż w szkole

merti > 01-04-2012, 23:07

Taa, gdyby nie seriale to ja nie wiem co bym zrobiła Ulubiony? The lying game w wymarzonym Phoenix <3

Dawaj adres bloga!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia