• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

paulaw > 01-04-2012, 11:31

[quote name="merti"]to nie Polska [/quote]

Dobrze powiedziane :lol: Moja babcia uważa, że jestem antychrystem...

agnieszka89 > 01-04-2012, 11:39

Z jednej strony możesz trafić do rodziny katolickiej bardzo religijnej, ale również możesz zamieszkać z żydami czy Muzułmanami także wydaje mi się że nie powinni mieć problemu z tym czy ty jesteś wierząca czy nie. Ale to też pewnie zależy od rodziny.

DaisyyUSA > 01-04-2012, 15:06

Dokładnie, wszystko zalezy od rodziny u jakiej jesteś. Bez urazy ale nie radziła bym nikomu iść np. do rodziny żydowskiej bo są pdobno meeeega wymagający i dziwni oraz do muzułamnów, bo u nich panują inne zwyczaje w domach do których być może nie będziemy mogły się przyzwyczajać.

ALE JESZCZE RAZ POWTARZAM, ŻE NIE MAM NIC DO LUDZI INNEJ WIARY żeby nie było.

Ja chyba zdecyduje sie na Gawo bo agencja jest niedaleko, poza tym chce mieć room jeszcze przed ukonczeniem liceum

paulaw > 01-04-2012, 15:50

[quote name="DaisyyUSA"]do rodziny żydowskiej bo są pdobno meeeega wymagający i dziwni oraz do muzułamnów, bo u nich panują inne zwyczaje w domach do których być może nie będziemy mogły się przyzwyczajać.[/quote]

Właśnie też o tym słyszałam i trochę bym się bała, bo jednak jest to znaczna różnica kulturowa! Ale jednak gdybym po wielu rozmowach na skypie dogadała się z rodziną i okazałoby się, że są naprawdę super i lokalizacja wymarzona (czyli nyc i nic innego) to czemu nie

DaisyyUSA > 01-04-2012, 15:53

Ale pamietaj, że co innego pozory a co innego rzeczywistość ;d

Przez skypa to kazdy może być miły.

paulaw > 01-04-2012, 15:55

[quote name="DaisyyUSA"]Ale pamietaj, że co innego pozory a co innego rzeczywistość ;d

Przez skypa to kazdy może być miły.[/quote]

Dlatego mam zamiar przeprowadzić sto rozmów o każdej porze dnia i nocy, żeby nie było... Ale wiadomo... różnie bywa

merti > 01-04-2012, 16:17

Ale zauważcie , że spora część rodzin żydowskich czy muzułmańskich nie jest jakaś superortodoksyjna. Oczywiście najwygodniej byłoby trafić do katolików, ale w sumie to może być ciekawe doświadczenie kulturowe-mieszkać z ludźmi innego wyznania i doświadczać ich tradycji

Poza tym, spójrzcie... u nas państwo w 98% katolicy, a tak naprawdę to nikt do kościoła nie chodzi, a ze świąt to tylko wielkanoc i boże narodzenie się obchodzi. I tak jest wszędzie

paulaw > 01-04-2012, 16:25

[quote name="merti"]Ale zauważcie , że spora część rodzin żydowskich czy muzułmańskich nie jest jakaś superortodoksyjna[/quote]

Nigdy nic nie wiadomo... dlatego ja jeżeli już trafię na super rodzinę to przeprowadzę co najmniej kilkanaście rozmów, żeby zauważyć każdą nieprawidłowość, która mogłaby później doprowadzić do konfliktów.

kapsi > 01-04-2012, 16:29

[quote name="merti"]u nas państwo w 98% katolicy[/quote]

ciekawa jestem jakie byłyby wyniki, gdyby zrobili teraz 'badanie wiary' u młodzieży lub jakie zrobią za 20 lat, kiedy te wszystkie mohery umrą (taka kolej rzeczy :mrgreen: ). generalnie nie wyobrażam sobie żyć w muzułmańskiej, żydowskiej czy jakiejkolwiek innej rodzinie wierzącej. nie mam nic do takich ludzi, ale sama jestem ateistką i nie wyobrażam sobie, że w domu mi wiszą krzyże i obrazy z Maryją. jeśli to nie byliby jacyś zagorzali katolicy, to okej, może być, sama jestem w takiej rodzinie wychowywana i nie przeszkadza mi to; o bogu się tutaj nie mówi, nie ma żadnych symboli na ścianach.

tak w ogóle się wtrąciłam po raz pierwszy, ale czytam was już od dawna :mrgreen: moje życiowe plany to napisać maturę i nie czekać na wyniki tylko od razu sru! do USA. oby wszystko poszło gładko, czego też wam życzę

paulaw > 01-04-2012, 16:40

[quote name="kapsi"]sama jestem ateistką i nie wyobrażam sobie, że w domu mi wiszą krzyże i obrazy z Maryją. jeśli to nie byliby jacyś zagorzali katolicy, to okej, może być, sama jestem w takiej rodzinie wychowywana i nie przeszkadza mi to; o bogu się tutaj nie mówi, nie ma żadnych symboli na ścianach.

tak w ogóle się wtrąciłam po raz pierwszy, ale czytam was już od dawna :mrgreen: moje życiowe plany to napisać maturę i nie czekać na wyniki tylko od razu sru! do USA. oby wszystko poszło gładko, czego też wam życzę [/quote]

U mnie sprawa jest identyczna. A jakie biuro wybrałaś? I jaki stan najbardziej ci odpowiada? I co po programie chcesz robić? Cześć (:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia