-
-
Re: Maturalne au-pair - 2011
Jobbybum > 25-01-2011, 14:33
[quote name="karolinkaa77"]Dziekuije jeszzce cos pomysle i wymysle mam andzieje
Gratulacje napisania pracy ja nie mam pojecia jak sie zabrać za mojaNo ale jakos wyjdzie mam nadzieje
Mam pytanie bo caigle dreczy mnie ta ich pelnoletosc 21 czy sądzicie ze to esjt WIELKA przeszkoda w poznawaniu USA i czy macie mzoe jakies opinie od ludzi ,ktorzy nie mieli tych 21 i jakos dali sobie rade bo ciagle sie boje ,ze przez to strace najelpsza zabawe nie mowie tu o piciu czy cos bo jestem w stanie ebz tego przezyc ale fajnei by bylo raz na jakis czas wejsc do klubu
Mam postaniowienai poniedzialkowe koneicznie musze rzucic palenie bo jakos nie widze mojego wyjazdu z paleniem trzymajcie kciuki[/quote]
Znam osoby, które porobiły FAKE ID ;D Mimo, że karalne ;D Ja pewnie i tak kombinować nie będę, po co mi jakieś dodatkowe kłopotyWierzę, że w LA większość imprez na plaży jest (z resztą w LA będzie mnie stać na jakiś club? ;D chyba żeby postać przed nim ;D )
[quote name="karolinkaa77"]matura to bzdura ;p Nie che mi się nawet o tmy myśleć ale chyba trzebaJa zbieram na nowo motywacje a z tymi imprezami w sumie amcie racje tym abrdziej ,ze poczytalam troche wspomnien dziewczyn ,ktore wyjechaly przed 21 rokiem zycia i mozna jakos sobie poradzic i cos mozna wymyslic Ja planuje jechac w Proworku bo opinie na temat CC i Proworku sa praktycznie tak samo zroznicowane czesc osob abrdzo zadowolonych czesc abrdzo niezadowolonych a jednak Prowork oferuje duzo atrakcyjniejsze warunki finansowe tzn. duzo mniej się płaci ja musze tylko pozalatwic wszystko z rodzicami i mam andzeije ,ze uda mi się wyjechac we wrzesniu [/quote]
Kochana i ja wybieram się we wrześniumoże akurat w tym samym terminie śmigniemy
A co do rodziców - mój ojciec dalej się nie zgadzaAle ja powiedziałam: Pojadę chociażby z kaloryferem, do którego mnie przywiążesz, nie będziesz zabierał mi marzeń. Od kiedy pamiętam chciałam spełnić my american dream i nikt mnie nie odwiedzie od tego pomysłu.
Ogólnie od kiedy w domu jest temat Stanów ciągle kłócę się z ojcem, ale mi to nie przeszkadza, bo wiecie, że najgorszym co zrobić drugiemu człowiekowi jest odebrać mu jego marzenia. Człowiek bez marzeń nie istnieje i ja o swoje będę walczyć, w konsekwencji jestem gotowa wyjechać w wielkiej niezgodzie z tatuśkiem.
Ależ poetycko mi wyszłoA teraz dziewczyny uciekam do matematyki -
kingulath > 25-01-2011, 15:45
noo fajnie. ale m\na plaży wcale mi się nie marzy imprezować. a koncerty muszę zobaczyć możliwie, żeby jak najwięcej -
Jobbybum > 25-01-2011, 17:07
A mi właśnie się marzy choć namiastka takiego życia jak pokazują w filmach dzieciaki z high schoolZ resztą ja należę do tych ludzi, którzy za clubami akurat nie przepadaja
A koncerty - oczywiście obowiązkowo muszę znaleźć koncert One Republic, Coldplay, Nickelback, Beyonce. A jak (mam nadzieję) trafię na rodzinkę z LA to oczywiście i na premiery w miare możliwości się pochodzi, chociażby z daleka gwiazdy zobaczyć -
anitaaa > 25-01-2011, 23:14
[quote name="karolinkaa77"]Dziewczyny jest ktos ze Szczecina okolic tzn Poznan ,Gorzow np. bo ja osobiscie bylabm bardzo chetna na spotkanie[/quote]
Ja jestem z okolic Szczecina. Mam nawet bliżej do Szczecina niż Poznania. Więc w moim przypadku spotkanie w Poznaniu odpada. -
anusiawa > 26-01-2011, 18:01
cześćdziewczynki, po długiej przerwie i nie udzielaniu się na forum - wracam dzisiaj o 8.00 zdałam prawko, rodzice się zgodzili, aplikacja uzupełniona więc tylko czekam na potwierdzenie referencji a co z Wami Joan, Nathalie, martak, Insula, szuszuvp? jak rodzice? i tak w ogóle to witam nowe koleżanki -
Insula > 26-01-2011, 19:39
anusiawa gratuluje zdania prawkagdzie złożyłaś dokument?
