-
-
Re: Sprawy samolotowe
agi1992 > 17-06-2012, 15:26
Cały czas zastanawia mnie jak mogę przewieść laptopa, czy mogę go mieć np. w podręcznym czy rejestrowanyMam mały laptop 10 cali zaledwie ale nie wiem naprawdę. Pomóżcie -
Yoanna > 17-06-2012, 15:41
zawsze mam laptopa w podrecznym. to co robia z rejestrowanym to bez komentarza, nic delikatnego bym do walizki nie wkladala.. -
agi1992 > 17-06-2012, 15:56
oki dzięki wielkie Yoanna za wypowiedź na ten temat.Ja to chyba wszystko wezmę do bagażu podręcznego takiego delikatnego bo nie będzie za ciekawie hehe -
marvellous > 17-06-2012, 23:51
ale niestety np butelki wodki do porecznego nie mozna dac bo niby moze byc tam tylko 100 ml
niestety trzeba bedzie opatulic buteleczke w ciuchy i miec nadzieje ze sie nie stlucze -
Yoanna > 18-06-2012, 0:28
dokladnie, ja zawsze owijam alko w ciuchy i jest ok -
Benna > 19-06-2012, 18:06
Czy może mi ktoś powiedzieć czy jak w bagażu głównym ma się leki to jaka jest szansa że sprawdzą i cofną jak nie ma się recepty? Chciałam wziąć apteczkę po prostu. C wy na to żebym je zapakowała to metalowej puszki?;p
A jeśli chodzi o bagaż podręczny to można mieć jakieś leki? -
tosia_ > 19-06-2012, 19:22
Przewozilam rozne leki, na recepte takze, zarowno w podrecznym, jak i rejestrowanym, nigdy zadnych problemow nie bylo, bo i jakie mialyby byc? -
Saiisuke > 19-06-2012, 19:40
W bagażu rejestrowym mam zwykle dużo z tej "zakazanej" listy i nigdy nie było problemu. Z lekami też. Myślę, że dopiero jakieś luźne tabletki, bez pudełka mogłyby zwrócić uwagę, ale to raczej jakbyś miała je w kieszeni albo podręcznym. Do rejestrowego nikt nie zagląda, podobno tylko prześwietlają, a dopiero jak jest podejrzenie to przeszukują, ale to rzadko. -
marvellous > 24-06-2012, 18:29
Witajcie
Za 4 dni ( 8O ) odbedzie sie moja pierwsza w zyciu podroz samolotem i pierwszy raz w ogole na lotnisku ( w tych czasach to moze lekko nie modne ;p). Wiec mam pytanie do osob ktore juz lecialy i wiedza co i jak bo mam kilka pytan
1. Jak to jest z tymi plynami w bagazu dodatkowym? W regulaminie swoje, a ludzie i tak mowia ze mozna przewozic. Lece WIZZAR i zabralam dla mojego hosta wodke 0,5. Po drugie musze kupic plyn do soczewek ktory ma 360 ml wiec jak to z tym?
2. Na miejscu juz, London Luton. Po wyjsciu z samolotu co wlasciwie sie odbywa? odebranie bagazu i cos ejszcze jakies sprawy papierkowe? bardzo bym prosila o opisanie mi tej proccedury ;p
3. Co dobrego na streeeees? :mrgreen: -
isubisou > 24-06-2012, 19:02
Ja świeżo po locie. Chętnie pomogęSama w zeszłym roku leciałam po raz pierwszy i wiem jaki to był stres.
1. Bagażem rejestrowanym się nie przejmuj. Można tam miec płyny (a nawet jak nie można to i tak nikt tego nie otwiera ani nic). Ja za każdym razem mam masę płynów, od wina, po szampony i płyny do soczewek i nie ma problemu. Zapakuj je tylko tak żeby się nie potłókły butelki, bo oni mało delikatnie się obchodzą z walizkami.
2. Po wyjściu kierujesz się po odbiór bagażu i czekasz aż Twój bagaż pojawi się na taśmie. Zwykle zajmuje to trochę czasu. 15-20 minut. Ludzie stoją wokół taśmy i czekają na swój bagaż po prostu. Ja zauważysz swój ściągasz z taśmy i kierujesz się do wyjścia, i tam dopiero mogą na Ciebie czekac hości.
3. Nie ma się czym stresowac! Seeerio! Ewentualnie na pokładzie możesz zamówic lampkę wina! :p
Mam nadzieję że pomogłam!