• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

USA Październik 2012

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• USA Październik 2012

• USA Październik 2012
  • Re: USA Październik 2012

kalale > 15-10-2012, 20:44

No tak macie racje, dzwoniła dzisiaj do babki z Warszawy i potwierdzila wasze teorie (mianowicie, do Usa mozna tylko na rok, a jeżeli chciałabym wrocic wczesniej to na swoj koszt i z nieukończonym programem;/ ). Mam otwarty room tylko w APC gdzie jak na razie odezwały sie do mnie 2 rodziny (w jednej było 4 w drugiej 5 dzieciaków, gdzie ja maksymalnie dopuszczam 3) Obie są już w archiwum a ja "cierpliwie " czekam na nowe zgłoszenia. Może spróbuje założyć room w drugiej agencji.

agnieszka89 > 15-10-2012, 20:48

Powinnaś spróbować też w innej agencji. Wg mnie powinnaś napisać bezpośrednio do APC dlaczego oni ci dają wielodzietne rodzinki jak maks wpisałaś 3.

kalale > 15-10-2012, 21:15

Chyba jednak nici z roomu w IE, ponieważ korzystam z usług agencji Prowork czyli moge miec tylko w APC.

ambiwacencja > 15-10-2012, 22:17

[quote name="kalale"]Do końca lutego to jeszcze dużo czasu Ja powinnam już wyjechać bo chciałam za rok na dzienne iść, a jeżeli wyjadę na 12mc to ciężko bedzie zdążyć nawet jak wrócę 2 tygodnie wcześniej.

Rozważam teraz czy nie skrócić pobytu, czy wg jest taka możliwość żeby wyjechać nie na rok tylko na np 8 mc jeżeli już wypełniłam aplikacje i wysłałam umowe. Wiem, ze można też było wybrac opcje np 6mc ale boję się, ze jest już za późno żeby zmieniać.

Jutro zadzwonie do babki z Warszawy i wypytam.[/quote]

kalale ja jestem w podobnej sytuacji jak Ty. Też powinnam jak najszybciej znalezc rodzinke ale wiem ze nie bedzie to takie latwe. Chcialam od pazdz 2013 isc na studia mgr bo teraz zrobilam sobie przerwe ale jezeli bym wyjechala do usa to i tak byloby to nie mozliwe. Jednak uwazam, ze studia moga poczekac bo i tak wiem ze chce je skonczyc wczesniej czy pozniej.

balbina > 16-10-2012, 12:22

[quote name="kalale"]Chyba jednak nici z roomu w IE, ponieważ korzystam z usług agencji Prowork czyli moge miec tylko w APC.[/quote]

Kurde szkoda, że nie chcą Cię dopuścić do IE ;/

ostatnio jakaś dziewczyna co jest w proworku dostała w końcu dostęp do IE...Szkoda, ze nie poszłaś do gawo, bo koszty (raczej) te same i gwarantowane dwa roomy : )

No chyba dobrze by było gdybyś złożyła aplikację gdzieś jeszcze : )

adziszkowa > 16-10-2012, 20:01

Mam pytanie do osób, które ubiegały się już o wizę. Czy jeżeli spotkanie jest umówione na 10 to znaczy, że o 10 wejdę? czy w ambasadzie jest różnie? Ile mniej więcej trwa taka rozmowa? Pytam się ponieważ nie jestem z Warszawy i nie wiem o której mniej więcej szukać pociągu powrotnego. No i tak dla pewności ambasada jest przy ulicy pięknej 12?

cien_wiatru > 16-10-2012, 20:44

Adziszkowa, na 10 ma umówione spotkanie jeszcze pewnie 30 innych osób, więc jakąś godzinke/dwie musisz sobie zarezerwować na pobyt w ambasadzie.

adziszkowa > 16-10-2012, 21:09

Dziękuje bardzo za odpowiedź ja mam zamiar a ambasadzie być koło 9 bo pociąg przyjeżdża 8:45 do Warszawy, a słyszałam, że Ambasada jest bardzo blisko.

p.s i czy jest gdzieś miejsce żeby zostawić torebkę? mówię o normalnej damskiej torebce.

Nimell > 16-10-2012, 21:33

Adziszkowa ja miałam rozmowę na 10:30, a byłam pod ambasadą przed 9 bo tak przyjechał mój pociąg i w sumie weszłam jakoś o 9:03 a wyszłam przed 10 ;) normalnie Cie wpuszczą więc nie musisz czekać do swojej godziny. To bardzo blisko z dworca centralnego, tak około 20 min spacerkiem. Ambasada jest przy Alejach Ujazdowskich ale wejście jest od ulicy pięknej. Będziesz widzieć..idziesz koło tych wszystkich ambasad wszędzie pusto a nagle taki tłum.. to tam gdzie tłum to na pewno ambasada USA :P

adziszkowa > 16-10-2012, 21:42

wielkie dzięki za informacje dziewczyny a powiedzcie mi jeszcze co z torebką i komórką? nie mogę pojechać bez telefonu, a torebkę normalną na wyjazd potrzebuje wiece portfel jedzenie itp. jak wy sobie z tym poradziłyście?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia