• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2014

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2014

• Au Pair 2014
  • Re: Au Pair 2014

Anjaa > 03-02-2014, 19:16

Baskah, ja Ci tez mega gratuluje! Patrz, jak teraz to wszystko poleci

niepodrodze > 04-02-2014, 21:09

Ja po 2 tygodniach w APiA znalazłam rodzine. Miałam 8 matchy. I nie zalujcie pieniędzy na program, APiA jest bardziej popularne wiec w razie rematchu jest więcej rodzin dostępnych. Z jednej strony Jest to droższa agencja dla nas, ale także i dla rodzin, wiec możecie trafić na dobre warunki. Ja mialam matcha z rodzina, której host mom ma własny program w tv. I nie mowię tutaj, ze inne agencje są złe. Sprawdzie sobie po wpisaniu w wyszukiwarkę, która agencja wyskoczy pierwsza, lub która jest bardziej popularna na Facebooku. Większa baza, więcej rodzin.

niepodrodze > 04-02-2014, 21:21

Dziewczyny, jeżeli nie jesteście pewne wyjazdu, spróbuje najpierw inne programy- summer camps w USA na wakacje, czy au pair w Europie. Wyjazd na rok to naprawdę duże poświęcenie. I nie jest tak kolorowo, jak reklamują w broszurach. Zyjecie z obcymi ludźmi, musicie się dostosować do ich zwyczajów. Tym bardziej, gdy dochodzą problemy, rodzina będzie pociągać za sznurki i sprawdzać, kiedy powiecie dość. A będziecie zdane tylko na siebie. Wiec tez trzeba mieć silny charakter patrząc z mojej perspektywy chciałabym, żeby program trwał krócej, jednak 12 miesięcy to kawał czasu. I tym dziewczynom, które planują wyjazd, bo nie wiedza, co ze sobą zrobić oznajmiam, ze taki rok nie rozwiewa wątpliwości, ma się jeszcze więcej pomysłów na życie

agaaxd > 04-02-2014, 22:54

hej
    Dziś odezwała się do mnie rodzinka i umówiliśmy się na rozmowę na Skype na czwartek.
    Trochę się denerwuję, że nie będę rozumieć co do mnie mówią i wgl.. mam jakieś takie obawy..
    Jakieś dobre rady/wskazówki/cokolwiek?

Anjaa > 04-02-2014, 23:25

Nic na sile, usmiechaj się i badz sobą Łatwo pojdzie, zobaczysz

agaaxd > 05-02-2014, 15:09

Dzięki Anjaa Mam nadzieję, że będzie jakoś pozytywnie, chociaż zaczęłam wątpić w to, że wgl potrafię mówić po angielsku..  

Baskah > 05-02-2014, 20:24

Też tak miałam. I cały czas mam. ale jakoś się udało Nawet jak czujesz, ze to nie potrafisz powiedziec porawnie tego co chcesz ale powiedz to. Kali jeść kali pic ale mów! 

women > 05-02-2014, 23:54

aga spokojnie przede wszystkim, zadaj pytania ale ostrożnie, żeby nie wyszło przesłuchanie

agaaxd > 06-02-2014, 0:01

A tak, prawda Wszystko na spokojnie, z uśmiechem i umiarem. Obym o tym jutro pamiętała..

kazetka > 06-02-2014, 12:47

Trzymam kciuki za Twoją rozmowę W sumie to każda z nich czegoś nas nowego uczy, i pokazuje na co zwrócić uwagę. Będzie dobrze! Czekam na relację już po
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia