• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

USA Październik 2012

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• USA Październik 2012

• USA Październik 2012
  • Re: USA Październik 2012

aupair_arizona > 06-10-2012, 16:18

Hej! Ja jestem drugi dzień w Arizonie. Jest pięknie, wszędzie góry, kaktusy i palmy Teraz tylko muszę przyzwyczaić się do pogody

nana > 06-10-2012, 23:29

[quote name="blonde"]Do dziewczyn lecących z APiA - jak wiecie (albo nie wiecie) mieszkam w Stamford, tu, gdzie jest szkolenie z APiA Jakbyście chciały się spotkać, to walcie jak w dym ^^ Z tego co pamiętam ze swojego szkolenia, to jest okazja do 'wyjścia na miasto' we wtorek, czyli drugiego dnia. Także jeśli tylko będę wolna, to nie ma problemu [/quote]

Blonde jeśli będziesz miała czas w najbliższy wtorek to ja bardzo chętnie! Zaraz Ci PW naskrobie

kalale > 14-10-2012, 16:09

Sylwia jestem w tej samej sytuacji, czekam i czekam......

Ostanią zainteresowana rodzine miałam około miesiac temu ( Nie odpowiadali mi głównie z powodu zbyt licznego potomstwa -5 dzieciaków)

Aplikacja jest raczej dobrze zrobiona, filmik ciekawy a jakoś nie moge znaleźć rodziny;/

Powoli sie załamuję ;/

Pozdrawiam

sylvia > 14-10-2012, 18:50

[quote name="kalale"]Sylwia jestem w tej samej sytuacji, czekam i czekam......

Ostanią zainteresowana rodzine miałam około miesiac temu ( Nie odpowiadali mi głównie z powodu zbyt licznego potomstwa -5 dzieciaków)

Aplikacja jest raczej dobrze zrobiona, filmik ciekawy a jakoś nie moge znaleźć rodziny;/

Powoli sie załamuję ;/

Pozdrawiam[/quote]

Ja czekam od końca czerwca.. czasami mam już dość, innym razem mam siłę do walki i czekania. Nigdy nie doświadczyłam aż takiego stresu jak w ciągu tych ostatnich miesięcy.

I bardzo często zastanawiam się co ze mną jest nie tak, to powoduje, że moja i tak niska samoocena jest w totalnym dołku..

ambiwacencja > 14-10-2012, 19:24

Dziewczyny dołączam do Was i też czekam. Od pt mam otwarty room i jak na razie cisza ale mam nadzieje ze do konca lutego ktos sie mna zainteresuje

kalale > 14-10-2012, 23:55

Do końca lutego to jeszcze dużo czasu Ja powinnam już wyjechać bo chciałam za rok na dzienne iść, a jeżeli wyjadę na 12mc to ciężko bedzie zdążyć nawet jak wrócę 2 tygodnie wcześniej.

Rozważam teraz czy nie skrócić pobytu, czy wg jest taka możliwość żeby wyjechać nie na rok tylko na np 8 mc jeżeli już wypełniłam aplikacje i wysłałam umowe. Wiem, ze można też było wybrac opcje np 6mc ale boję się, ze jest już za późno żeby zmieniać.

Jutro zadzwonie do babki z Warszawy i wypytam.

agnieszka89 > 15-10-2012, 0:26

Wydaje mi się, że teoretycznie nie ma wyjazdów do Stanów na krócej niż rok. Ale oczywiście jeśli ktoś chce może wrócić wcześniej, tylko wtedy może być tak że trzeba będzie samemu zapłacić za bilet powrotny.

Na kiedy niby agencja miała ci znaleźć rodzinę? Może powinnaś spróbować ich troszeczkę pogonić z tym szukaniem rodziny dla ciebie.

rikku > 15-10-2012, 0:33

Cześć dziewczyny, ja mam ten sam problem ... a mianowicie nie mogę znaleźć rodzinki od dłuuuuuuższego czasu... porażka!!! Sylvia jeśli to Cię jakoś pocieszy to ja mam otwarty room w IE od początku czerwca , a teraz dodatkowo od września mam otwarty room w APC. W APC coś się dzieje, bo mam co jakiś czas rodzinki, ale albo ja im nie pasuje, albo oni mnie (np. 4 dzieci albo 5 - mnie to przeraża, albo lokalizacja porażkowa na maxa), zaś w IE jest mega cisza, a jeśli ktoś już wejdzie na mój profil to rzadko się odzywa, mimo że wcześniej ja napisze wiadomość i ciśnie się tylko jedno pytanie: "Co jest ze mną nie tak?????" A najlepsze jest w tym wszystkim to, że miałam plan wyjechać na początku września ....no i pojechałam ...... Tracę wiarę... Ale dziewczyny musimy się jakoś trzymać, nie wiem jak, ale musimy, bo w końcu wszystkie pragniemy wyjechać do USA i wyjedziemy Pozdrawiam

agnieszka89 > 15-10-2012, 0:41

A jaka masz wpisaną maksymalną liczbę dzieci jakimi chcesz się opiekować. szczerze mówiąc, to mnie trochę to denerwuję, że w sumie jedno wpisujemy w aplikacji a odnoszę wrażenie, że agencja w ogóle nie zwraca na to uwagi. Przykładowo: na początku wpisałam że nie chcę samotnych rodziców. No to dostawałam propozycje rodzin właśnie z samotnymi rodzicami. Jak już w końcu uległam agencji i się zgodziłam na tych samotnych rodziców to zaczęłam mieć na profilu pełne rodziny. Dla mnie to niby lepiej, no ale mogli by czasem zwracać uwagę na takie "szczegóły"

mamecia > 15-10-2012, 4:40

[quote name="kalale"]Do końca lutego to jeszcze dużo czasu Ja powinnam już wyjechać bo chciałam za rok na dzienne iść, a jeżeli wyjadę na 12mc to ciężko bedzie zdążyć nawet jak wrócę 2 tygodnie wcześniej.

Rozważam teraz czy nie skrócić pobytu, czy wg jest taka możliwość żeby wyjechać nie na rok tylko na np 8 mc jeżeli już wypełniłam aplikacje i wysłałam umowe. Wiem, ze można też było wybrac opcje np 6mc ale boję się, ze jest już za późno żeby zmieniać.

Jutro zadzwonie do babki z Warszawy i wypytam.[/quote]

Do USA tylko na rok. Chyba, że zrezygnujesz z programu sama, wtedy wracasz na swój własny koszt do Polski i w przyszłości możesz mieć problemy z dostaniem wizy, bo nie ukończysz pozytywnie programu. Opcja 6 miesięcy jest tylko i wyłącznie kiedy najpierw ukończysz pierwszy rok w USA i zdecydujesz się przedłużyć pobyt (masz do wyboru 6,9 i 12 miesięcy)
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia