• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Marlena-historia prawdziwa

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Marlena-historia prawdziwa

• Marlena-historia prawdziwa
  • Re: Marlena-historia prawdziwa

adziszkowa > 16-01-2010, 13:07

można być za to aresztowanym ;o wow niewiedziałam nawet

nina15 > 16-01-2010, 20:28

służba w obcym wojsku owszem podlega karze, ale na podstawie kodeksu karnego. a poza tym można służyć w obcym wojsku, jeśli uzyska się zgodę ministra obrony. nie może być ona po prostu wbrew interesowi Polski. wiec jeśli Marlena chce służyć w obcym wojsku to ma dwa wyjścia: złożyć wniosek do konsula o zgodę i wtedy nie będzie podlegała karze jeśli zgodę uzyska bądź też jak takiej zgody nie dostanie i tak zaciągnąć się a jak dostanie obywatelstwo to będzie musiała zrzec się polskiego, żeby nie podlegać owej karze no chyba że wcześniej zostanie wszczęte postępowanie to jak wróci do kraju to będzie nafajnie. zdrugiej strony osoby mające podwójne obywatelstwo mogą służyć w innym kraju jeśli tam stale zamieszkują, ale ten przepis raczej obowiązuje tych którzy mają już podwójne obywatelstwo. w każdy razie nie wiem czy wogole w stanach przyjmują osoby do wojska jeśli nie mają zgody ze strony polskiej. ale to nie problem o taką zgodę wystąpić) powodzenia :mrgreen:

marlenao > 17-01-2010, 3:00

haha wiem wiem, tato mi o tym mowil , ale myslalam ze on zartuje no nic spróbuje zalatwic to wszystko. jak sie nei uda to trudno.. kurde impreza w limuzynie byla mega!! tyle co moge o tym napisac...;D

Ewelina88 > 17-01-2010, 3:02

My tu czekamy na jakieś super relacje, a tu tylko MEGA he he

marlenao > 17-01-2010, 4:48

no dobra wiec przyjechala po nas limuzyna , weszlysmy do srodka :d i zaczela sie impreza, muza na full i pelno alkoholu jeszcze szofer nam wodke i lod kupil zebysmy mialy wiecej haha jechalysmy do nyc pod samo klub, koles pomyslal i zatrzymal sie na times square zebysmy sobie zdjecia zrobily przy limuzynie! no i ludzie sie tak na nas patrzyli ;d pewnie mysleli ze to sweet 16 <lol2> no i tyle w sumie podjechałysmy pod klub i tam zostałysmy do 6 rano a potem wychodzimy z klubu i koles stoi tą limuzyna i mowi ze nas na stacje zawiezie za 5$ <lol> no to my spoko i na stacje pociagow nas zawiozl za 5 dolcow limuzyna lol, chcialysmy wracac do domu pociagiem ale zdzwonil do kolezanki jakis koles ktorego poznala w tym klubie i mowi ze nas odwiezie to my ze spoko, i co po 10 min zajezdza murzyn <lol2> my do auta a koles mowi ze drogi nei zna ... no ale smiesznie bylo wracałysmy do domu ponad 2,5 h [normalnie to jest nie cala godzinka ]

Ewelina88 > 17-01-2010, 16:42

Extra :mrgreen: A jak sobie zorganizowałyście tają objazdówkę? he he. Ile takie coś kosztuje?, jeśli można wiedzieć? Pytam, bo może kiedyś skorzystam z Dziewczynami ha ha Kurcze, naprawdę fajna sprawa! Jak jakieś gwiazdy :mrgreen:

marlenao > 17-01-2010, 20:15

my placilysmy $230 za odebranie nas z Nj i odwiezienie do klubu do NY

adziszkowa > 18-01-2010, 13:43

no ładnie co za zabawa ! ja też uważam, że befor w limuzynie to super opcja byłam na 3 studniówkach i też zawsze wypożyczalismy limuzyne uważam, że trzeba szaleć, a co !!! pokaż jakieś zdjęcia !

marlenao > 19-01-2010, 17:09

aaa bilet do colorado zabukowany :d byle do 5 lutego iii smigam do Ciebie Edyta! haha ale sie ciesze tydzien z dala od NY i Nj a potem...znalazłam mega rejs na FL, bahamy i kanary za 500 $ trzeba oszczedzac

aaleeksaandraa > 19-01-2010, 23:53

Szalejesz! I bardzo dobrze!

Ja juz sie nie moge doczekac, kiedy pojade na nastepne wakacje

Strasznie sie ciesze, ze Ci sie uklada, dodaje to energii pozostalym
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia