• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

HappyAuPair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• HappyAuPair

• HappyAuPair
  • Re: HappyAuPair

MaryJane3 > 03-06-2012, 19:55

Cześć dziewczyny. jestem tu nowa. Złożyłam papiery 28 marca i do tej pory nie mam żadnej odp. Bardzo się martwię, bo zależało mi na wyjeździe i wszystkie plany podporządkowałam pod wyjazd do UK. Zastanawiam się czy szukać coś na własną rękę, ale nie chce płacić w razie co za zerwanie umowy. Powiedzcie mi czy dobrze myślę- tam jest napisane, że płacę 200 zł jeśli zerwę po przedstawieniu mi rodziny- a jeśli zerwę przed?? I pyt. nr 2- jeśli znajdę sobie sama rodzinę i wyjadę, oni mi w tym czasie przedstawią ofertę, ja odmówię te 2 razy bez podanie powodu, to też nic nie płacę??

Z góry dzięki za odpowiedzi :*

Ann_a > 04-06-2012, 13:13

Ale kontaktowali się z Tobą z Biura? Czy też cisza? To dziwne bo ja składałam później i znaleźli mi bardzo szybko a chciałam jechać do Hiszpanii i tylko na miesiąc. No chyba tak tam było, że jak zerwiesz umowę to 200 ale nie pamiętam jak z tą dwukrotną odmową, może zadzwoń i zapytaj jak się sprawa ma to zawsze lepiej niż przez maila

MaryJane3 > 04-06-2012, 16:40

No właśnie od podpisania umowy ani widu ani słychu Nawet jak dosłałam im w późniejszym terminie kopię prawka. Szczerze mówiąc chyba nie mam ochoty się z nimi kontaktować i mam nadzieję, że umowa jakoś wygaśnie. A jak nie, najwyżej zapłacę te 200zł. Zalogowałam się wczoraj na au pai world i po godzinie miałam już pozytywną odp. Teraz mam już takich pozytywów 4, więc mogę sobie przebierać wedle uznania i nie muszę płacić 540zł? za trzymiesięczne czekanie bez żadnej odpowiedzi. :evil:

szubciaaa > 11-06-2012, 13:22

Heej mam na imię Kasia i rozważam wyjazd z Happy au pair couple wraz z chłopakiem ale nie znalazłam zbyt wiele informacji na temat wyjazdu dla par jakoś nie potrafię sobie wyobrazić co miałby tam mój facet robić ;p Mamy zamiar wyjechać na rok gdzieś w granicach września najlepiej do Wielkiej Brytanii . Jak czytałam opinie to Happy au pair ma dobre ale nie ma za wiele właśnie na temat wyjazdu dla par i to mnie trochę martwi .

Pozdrawiam

maraszrum > 11-06-2012, 14:13

szubciaaa ja jestem w Happy i polecam, bynajmniej na razie, kontakt z agencją jest spoko, babka bardzo miła. Na Au Pair Couple się nie znam, ale gdzieś ktoś mówił, że to dziąła na zasadzie, że ty się zajmujesz dzieciakami, a twój chłopak np, kosi trawę, jeździ autem, czy coś tam napeawia, etc

prun > 29-06-2012, 16:44

[quote name="MaryJane3"]Cześć dziewczyny. jestem tu nowa. Złożyłam papiery 28 marca i do tej pory nie mam żadnej odp. Bardzo się martwię, bo zależało mi na wyjeździe i wszystkie plany podporządkowałam pod wyjazd do UK. Zastanawiam się czy szukać coś na własną rękę, ale nie chce płacić w razie co za zerwanie umowy. Powiedzcie mi czy dobrze myślę- tam jest napisane, że płacę 200 zł jeśli zerwę po przedstawieniu mi rodziny- a jeśli zerwę przed?? I pyt. nr 2- jeśli znajdę sobie sama rodzinę i wyjadę, oni mi w tym czasie przedstawią ofertę, ja odmówię te 2 razy bez podanie powodu, to też nic nie płacę??

Z góry dzięki za odpowiedzi :*[/quote]

cześć! ja w zeszłym roku złożyłam papiery w lutym i nigdy się rodzinki nie doczekałam, umowa wygasła i już.. myślę, że możesz szukać sama, próbuj, skoro wszystkie plany masz podporządkowane pod ten wyjazd, byle do przodu

w tym roku w lutym sama zaczęłam szukać i cały czas się coś działo, a na początku kwietnia wszystko już było pewne

powodzenia

maraszrum > 01-07-2012, 21:01

a jestes pewna ze wyslalas je? tzn, ze doszlo? Bo ja np odkrylam, po miesiacu, ze moje wiadomosci do rodzin nie dochodza i dlatego zadna mi sie nie odezwala. popatrz w ustawieniach maila i wyslij jeszcze raz. Bo ja jak juz mowilam, wyjechalam za posrednictwem tego biura i jestem bardzo zadowolona.

martyniok > 29-08-2012, 20:56

Szczerze polecam ta agencje :-) co prawda niedawno podpisalam z nimi umowe wiec jeszcze nie wyjechalam ale zawsze w razie jakichkolwiek problemow i pytan pomoga:-) profesjonalni a co najlepsze ich strona internetowa to strzal w dziesiatke a pprzeciez pierwsze wrazenie najwazniejsze :-) POLECAM

kajtuś > 30-08-2012, 20:02

[quote name="martyniok"]Szczerze polecam ta agencje :-) co prawda niedawno podpisalam z nimi umowe wiec jeszcze nie wyjechalam ale zawsze w razie jakichkolwiek problemow i pytan pomoga:-) profesjonalni a co najlepsze ich strona internetowa to strzal w dziesiatke a pprzeciez pierwsze wrazenie najwazniejsze :-) POLECAM[/quote]

Zgadzam się. Masz może jakies gg, zebysmy mogli sie podzielic spostrzezeniami na temat agencji? Chcialbym z kims porozmawiac, kto jedzie z Happy AuPair... Moje to: 44333076. Dzieki!

ilecka > 28-11-2012, 1:51

Miałam przerażającą przygodę z rodziną, u której pracowałam kilka miesięcy temu. Matka dzieci miała problemy emocjonalne, często kłóciła się z dziećmi, biła je. Pod koniec mojego pobytu uderzyła mnie w rękę i kazała wypi****lać. Nie dostałałam pieniędzy, które rodzina jest mi winna, czuję się poszkodowana również za to, że nie udzielono mi wystarczającej pomocy. Nie polecam.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna