• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summer au pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Summer au pair

• Summer au pair
  • Re: Summer au pair

aneczkus > 05-05-2011, 0:51

[quote name="alexandra085"]moze nie to ze sie poddac, ale mam juz dosc ogolnie, szukania, tych rodzin, po prostu wkurzaja mnie

rosario a Ty gdzies jedziesz?[/quote]

ja tez nie mam rodziny;p szukam i nic ale nie mozemy sie poddawac:d jeszcze zobaczysz, ze gdzies wyjedziemy..:d moze teraz dopiero rodziny szukajace au pair na wakacje zaczna sie zapisywac )

alexandra085 > 05-05-2011, 21:10

[quote name="KajaWroc"]Ola nie poddawaj sie tyle czasu juz poswiecilas!!masz jakies konkretne rejony Europy w planach??[/quote]

chce Hiszpanie, Irlandie, Wlochy lub Anglie. W tej kolejnosci odnosnie posiadanych checi na dany kraj

[quote name="aneczkus"]
    [quote name="alexandra085"]moze nie to ze sie poddac, ale mam juz dosc ogolnie, szukania, tych rodzin, po prostu wkurzaja mnie

rosario a Ty gdzies jedziesz?[/quote]

ja tez nie mam rodziny;p szukam i nic ale nie mozemy sie poddawac:d jeszcze zobaczysz, ze gdzies wyjedziemy..:d moze teraz dopiero rodziny szukajace au pair na wakacje zaczna sie zapisywac )[/quote]

oby kochana...oby!

alexandra085 > 05-05-2011, 22:50

dziewczyny gadalam z Irishami. Przeprosili mnie i napsiali ze bardzo powaznie do mnie podchodza i sa b. zainteresowani mna. Mam dosc mieszane uczucia i zupelnie nie wiem co sadzic. Zobaczymy czy w ogole sie jeszcze do mnie odezwa!

mona_lisa > 05-05-2011, 23:04

Daj im drugą szansę. Moja host mama, ostatnio mi powiedziała, że dobrze, że to ja zawsze dzwonię na Skype jak tylko widzę, że ona jest dostępna, bo ona nie umie tego obsługiwać hehehe, I to mi wyjaśniło sytuację z naszego pierwszego kontaktu: umówiliśmy się o 20.00 , ja byłam o 19.45 zrobiłam się dostępna i czekam....oni też się ujawnili i nic....i nic....20.05.....dalej nic....20.15....nie wytrzymałam, zadzwoniłam...i jak się ucieszyli"hellloo hhelllo !!! i dalej już poszło

Więc teraz jak się pokażą na Skype to czekaj max 5 minut i jak sami nie zadzwonią to Ty zadzwoń!

dosiunia > 05-05-2011, 23:07

alexandra - a gdzie oni mieszkaja w Irl??

alexandra085 > 05-05-2011, 23:32

Dublin...ale dokladnie to nie pytalam gdzie co i jak....najpierw 20 min walczylsimy ze skypem. Rozlaczalo nas ale zdazylam ich zobaczyc a oni mnie. Potem probowali na domowy-znow nici. Az zadzwonili na kom - i porozmawialam z mama. Mila babka, nie powiem. Ona potrzebuje pomocy - zeby miala dla siebie czas :?

Nie wiem czy dobrze wypadlam..,spytali mnie o quick call on my mobile wiec nie moglam sie rozwodzic i pytac...w dodatku nie moge od razu zawalic pytaniami. Mnie zapytala: jakimi dziecmi sie opiekowalam, czy lubilam Ameryke, czy bylam w Irlandii, czy mam tam znajomych (?) i czy chce brac lekcje angielskiego(na co odp przeczaco bo ja nie chce eng) i czy wlansie na 3 miechy chce tam pojechac i czy jest ok ze mieszkaja w Dublinie(such a busy city) - w koncu ja ze wsi zapewne jestem

Ja spytalam o plan dnia dzieci, o sprawy religii(nie chce trafic na fanatykow religijnych ) oraz czy sa ok z wychodzeniem nocami(nie mieli jeszzce au pair)....i stwierdzilismy ze zawsze mzoemy zrobic druga rozmowe lub popisac mailami....

ogolnie bardzooo mila babeczka. a co dalej sie okaze co w ogole myslicie?

rosario > 05-05-2011, 23:51

lokalizacja fajna, Dublin jest ok z tego co pamietam raczej bys sie nie nudzila sadze, jesli chodzi o czas wolny.

skoro najpierw nie wyszlo ze skypem, potem domowym ale jeszcze sprobowala na komorke, to widac, ze serio jej zalezy i traktuje cie powaznie!

ej, a odpowiada im twoj termin ewentualnego przyjazdu?

alexandra085 > 06-05-2011, 0:10

no wlasnie nic o tym nie gadalysmy teraz, ona nic nie mowila, ja uznalam ze wszytsko ok i w ogole oczywiscie zapomnialam bo w mailu drugim mi napisali tak:

Thanks for coming back to me with the information. 16th or 17th July or just after would be fine with us

gdyby nie potwierdzili, to nawet bysmy nie gadali raczej...Mowilam dzies, ze jeszcze na poczatku lipca mam egzaminy i koncze semestr.

rosario > 06-05-2011, 0:16

czyli raczej nie bedzie z tym problemu.

kurcze, mam nadzieje, ze sie uda

Dublin fajny, ale z drugiej strony trochę szkoda, że kolejna au pairka nie zasili polskiego grona w Hiszpanii, hehe nie no, trzymam kciuki. wazne, zebys ty sie dobrze tam czula

aneczkus > 06-05-2011, 14:32

alexandra05 ale fajnieee widac wtedy wypadlo im cos waznego Teraz widac, ze im zalezy!!! Termin CI odpowiada, duze miasto narazie dobrze sie zapowiada ;D trzymam kciuki, zeby sie udalo ! ))
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia