• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

GAWO

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• GAWO

• GAWO
  • Re: GAWO

pannaadamska > 08-08-2012, 0:24

Ja znalazłam rodzinę na aupair World i jestem zadowolona. Wyjeżdżam od 3 września na rok w Alpy z agencji zero odzewu od miesiąca oprócz jednego sms co było nie tak z drugą rodziną co mi znaleźli. A problem był taki, że hostka chciała kogoś po anglistyce żeby jej dzieci nie cofały się z językiem i to się dowiedziałam od GAWO bo rodzina przestała się odzywać więc oni napisali do francuskiej agencji. Jeśli GAWO jest dobre na au pair USA to jako au pair Europa wgl sobie nie radzą z szukaniem.

Astrid > 08-08-2012, 0:35

Na Au Pair USA też nie najlepsze choć fakt, lepiej sobie radzę.

W każdym razie do Europy polecam na własną rękę - u mnie zadziałało.

adziszkowa > 08-08-2012, 13:02

Słuchajcie mam pytanie, gdy w IE ktoś przegląda mój profil, ale nie umówił się na rozmowę ani nic to blokuje mnie w znaczeniu, że inne host rodziny nie mogą mnie widzieć?

Katarzyna. > 14-08-2012, 13:53

Zdecydowanie nie polecam agencji GAWO. Biorą kasę i nic nie robią... A wymagania to mają jakbys miałą pracę na rok dostać za co najmniej 1000 euro... Wpłaciłam kwotę, a oni modzili przez 3 miesiące, a to że nie tak cos z aplikacją... a to że biuro we Włoszech ma urlop.... A to że referencje nie takie... No masakra jakś.... A na au pair World mam 3 oferty od rodzinek dziennie bez żadnej łachy... :evil: :evil: :evil:

Jestem zła...

agniesia > 14-08-2012, 19:10

Wyjechałam przez Gawo do USA. I nie mam żadnego powodu do narzekań. Decydując się na konkretne biuro decydujesz się również na wszystkie ich wymagania. Aplikacja musi wyglądać tak jak oni sobie tego zażyczą, bo zależy im na znalezieniu Ci rodzinki. W końcu też mają z tego pieniądze. A szukając rodzinki na własną rękę oczywiście możesz mieć więcej rodzinek do wyboru, ale prawdopodobieństwo, że okażą się spamem jest znacznie większe. Oczywiście nie bronię Gawo, bo zawsze znajdą się osoby niezadowolone z współpracy. Tylko wyrażam opinię

pannaadamska > 14-08-2012, 21:53

Mi Pani z Gawo powiedziała, że to nie jej problem, że nie mogę znaleźć rodziny we Francji, tylko w zasadzie moja bo to ja nie umiem francuskiego, ale dają możliwość wyjazdu z biegłą znajomością języka angielskiego a tu kicha ;/ i ostatnio dzwoniła do mnie Pani z agencji i powiedziała, że przecież mogę znaleźć rodzinę 3 dni przed wyjazdem . Jej słowa " więc pakuję się i jadę " . No ludzie kto wyjeżdża na rok i załatwia wszystko w 3 dni ? ! bez przesady ! są nie poważni.

makrelina > 21-08-2012, 12:04

Wczoraj wypełniłam całą tą aplikację w APC i teraz co? Wypełnić i odesłać im ten arkusz wstępny czy jak to się nazywa i czekać na telefon w sprawie interview? Czy w ogóle coś mi się pogmatwało?

Astrid > 22-08-2012, 15:11

A dostałaś już dokumenty na maila? Z tego co pamiętam, to dokumenty wysyłasz razem z arkuszem... Ale głowy nie dam. Tak, teraz umów się na interview i przygotuj zdjęcia oraz, jeśli już nagrałaś, filmik.

makrelina > 23-08-2012, 12:45

wypelnilam cala aplikację na stronie apc lacznie ze zdjeciami i filmikiem. To wysle te ankiete zgloszeniowa i w miedzyczasie ogarne wypelnienie referencji i zobacze jak to bedzie

agniesia > 24-08-2012, 19:05

Zgłoś się po prostu do Gawo i oni Tobą pokierują. Nie zrobiłaś wszystkiego według ich harmonogramu, ale to nic nie szkodzi
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia