-
-
Re: Maturalne au-pair - 2011
anitaaa > 18-01-2011, 18:43
Ja właśnie wysłałam wstępną ankiete zgłoszeniową do agencji i przeszłam wstępną akceptację. Teraz tylko czekam na akceptacje z USA i wszystkie dokumenty. A złożyć aplikację chcę tak koniec marca, żeby w lipcu lub najpóźniej w sierpniu wyjechać. -
kingulath > 18-01-2011, 22:04
Insula i szuszuvp ja też tak około końcu czerwca, początku lipca.
Może polecimy razem... a Wy w jakiej agencji? bo ja CC -
Insula > 18-01-2011, 22:54
GAWO wiec w sumie AuPairCar i Interexchange
gdzieś mi mignęło na forum, że któraś z agencji powyżej zmieniła miejsce szkoleń (próbowałam znaleźć ale nie pamiętam w jakim temacie to było) ma ktoś aktualne informacje jak jest w APC i Inter...? -
szuszuvp > 19-01-2011, 0:07
Insula w materiałach które dostałam z proworku (czyli też APC) napisane jest: Sheraton Meadowlands Hotel and Conference Center located in East Rutherford, New Jersey :) Nie wiem jak było wcześniej ale to najwidoczniej jest aktualne miejsce szkolenia. -
Insula > 19-01-2011, 0:27
dzięki wielkie nie czytałam tej umowy nawet bo zanim zdążyłam podpisać dowiedziałam się że jest nieaktualna gdyż od 1 stycznia są nowe umowy z APC więc jak dostane maila to na pewno się podzielę informacjami -
anitaaa > 19-01-2011, 16:36
Ja już też dostałam wszystkie dokumenty. Tylko z wypełnieniem się trochę wstrzymam tak żeby je wysłać tak pod koniec marca i w lipcu wylecieć. Umowę na razie przeleciała wzrokiem tylko ale w weekend dokładnie przeczytam. A jestem w Prowork. -
Kama^^ > 19-01-2011, 23:47
Czesc dziewczyny;p sledze forum juz od jakiegos roku, ale postanowilam w koncu napisac, bo dzisiaj zdalam prawko, wiec rusza cala proceduraJak sobie radzicie z papierami? Ja planuje wyjezdzac przelom czerwca/lipca, wiec czas najwyzszy wszystko zebrac do kupy
a tak zbaczajac z tematu - jak tam przygotowania do matury? -
anitaaa > 20-01-2011, 15:11
Kama a jakie mogą być przygotowania do matury w tm momencie? U mnie żadne ja teraz myślami studniówka i wyjazd. Za maturę biorę się za dwa tygodnie. Tez chce wyjechać w takim okresie jak ty ale dokumenty złożę dopiero pod koniec marca jak już wszystkie będę mieć. Wcześniej nie ma chyba sensu tak mi się wydaje. -
Jobbybum > 20-01-2011, 16:49
[quote name="anitaaa"]Kama a jakie mogą być przygotowania do matury w tm momencie? U mnie żadne ja teraz myślami studniówka i wyjazd. Za maturę biorę się za dwa tygodnie. Tez chce wyjechać w takim okresie jak ty ale dokumenty złożę dopiero pod koniec marca jak już wszystkie będę mieć. Wcześniej nie ma chyba sensu tak mi się wydaje.[/quote]
Ja tam się uczę już, uczę ;D -
Kama^^ > 20-01-2011, 17:40
U mnie już po studiówce, ferie, więc czuję jakąś wewnętrzą presję żeby zacząć się uczyć, tym bardziej, że mam czas wolny.... Ale jakoś mi to nie wychodzi, pierwszy tydzień ferii już pawie minął, a ja się w ogóle nie posunęłam z robotą do przodu;p
A co do wypełniania aplikacji to wolę teraz i dłużej przebierać w rodzinach, niż potem wszystko na szybko załatwiać. Czekałam tylko na prawko, a skoro już jest to nie mam inej wymówki niż zająć się wyjazdem. Pozatym pamiętam jak Kajtka wyjeżdzała w te wakacje to rodzinę miała już wybraną jakoś strasznie wcześnie.