-
-
Re: GAWO
braxii000 > 05-08-2012, 15:19
napisali tylko, że czas został przekroczony i wysyłają nową umowę i tyle.
nie mam zamiaru im tego darować, nie po to się spieszyłam, żeby dać się teraz wykiwać. Mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni ale ciśnienie mi podnieśli. -
angelaa > 05-08-2012, 15:29
to na pewno musi być jakaś pomyłka skoro masz już otworzony room! poza tym kolejny dowód na to, że im tylko na kasie zależy;P
w ogóle tam kobiety są jakieś zakręcona - ostatnio się mnie pytali czy jestem obecnie w Szwecji czy Szwajcarii, chociaż nic im nigdy o tym nie mówiłam ;P -
adziszkowa > 05-08-2012, 17:36
to nie mial 'niespodzianka' ;/ ja wypelnialam aplikacje cale wieki takze mnie ta promocja dawno ominela. wiesz moze, ktora Pani prowadzi Twoja aplikacje? -
angelaa > 05-08-2012, 18:07
to chyba nie ma znaczenia która, bo ja mam wrażenie że (przynajmniej do mnie) za kazdym razem pisze inna, dzwoni inna itd;D -
braxii000 > 06-08-2012, 19:34
sprawa z gawo na szczęście się wyjaśniła, na moją korzyść. Rzeczywiście mają tam bałagan. -
pannaadamska > 06-08-2012, 23:09
Ja się niesamowicie zawiodłam na GAWO. Mieli mi załatwić rodzinę z Francji. Mam umowę podpisaną od marca a dopiero 2 rodziny się zgłosiły i ja niby mam wyjechać od września. GAWO nie robi nic żeby mi pomóc w znalezieniu rodziny ani polepszeniu mojej aplikacji. Wzięłam sprawy w swoje ręce i znalazłam rodzinę przez AuPair-World. Wydałam na GAWO 300 zł i jestem ciekawa czy jeśli zrezygnuje z nich to każą mi dopłacać 250 , żeby był ten promocyjny koszt 550. Może był ktoś w podobnej sytuacji ? -
angelaa > 06-08-2012, 23:14
[quote name="pannaadamska"]Ja się niesamowicie zawiodłam na GAWO. Mieli mi załatwić rodzinę z Francji. Mam umowę podpisaną od marca a dopiero 2 rodziny się zgłosiły i ja niby mam wyjechać od września. GAWO nie robi nic żeby mi pomóc w znalezieniu rodziny ani polepszeniu mojej aplikacji. Wzięłam sprawy w swoje ręce i znalazłam rodzinę przez (cenzura). Wydałam na GAWO 300 zł i jestem ciekawa czy jeśli zrezygnuje z nich to każą mi dopłacać 250 , żeby był ten promocyjny koszt 550. Może był ktoś w podobnej sytuacji ?[/quote] jeśli nie znaleźli Ci rodziny, to zwrócą Ci pieniądze. zobacz w umowie, którą podpisałasjeśli nie zwrócą, to nie każą Ci dopłacić -
pannaadamska > 07-08-2012, 0:46
Mam w umowie, że mają mi szukać rodziny do stycznia ale skoro specjalnie zmieniałam datę wyjaZdu z października na wrzesień bo tak mi Pani tam powiedziała, że więcej rodzin będzie . Wyszło jak wyszło. Zawiodłam się i do Francji nie polecam załatwiać nic z GAWO. -
Katarzyna. > 07-08-2012, 22:25
Ja też mam problem z Gawo... Niestety... :roll:
Miałam wyjechać jako Summer Au Pair do Hiszpanii. A że zgłosiłam się pod koniec maja to kazali mi szybko, bo w jeden tydzień skompletować dokumenty. Co i zrobiłam. Szukali mi rodziny cały czerwiec, gdzy znaleźli, to rodzina nawet do mnie nie zadzwoniła. W lipcu znaleźli drugą... Z dwoma psami gdzie mam w aplikacji zaznaczone że mam silną alergię na psy... Niedawno zmieniłam w aplikacji kraj do którego chcę wyjechać (Włochy) i liczbę mięsiecy pobytu ( 12 bo jak krócej to rodziny nie znajdę...). Czekałam dwa tygodnie aż wyślą moją aplikację do Włoch... Ok wysłali... I teraz znowu jest problem, bo chcą potwierdzenia od rodziny u której byłam au pairką 5 lat temu w Stanach... I jeszcze jednego potwierdzenia z Anglii (Też au pairowałam...). Jakby już polskie referencje im nie wystarczały... Wysłałam papier potwierdzający że opiekowałam się dziećmi w przedszkolu, że mam ukończony kurs opieki nad dziećmi organizowany przez CC. Do Hiszpaniii żadnego potwierdzenia dokumentów nie potrzebowali. Gdzie tu logika... Czekam już trzy miesiące... Chciałam wyjechać, poduczyc się języka... A tu siedzę, i się denerwuję... :evil:
Dziewczyny, podpowiedzcie co robić... Czy może zrezygnować?
Pozdrawiam Was serdecznie... -
Astrid > 07-08-2012, 22:55
Z wyjazdu? Nie rezygnuj! Myślałaś o wyjeździe na własną rękę? Ja tak wyjechałam i piszę teraz z pokoju z AngliiJeśli chcesz wiedzieć więcej to napisz na PW.
Strasznie dziwne, że Ci nie znaleźli nikogo, skoro byłaś w Anglii i w USA... W razie czego możesz rozwiązać umowę i zwrócą Ci pieniądze?