-
-
Re: Au Pair 2013!
DaisyyUSA > 31-03-2012, 15:12
Nie narzekajmy, i tak nas tu dużo w porównaniu do tego co było na początku ;d. -
paulaw > 31-03-2012, 15:19
Ja pamiętam jak pisałam tutaj wiele tygodni temu i było mnóóóstwwooo osób, ale miałam małą przerwę, wracam i mało nas ): Ale nie narzekam, bo przynajmniej mam się z kim podzielić uwagami i porozmawiać -
conf > 31-03-2012, 15:59
Cytat:Dziewczyna jest jaka jest.
Lekko wkurzająca?
Cytat:Conf, powiedz nam coś o sobie ... wymarzony stan, plany na przyszłość, matura itepe
Może zacznę od matury .Matematyka podstawa i to na 1000%,bo matmy nie cierpię ! ;/ Angielski rozszerzony,polski chyba postawa,ale to jeszcze się zobaczy.Dodatkowo chyba będę zdawała historię i hiszpański,nie jestem tego jeszcze pewna.
Mam na imię Karolina,lat 17.W planach na przyszłość na pewno umieszczę to,że nie chcę mieszkać w Polsce,nie jestem patriotką,nigdy nie byłam i prawdopodobnie nie będę.Nie widzę przyszłości dla siebie i jak z resztą dla innych ludzi w tym kraju,patrząc na to co się teraz dzieje.Taka prawda niestety : (
Od zawsze marzyłam,żeby wyjechać do USA, :mrgreen: a mam nadzieję,że program au-pair mi w tym pomoże
Bardziej celuję we wschodnie wybrzeże,chociaż...California i Arizona też mogą być.
To chyba tyle.. xD -
paulaw > 31-03-2012, 16:03
No, konkretnie!Wszyscy chyba celują na wschód, dobrze, że tak dużo rodzin tam jest!
A myślałaś już o biurze, które wybierzesz? I o tym, czy chcesz tam zostać? Jeżeli tak, to masz jakiś konkretny plan?
Ja jestem patriotką i uważam, że Polska ma przepiękną historię, ale to co się dzisiaj tutaj dzieje... niestety, przekreśla wszystko, co chciałam tutaj robić po studiach. Nawet na studia tutaj nie mam ochoty. -
ThEveline > 31-03-2012, 17:08
[quote name="paulaw"]No, konkretnie!Wszyscy chyba celują na wschód, dobrze, że tak dużo rodzin tam jest!
A myślałaś już o biurze, które wybierzesz? I o tym, czy chcesz tam zostać? Jeżeli tak, to masz jakiś konkretny plan?
Ja jestem patriotką i uważam, że Polska ma przepiękną historię, ale to co się dzisiaj tutaj dzieje... niestety, przekreśla wszystko, co chciałam tutaj robić po studiach. Nawet na studia tutaj nie mam ochoty.[/quote]
Niestety muszę się z Tobą zgodzić, że chociaż Polska ma piękną historię, to przyszłości tu nie widzę...
Ja wolę zachodnie wybrzeżeale w LA nie chciałabym mieszkać , ale zobaczyć tak.
Czy chce tam zostać? to zależy, bo jeśli miałabym tam czuć się jak sama jak palec to po au pair wróciłabym do Polski na studia, po studiach może też Au pairto zależy na jakich ludzi trafię. A może się zakocham ? tego nie wiem, chociaż chciałabym.
Na 99% APIA, byłam na interview mojej koleżanki i wiem jak to dokładnie wygląda jakie pytania.Poza tym poznałam babkę z APIA w Krakowie i jest bardzo miła i super po prostu. Więc po co komplikować sobie życie? A poza tym ta agencja nie ma złych opinii -
paulaw > 31-03-2012, 18:59
APIA? A mogę wiedzieć, jak brzmi pełna nazwa tego biura?
Jak na razie i już od ponad roku jestem za CC, ale może się zmieni. Mam nadzieję, że jednak nie. Rodziny z CC są głównie na wschodzie i to mi najbardziej odpowiada (: -
Tośka > 31-03-2012, 19:05
paulaw Au Pair in America) -
paulaw > 31-03-2012, 19:07
Ohh, no rzeczywiście (: Też o tym myślałam, ale CC > APIA -
merti > 31-03-2012, 19:12
Ja biorę Gawo i angencję amerykańską InterExchange, bo mogę złożyć papiery przed skończeniem szkoły i wybierać rodzinkę jeszcze w marcu na przykład. Poza tym rozszerzone ubezpieczenie jest w cenie iii mogę mieć wiele rodzin na roomie -
paulaw > 31-03-2012, 19:15
Ale w GAWO trzeba płacić od razu prawda? A w CC możesz zapłacić dopiero po znalezieniu rodziny...