-
-
Re: Au Pair 2013!
Astrid > 31-03-2012, 19:31
[quote name="paulaw"]Ale w GAWO trzeba płacić od razu prawda? A w CC możesz zapłacić dopiero po znalezieniu rodziny...[/quote]
Płaci się 350 zł, które jest zwracane jeśli się nie znajdzie rodziny czy coś. Ja nie mam prawka i podpisałam z nimi aneks, że nie zwrócą mi właśnie przez to. Ale konsultantka powiedziała, że jak tylko zdam, aneks wygasa i mogę normalnie anulować umowę i zabrać kasę.
Z tego co wiem, Gawo ma większe ubezpieczenie niż CC, ale tu się mogę mylić. -
ThEveline > 31-03-2012, 19:33
ale CC ma trochę negatywnych opinii wiec w sumie nie wiem jak to wybrać agencję;/ a co możecie mi o Gawo powiedzieć? -
paulaw > 31-03-2012, 19:36
Właśnie w tym problem, że CC ma więcej złych opinii niż dobrych... sama już nie wiem. Najbardziej mi odpowiada, a na drugim miejscu GAWO i AuPair in America -
merti > 31-03-2012, 21:09
Jak dla mnie GAWO jest najtańsze i ma najwięcej opcji, za które się płaci w innych agencjach.
Poza tym jest taka promocja, że jak zbierzesz dokumenty w 2 tygodnie to płacisz 550 zła to już wgl "jak za darmo" w porównaniu do CC
http://www.gawo.pl/page/pl/strona_glown ... s_programu -
Lilianna1 > 31-03-2012, 22:00
[quote name="paulaw"]A prawko zaczynam robić najprawdopodobniej już w kwietniu :mrgreen: Lepiej zacznijcie teraz uważać przechodząc przez pasy...[/quote]
Ja też ide na prawko w kwietniuwięc egzaminy będą jakoś w koło lipca a tak przy okazji to skąd jesteś?
Według mnie na 1 miejscu jest Gawo ze względu na cenę a później APIA (to na ich stronę natrafiłam jako pierwszą związaną z au pair) -
paulaw > 31-03-2012, 22:21
[quote name="Lilianna1"]Ja też ide na prawko w kwietniuwięc egzaminy będą jakoś w koło lipca a tak przy okazji to skąd jesteś? [/quote]
Może będziemy miały podobny termin egzaminów 8) Mieszkam na południe od Olsztyna.
Ale w GAWO nie ma roomów, gdzie można sobie wybierać rodziny prawda? A mi na tym zależy... -
merti > 01-04-2012, 0:01
Jak to nie ma? Właśnie jest ! I to taki, że może być tam kilka rodzin na raz, a nie jak w CC, że tylko jedna. -
paulaw > 01-04-2012, 10:12
Oo, to nie wiedziałam. Ale ich strona jest trochę chaotyczna i nic nie chce mi się tam wyświetlać, żadna strona :/
Ciężka decyzja... dobrze, że mam jeszcze troszkę czasu, ale już trzeba się ogarniać! -
paulaw > 01-04-2012, 10:58
A i jeszcze jedno - czy tam liczy się wyznanie i poglądy religijne? Jestem ateistką i gdybym trafiła do przesadnie katolickiej rodziny mogłyby wyniknąć z tego same problemy... słyszałam, że amerykanie na wschodzie nie są tak religijni, ale na południu owszem. Więc orientujecie się jak to z tym idzie? -
merti > 01-04-2012, 11:30
Ja patrzyłam rodziny na great au-pair to większość była ateistami. Oni nie zwracają uwagi na wyznanie tylko na to jakim się jest człowiekiem.. to nie Polska