• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

British dream ^ ^

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• British dream ^ ^

• British dream ^ ^
  • Re: British dream ^ ^

Yoanna > 03-10-2007, 18:15

czyli bierzesz pod uwage usa albo francje z nimi?

Grizzly > 04-10-2007, 11:34

W sumie to nie wiem, myslalam ze jak sie wyprowadzimy stad w lipcu to takie wakacje we Francji przed studiami bylyby fajne Ale z drugiej strony.. nawet jesli nie wiadomo czy bedzie dzidzia czy nie, to co ja tam bede robic? Hostka nie bedzie pracowala, bedzie w domu non stop, to po co im au pair? No i ich dom jest na wsi, 20min autem od miasta.. ja nie mam prawka, co ja tam bede robic? 8O

Ninka Jones > 04-10-2007, 14:18

Agata

Danny będzie w Reading 25 października w the Oracle

chce wrotki rakietowe i do Ciebie

łeeeeeee

WAMPIREK > 04-10-2007, 15:19

Agata,a Ty juz wiesz co chcesz robic po tym roku ?

Chcesz wrocic na studia do Polski czy probowac sil za granica ?

Migotka > 04-10-2007, 23:23

Ninka, co Ty dajesz?!

Kurka, gdybym byla to bym dla Ciebie autograf zalatwila.. heh.. ale prawdopodobnie bede we Francji.. :/ ''jak nie urok, to s.aczka''

Grizzly > 05-10-2007, 0:23

No a ja wtedy bede w Polsce!

Do dupy.. jak sie nic nie dzieje, to sie nic nie dzieje.. A jak juz zacznie to wszystko na raz, tak jak z fajnymi filmami w tv :? ;p

A w ogole to tak nagle.. humor mi sie popsul

Hostka wczoraj powiedziala ze dzisiaj porocmawiamy, no i stalo sie.

Jak wiecie albo i nie, Trish jest w ciazy, co oddzialywuje intensywnie na cala rodzine, chodzi zmeczona, wkur.wiona..

W kazdym razie powiedziala, ze teraz bardzo szybko sie meczy, nie ma energii, humoru, ze potrzebuje wiecej pomocy. Gdyby wiedziala ze bedzie dzidzia na pewno nie bralaby pracy na caly etat (do stycznia), odkrecic sie tego nie da.. Mnostwo rzeczy zwalilo jej sie na glowe- host wyjezdza w lutym do USA, praca na caly etat, ciaza, stresss..

Powiedziala ze nie ustalalysmy tego zanim tu przyjechalam, wiec jesli nie chce to moge powiedziec NIE, i tyle, i ona sama sie bedzie z tym meczyc, ale poprosila mnie o dodattkowe obowiazki, jak robienie jej prania, wynoszenie smieci (nie pod drzwi jak to robie, ale dalej do kontenera, bo sa ciezkie) i generalnie 'trzymanie tych i tych miejsc w domu czystych'. Wspomniala o wczesniejszej operce, ktora to jesli widziala ze cos jest do zrobienia a nawet wykraczalo poza jej obowiazki to robila (na co mi narzekala notabene caly czas..) Ze musze miec wiekszy wzglad na te sprawy.. co w praktyce oznacza sprzatanie wszystkiego po niej, do czego zostala przyzwyczajona.

Nie bylo zadnej krytyki co do mnie, nie zrozumcie mnie zle. Tylko wlasnie prosby na przyszlosc, bo ciaza, bo host ma wszystko w du.pie a na dodatek wyjezdza, bo wszystko spada na nas dwie.. (Na mnie?)

Zalila sie ze nie spedza zadnego czasu z dziecmi, co jest prawda, dlatego poprosila o gotowanie obiadow 2xtyg kiedy mam babysittingi, zeby w tym czasie po pracy mogla z nimi cos porobic zamiast siedziec w kuchni.. Dla mnie to zaden problem oczywiscie, zgodzilam sie na wszystko.

