-
-
Re: Sprawy samolotowe
ayaa > 26-06-2012, 9:13
Ja lecę 3 lipca też na Luton jak chcesz możesz poczekać i się ze mną zabrać -
balbina > 26-06-2012, 13:18
Blonde - foliować walizki?
co to znaczy ?;> -
blonde > 26-06-2012, 14:00
No wiecie, w taką folie zawijaćNa lotniskach sa takie punkty, w których za jakąś tam opłatą (ostatnio płaciłam 40zł jak foliowałam) owijają Ci walizkę w przezroczystą folię.
http://krupnik.pl/files/g/2_1202706010_IMG_3192.jpg takie najlepsze zdjęcie udało mi sie znaleźć -
Yoanna > 26-06-2012, 14:59
[quote name="blonde"]
Jeśli chodzi o limit bagażowy w przypadku tego podręcznego. Tak naprawdę, to oni tego nie sprawdzają... Ostatnio jak leciałam, to limit był 5kg, ja miałam 7 a nikt do mnie nie strzelałWiadomo, nie ma co brać 20 kg w miejsce tych 8 Ale 1-2 kg więcej - nic się nie stanie. Ważniejsze jest, żeby wielkością był ok - musi się zmieścić później pod fotelem przed nami.
[/quote]
ojj nie zgadzam sie. zdarzylo mi sie przynajmniej dwa razy, ze bagaz podreczny byl wazony. -
prun > 26-06-2012, 15:27
Yoanna, a jakimi liniami latałaś? -
Cukrova > 26-06-2012, 18:26
Też miałam ważony ze dwa albo trzy razy w Ryanair.
Co do kłódek nie sadze zeby je rozcinali, a otwierali. -
balbina > 26-06-2012, 19:16
super opcja z tym foliowaniem!!!
Tylko aż 40 zł? trochę wychodzi tego ;<
a mnie zawsze ważono, przynajmniej te bagaże rejestrowane -
marvellous > 26-06-2012, 21:50
A mierzy sie te torby podreczne? mi na szerokosc wychodzi 24 zamiast 20 i mam nadzieje ze problemow nie beda robic? ;p
Wie ktos jak wyglada polaczenie z centum Katowic na lotnisko? -
blonde > 26-06-2012, 22:04
W wizzairze i chyba ryanairze mają takie 'kosze' na bagaż podręczny. Sprawdza się w nich rozmiar bagazu - jesli uda Ci się włożyć tam swój bagaż, to jest ok.
A co do ważenia - no mnie się to nigdy nie zdarzyło, ale podejrzewam że to możliwe w przypadku takich linii, którymi większość ludzi lata tylko z podręcznym. Przy locie do Stanów, wątpię żeby ważyli podręczny. -
margerich > 26-06-2012, 22:08
Ja mam pytanko. Kto leciał z Ryanair? Jak wrażenia, czy polecacie itd. Moja hostka zaprosiła mnie miesiąc wcześniej na kilka dni by się zapoznać z rodzina i okolica i zabukowala z Ryanair. Jak czytam w necie to sa same negatywne opinie. Leci ktos 22 lipca? Aha. Hostka podala mi jakiś kod, nigdy w życiu nie lecialam samolotem i nie wiem co mam dalej z tym kodem robić. Podaje się go na lotnisku, a jak jest z rejestracja bagażu? Dzięki za opinie !