Jeśli chodzi o mnie to dokumenty wypełnione, czekam na jutrzejszy Interview mam nadzieje, że przejdę go pozytywnie-jakieś rady? Pierwsza wpłata i szukamy rodziny -
szuszuvp > 26-01-2011, 20:30
anusiawa gratuluję prawka :)
moja aplikacja jest już zaakceptowana przez AupairCare więc teraz czekam już moją dream family ;P ale pewnie trochę to potrwa bo rodzinki rzadko tak wcześnie szukają au pair. ale to nic :) aha no i jeszcze muszę zrobić filmik bo jest wymagany i wiadomo że zwiększa prawdopodobieństwo znalezienia rodziny. zrobię go w przyszłym tygodniu bo zaczynam ferie więc będę miała trochę więcej czasu.
a co do interview to ja myślałam że pani z proworku już zapomniała żeby mój ang sprawdzić ale napisała do mnie że zadzwoni żeby to zrobić...trochę się zestresowałam, ale nie ma czego. zwykła rozmowa, podstawowe pytania i nawet śmiechu trochę było :) -
anusiawa > 26-01-2011, 23:37
jadę z CC moja koleżanka z nimi jechała i stwierdziłam, że ja też ich wybioręszuszuvp ja też będę kręcić filmik tylko jeszcze nie wiem kiedy, ale narazie stwierdzam, że przydałoby się wkońcu zacząć uczyć do matury.... -
Madziaks > 27-01-2011, 16:44
Witam. Też w tym roku mam maturę i oczywiście myśl o aupair-owaniu się mnie przyczepiła kilka miesięcy temu. Z rodzicami nie będę miała problemu, ale ja-mimo, że jestem zdecydowana na wyjazd, to odczuwam pewne obawy. Czy jechać na własną rękę, czy dopłacić i pojechać z agencji. Nie chcę, żebym wyszła na 0 podczas tego wyjazdu(zapłacić za bilety+ agencji) i potem ewentualnie dorobić u rodziny, żeby pooddawać za zaciagnięte długi na wyjazd. Oczywiście pieniadze to nei czynnik determinujący; bardziej zalezy mi na zapoznaniu się i "chłonięciu" innej kultury, ale zarobić przy tej okazji tez byłoby miło.
Myślę o UK, albo Hiszpanii. Chociaż chyba jednak bardziej w stronę anglojezycznego mnie ciągnie, bo mimo iż w Hiszpanii nie wymagają hiszpańskiego, to czułaby się pewniej władajac angielskim.
I wciąż mnie prześladuje myśl, czy wyjechac tylko na wakacje(4 msc) czy zrobić sobie rok przerwy. Moje studia to i tak nic szczególnego, a w takim tempie przygotowań do matury(czytałam z eu was podobnie), to możliwe, ze sie w gole na nie nie dostane.
Zresztą Polska i jej hasła-raport MAK, Katyń, samolot, politycy już mnie przytłacza i nei chcę tu być, potrzebuję przerwy. -
Nathalie > 30-01-2011, 18:41
Anusiawaa:
U mnie z jednej strony porażka totalna, a z drugiej się udaje. Ostatnio byłam tak zaganiana, że nie miałam czasu wejść na forum. Ale, jakby to powiedzieć - rodzice i ja poszliśmy na kompromis- rok w Europie, a USA po licencjacieSzukam rodzinki tylko w Szwajcarii, Francji i Hiszpanii. Znalazłam super rodzinkę ze Szwajcarii, ale jest problem, bo ich obecna operka kończy prace pierwszego maja. A oni nie dadzą sobie sami rady. I możliwe, że znajdą kogoś bardziej dostępnego. Poza tym, już wyjeździłąm jazdy i... jest ok W szkole też dobrze, wzięłam sobie fajny temat na prezentację i do przedmiotów maturalnych dopisałam francuski
A co źle? Jak na złość, wydaje mi się, że się zakochałam. I to w okropnym momencie, bo to były mojej dobrej koleżanki i rozstali się(przez moją rozmowe z nim) na studniówce. Cholera, nie chciałam być nielojalna, ale tak wyszłoodpycham go od siebie, ale nie mogę CRAB!