-
-
Re: Mam matching ;D
dominikan@ > 09-06-2009, 23:53
Ja się na takie coś nie pisałam jak jechała pierwszy raz do UK. Z prostego względu - mianowice mój angielski pozostawiał wiele do życzenia i wiedziała że sobie o prostu sama nie poradze. I ponownie wracam do tego czy jedziesz przez agencje czy nie. Jeśli tak to rodzina ma obowiązek zapewnić Ci transport z lotniska. Wcale nie musi Ci odebrac osobiście mogą wysłac po ciebie kogoś bądź zapłacić za taxi. -
kamildzianka > 09-06-2009, 23:55
Ja tak mialam i bylo ok.
Tez zaczynalam wczesnie i tak samo powiedzieli: nie chcemy, zebys byla zmeczona przy dzieciach. Do zabawy z dziecmi trzeba byc wyspanym, wypoczetym, szczegolnie z trojaczkami. Chodzi o bezpieczenstwo ich dzieci - wyobraz sobie, ze po zakrapianym wieczorze wrocilas pozno, a na drugi dzien masz zapakowac dzieciaki i gdzies z nimi jechac. I co? No kiepsko.
Chicago fajne, juz pisalam. Czysto, swieze powietrze, swietna komunikacja miejska, parki, jezioro. Miasto ma swoj styl, bo wszystko jest ceglane.
Z lotniska bardzo latwo dojechac wszedzie - pociagi, autobusy non-stop, piekne polaczenie calego miasta. -
jadlasiebie > 09-06-2009, 23:57
z agencji- ale mam wpisane w kontrakcie, ze jesli odwołam 2 rodziny to tak naprawde nie musza mi szukac dlaje, bo jade na wakacje. i ogólnie rodzina spełnia wszystkie moje warunki...poza tymi godzinami policyjnymi i otniskiem.... i jak ja mam teraz powiedziec agencji, ze nie chce tej rodziny?? -
kamildzianka > 09-06-2009, 23:58
Napisz agencji, ze nie przyjada po ciebie na lotnisko, a ty nie wiesz, jak sobie poradzisz z tobolami. -
agulka > 09-06-2009, 23:59
Kamila, ale to nie chodzi o to, ze ona bedzie imprezowala co noc i pila niewiadomo ile. Samo wyjscie z domu, do kina, na kawe z kolezanka... sorry ale kto wraca do domu o 10 :30, 11:30 ?
Trzeba byc wyspanym i wypoczetym i ja to rozumiem, ale to nie znaczy, ze mamy siedziec w pracy a po pracy isc juz spac, zeby na drugi dzien byc wypoczetym... my tez potrzebujemy zycia.
Jak ja to wszystko czytam, to mam ochote usciskac moje rodziny nr 2 i 3 ! -
agulka > 09-06-2009, 23:59
to wolisz jechac tam i miec godziny policyjne? a to juz 2 rodzina ktorej odmawiasz? -
dominikan@ > 10-06-2009, 0:00
Wiesz co to moze jak jedziesz tylko na wakacje to dasz rade z ta godzina policyjną? Bo skoro rodzina spelnia wszystkie inne twoje warunki to nie jest tak zle . A agencja moze jeszcze przestac ci szukac rodziny! -
kamildzianka > 10-06-2009, 0:02
Aga, na Twoje pytanie, kto o tej porze wraca do domu, spiesze z odpowiedzia: JA!
Ja uwielbiam spac, wracam do domu wczesnie, w sumie rzadko wychodze, ide spac z kurami.
Moze im o to chodzi, ze oni chodza wczesnie spac i nie chca, zeby im sie ktos tlukl po nocy po schodach na pietro? -
jadlasiebie > 10-06-2009, 0:03
tak druga... nie nie chce miec godzin policyjnych i dlatego zastanawiam sie co powiedziec agencji ,ze jednak nie ta rodzina, zeby mnie nie wywali z programu... rzeczywiscie ja sie nie upijam, ale na kawe bym z checia wyszła,a to mogłby byc problem.....bo w tyg, to ja jeszcze rozumiem, ale w weekendy?? w sumie jak to ma wygladac?? ze co ? ,ze po 11:30 dom zamkniety..... -
kamildzianka > 10-06-2009, 0:05
A moze oni zyja w jakiejs niespecjalnie bezpiecznej dzielnicy i sie zwyczajnie boja, zebys nie lazila po nocy? Zapytaj sie ich wprost, o co im chodzi i dlaczego tak.