-
-
Re: Maturalne au-pair - 2011
karolinkaa77 > 02-01-2011, 20:44
W sumie kasa to najmiejszy problem bo mam swoje pieniadze ,ktorze spokojnie starzca an pokrycfie wydatkow plus fakt ,ze planuje przez pierwsze 2 miesiace rpacowac za granica a czemu sie nie zgadzaja przede wszytyskim daltego ,ze sie amrtwia ,ze cos mi sie stanie ,ze nie wroce na studia i nie bede soba nic reprezentowac itd itp moja siostra wyjechala w moim wieku do Szkocji ale studiuje i oni uwazaja ,ze skotro jedna corka wyjechala to nei chca nastepnej stracic a ja nie wime jak im to wytluamczyc jak mowie ,ze to moje marzenia itd to oni na to ,ze mam 4 miesiace wkacji na spelenianie marzen brrr -
kingulath > 02-01-2011, 22:45
No to martwią się o ciebie... Powiedz im, że wiesz jak ważne są studia i że kochasz Polskę i na pewno wrócisz. A studia skończysz na pewno, bo nie chcesz być byle kim... dasz radę na pewno!! -
Jobbybum > 04-01-2011, 17:59
[quote name="karolinkaa77"]W sumie kasa to najmiejszy problem bo mam swoje pieniadze ,ktorze spokojnie starzca an pokrycfie wydatkow plus fakt ,ze planuje przez pierwsze 2 miesiace rpacowac za granica a czemu sie nie zgadzaja przede wszytyskim daltego ,ze sie amrtwia ,ze cos mi sie stanie ,ze nie wroce na studia i nie bede soba nic reprezentowac itd itp moja siostra wyjechala w moim wieku do Szkocji ale studiuje i oni uwazaja ,ze skotro jedna corka wyjechala to nei chca nastepnej stracic a ja nie wime jak im to wytluamczyc jak mowie ,ze to moje marzenia itd to oni na to ,ze mam 4 miesiace wkacji na spelenianie marzen brrr[/quote]
Mój tato ma tak samo. Jestem jedynaczką i boi się mnie puścić, ale jak zawsze, w końcu go przekonam. Będę nawet tłumaczyć rozmowy z hostami na skypie jak będzie trzeba ;D -
Insula > 17-01-2011, 22:44
hey i jak tam dziewczyny na jakim jesteście etapie w spełnianiu naszych wspólnych planów? ja już wypełniłam papiery czekam teraz na sprawdzenie i akceptacje -
szuszuvp > 17-01-2011, 23:31
ja jestem na etapie REVIEW BY AUPAIRCARE a więc zbliżam się wielkimi krokami :D teraz czekam tylko aż aupaircare zaakceptuje moją aplikację i ruszam z poszukiwaniem wymarzonej rodzinki :) -
kingulath > 17-01-2011, 23:49
heeeej. a ja ciągle nie mogę się wziąć za dokńczenie filmiku... -
Jobbybum > 18-01-2011, 0:11
A ja jestem na etapie zbierania pieniędzy na pierwszą ratę do proworku ;D Ale ja mam czas, jak zawsze ;D -
Insula > 18-01-2011, 0:18
szuszuvp ciekawe ile czasu czeka się na akceptacje przez AuPairCare , jestem trochę w tyle w porównaniu do Ciebie, ale może uda nam się w tym samym terminie wyjechać a właśnie jaką masz pierwszą możliwą datę wylotu?
kingulath też aktualnie montuje filmik trochę z tym więcej zabawy niż myślałam -
szuszuvp > 18-01-2011, 0:44
hmmm ja filmiku w ogóle nie zrobiłam...może jak znajdę "chwilę" to się tym zajmę. a nie wiem ile czeka się na akceptację ale moje papiery w aupaircare są chyba od piątku więc zobaczymy :)
Ja pierwszą datę wpisałam 11.07. ale zastanawiałam się nad końcem czerwca jeszcze..:) wiem że wcześnie to zaczęłam ale znam kilka przypadków gdzie dziewczyny naprawdę długo czekały za rodzinką i wyjazd się opóźniał i trochę się obawiałam ;p A Ty Insula? fajnie byłoby wyjechać właśnie w podobnym terminie, razem raźniej :)) -
Insula > 18-01-2011, 3:22
ja ustawiłam termin początek czerwca ze względu na to że papiery na studia wysyła się na początku lipca i chciałabym mieć chwilkę czasu po tym prawdopodobnym roku
moje województwo ma teraz ferie więc akurat mam chwilępolecałabym zrobić film to na pewno zwiększa szanse w końcu na tych papierkach wszystkie jesteśmy "idealne" ;D