Pozniej powiedziala ze jesli mam wolny czas w tyg, nudze sie to moge sama z siebie polozyc dzieci spac <?> bo ona moze byc zmeczona, blabla..(to ma byc sposob na spedzanie wiecej czasu z dziecmi?) To juz mi sie nie spodobalo.. powiedzialam ze jesli bede sie nudzic to nie ma sprawy, ale ja poprawiam mature w maju, mam szkole i sie teraz zabieram porzadnie za nauke wiec raczej jak juz bede w domu wieczorem to sie bede uczyc, wspomniala cos o organizowaniu nauki w popoludnia kiedy jestem sama. WTF? To ja juz mam jakies extra bbs przedkladac ponad swoje priorytety, bo ona tak by chciala? Hostka jest swietna kobieta, ale (nie obrzajac jedynaczek) wychodzi z niej natura jedynaczki, juz dawno to zauwazylam..

Sorry ze Wam to wszystko pisze, po prostu musze to z siebie wyrzucic.. tak zle sie z tym wszystkim zaczelam teraz czuc

Ja na prawde ciesze sie na to dziecko, kocham moje dzieci, lubie hostow, ale mam wrazenie ze ja sie tutaj przestaje liczyc.. nowe obowiazki, ktore (jak np to pranie) wcale nie sa dla hostki problemem, to ze mam byc na zawolanie..

Nie chce i nie moge tego roku zmarnowac- bo mam swoje cele, calkiem powazne. Poza CAE MUSZE poprawic mature, a z tym wszystkim cos mi sie to nie widzi :?

I w dodatku kiedys sie upomnialam oto ze maja mi dawac kase na dojazdy do szkoly, bo tak mi pisala w mailach, powiedziala ze chyba polowe sumy? A ja ze nie.. bo pisala ze cala- no to spoko. Przelali mi ostatnio nawet za zalegle 2 tyg. i maja tak robic co 2 tyg.

A dzisiaj tak zagadala ze host sie wkurza (on ma ogolnie jakies zwalone poglady na sprawy kasy..) ze wczesniejszym operkom placili polowe sumy a mi cala. Ja powiedzialam ze ona tak mi pisala, ze jesli chce to moge jej pokazac tego maila.. ona ze ok, ona zrobila blad przynajmniej mezowi pokaze zeby sie nie czepial, ale jakby co to moze sama mi to uzupelniac bo to byl jej blad.

Czy do jasnej cholery 3,5L tygodniowo robi roznice ludzim ktorzy placa 46L za jeden dzien prywatnego przedszkola dla dziecka?!?!

Nienawidze rozmawiac nt. kasy..

Hostka jest 100% ok, host ma zawsze jakies jazdy z kasa, nie rozumiem go o_o

Napisalam, wcale nie jest mi lepiej.

WAMPIREK > 05-10-2007, 1:12

Aga, przepraszam...ale ta cala sytuacja zaczyna mi sie nie podobac :/

Ninka Jones > 05-10-2007, 9:42

ojoj biedactwo...

ja nie wiem czy bym sie tak zgadzała na to wszystko. Albo za dodatkow? kasę, bo umawiały?cie się inaczej. Może materialistka ze mnie, ale jako? tak jestem uczulona na punkcie wykorzystywania.

a je?li chodzi o Dannyego to będzie tam z Harrym bo nowy singiel podpisuj?. od 11, ale znaj?c życie będzie tyle osób że jakby i?ć to o północy w kolejke trzebaby było się ustawić...

Yoanna > 05-10-2007, 11:55

bez kitu to jest juz wykorzystywanie, wiecej obowiazkow a kasa ta sama! i jak ci sie nudzi to mozesz polozyc dzieci spac! no nie :? rece opadaja

asiafrugo > 05-10-2007, 16:00

ale z tym, ze poprzednia operka robila to co uwazala, ze jest potrzebne to juz troche bezczelne :? zreszta co za problem jest robienie wlasnego prania?? wziac ciuchy, wlozyc do pralki, ustawic program i temp i klik !! nie wiem, nasze mamy bedac w ciazy sobie jakos radzily - takze nie widze problemu :? no i to, ze jak sie nudzisz to mozesz polozyc dzieci spac to 8O jesli potrzebuje extra bbs niech Ci poprostu za to zaplaci a nie ze jak sie nudzisz to masz pomoc :? rozumiem mozna pomoc raz czy dwa EXTRA tak poprostu od siebie - ale hosci maja to do siebie ze oni szybko sie przyzwyczajaja do pewnych spraw i pozniej tego OCZEKUJA....

no i ta kasa za dojazdy 8O

wiem ze Trish jest spoko...ale ta sytuacja taka hmm.....niezbyt fajna :roll:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia