• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

GAWO

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• GAWO

• GAWO
  • Re: GAWO

braxii000 > 05-08-2012, 15:19

napisali tylko, że czas został przekroczony i wysyłają nową umowę i tyle.

nie mam zamiaru im tego darować, nie po to się spieszyłam, żeby dać się teraz wykiwać. Mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni ale ciśnienie mi podnieśli.

angelaa > 05-08-2012, 15:29

to na pewno musi być jakaś pomyłka skoro masz już otworzony room! poza tym kolejny dowód na to, że im tylko na kasie zależy;P

w ogóle tam kobiety są jakieś zakręcona - ostatnio się mnie pytali czy jestem obecnie w Szwecji czy Szwajcarii, chociaż nic im nigdy o tym nie mówiłam ;P

adziszkowa > 05-08-2012, 17:36

to nie mial 'niespodzianka' ;/ ja wypelnialam aplikacje cale wieki takze mnie ta promocja dawno ominela. wiesz moze, ktora Pani prowadzi Twoja aplikacje?

angelaa > 05-08-2012, 18:07

to chyba nie ma znaczenia która, bo ja mam wrażenie że (przynajmniej do mnie) za kazdym razem pisze inna, dzwoni inna itd;D

braxii000 > 06-08-2012, 19:34

sprawa z gawo na szczęście się wyjaśniła, na moją korzyść. Rzeczywiście mają tam bałagan.

pannaadamska > 06-08-2012, 23:09

Ja się niesamowicie zawiodłam na GAWO. Mieli mi załatwić rodzinę z Francji. Mam umowę podpisaną od marca a dopiero 2 rodziny się zgłosiły i ja niby mam wyjechać od września. GAWO nie robi nic żeby mi pomóc w znalezieniu rodziny ani polepszeniu mojej aplikacji. Wzięłam sprawy w swoje ręce i znalazłam rodzinę przez AuPair-World. Wydałam na GAWO 300 zł i jestem ciekawa czy jeśli zrezygnuje z nich to każą mi dopłacać 250 , żeby był ten promocyjny koszt 550. Może był ktoś w podobnej sytuacji ?

angelaa > 06-08-2012, 23:14

[quote name="pannaadamska"]Ja się niesamowicie zawiodłam na GAWO. Mieli mi załatwić rodzinę z Francji. Mam umowę podpisaną od marca a dopiero 2 rodziny się zgłosiły i ja niby mam wyjechać od września. GAWO nie robi nic żeby mi pomóc w znalezieniu rodziny ani polepszeniu mojej aplikacji. Wzięłam sprawy w swoje ręce i znalazłam rodzinę przez (cenzura). Wydałam na GAWO 300 zł i jestem ciekawa czy jeśli zrezygnuje z nich to każą mi dopłacać 250 , żeby był ten promocyjny koszt 550. Może był ktoś w podobnej sytuacji ?[/quote] jeśli nie znaleźli Ci rodziny, to zwrócą Ci pieniądze. zobacz w umowie, którą podpisałas jeśli nie zwrócą, to nie każą Ci dopłacić

pannaadamska > 07-08-2012, 0:46

Mam w umowie, że mają mi szukać rodziny do stycznia ale skoro specjalnie zmieniałam datę wyjaZdu z października na wrzesień bo tak mi Pani tam powiedziała, że więcej rodzin będzie . Wyszło jak wyszło. Zawiodłam się i do Francji nie polecam załatwiać nic z GAWO.

Katarzyna. > 07-08-2012, 22:25

Ja też mam problem z Gawo... Niestety... :roll:

Miałam wyjechać jako Summer Au Pair do Hiszpanii. A że zgłosiłam się pod koniec maja to kazali mi szybko, bo w jeden tydzień skompletować dokumenty. Co i zrobiłam. Szukali mi rodziny cały czerwiec, gdzy znaleźli, to rodzina nawet do mnie nie zadzwoniła. W lipcu znaleźli drugą... Z dwoma psami gdzie mam w aplikacji zaznaczone że mam silną alergię na psy... Niedawno zmieniłam w aplikacji kraj do którego chcę wyjechać (Włochy) i liczbę mięsiecy pobytu ( 12 bo jak krócej to rodziny nie znajdę...). Czekałam dwa tygodnie aż wyślą moją aplikację do Włoch... Ok wysłali... I teraz znowu jest problem, bo chcą potwierdzenia od rodziny u której byłam au pairką 5 lat temu w Stanach... I jeszcze jednego potwierdzenia z Anglii (Też au pairowałam...). Jakby już polskie referencje im nie wystarczały... Wysłałam papier potwierdzający że opiekowałam się dziećmi w przedszkolu, że mam ukończony kurs opieki nad dziećmi organizowany przez CC. Do Hiszpaniii żadnego potwierdzenia dokumentów nie potrzebowali. Gdzie tu logika... Czekam już trzy miesiące... Chciałam wyjechać, poduczyc się języka... A tu siedzę, i się denerwuję... :evil:

Dziewczyny, podpowiedzcie co robić... Czy może zrezygnować?

Pozdrawiam Was serdecznie...

Astrid > 07-08-2012, 22:55

Z wyjazdu? Nie rezygnuj! Myślałaś o wyjeździe na własną rękę? Ja tak wyjechałam i piszę teraz z pokoju z Anglii Jeśli chcesz wiedzieć więcej to napisz na PW.

Strasznie dziwne, że Ci nie znaleźli nikogo, skoro byłaś w Anglii i w USA... W razie czego możesz rozwiązać umowę i zwrócą Ci pieniądze?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia