-
-
Re: HappyAuPair
ciastko903 > 23-04-2012, 18:01
Witam, mam pytanie czy koś wybierał się do Anglii z biurem Happy au pair? Bo nie wiem co ma być wpisane w karcie odnośnie "charakter reference", wiem że ma mi ktoś to wypełnić, ale nie wiem co ma być tam wpisane. Bardzo proszę o pomoc -
opolukord > 23-04-2012, 18:53
Musisz poprosić kogoś niespokrewnionego (przyjaciel, pracodawca, wychowawca, współpracownik etc.) o wypełnienie tego. W tej tabelce ocenia Twoje cechy, a potem musi napisać parę ciepłych i pochlebnych słów o Tobie (np. że jesteś odpowiedzialna albo łatwo nawiązujesz kontakty z ludźmi - coś co miałoby przekonać rodzinę żeby zdecydować się akurat na Ciebie). Powodzenia w aplikowaniu ; )
a ja już podpisałam umowę. dzisiaj odsyłam i... trzymajcie kciuki! -
elizawieta > 06-05-2012, 0:13
Hey!
Dziewczyny mam do Was pytanie, orientuje się może któraś czy składając papiery teraz jest jakaś szansa wyjechać do Anglii albo Irlandii w czerwcu/lipcu na ok 3 miesiące z HappyAuPair? -
olasia > 06-05-2012, 0:18
Nie wiem, jak to jest z Happy Au Pair, ale naprawde polecam sprobowac na Au Pair World, jest tam masa rodzinek z Irlandii szukajacych wakacyjnych au pairek, z Anglii troche mniej, ale tez sie znajda. -
Ann_a > 06-05-2012, 2:18
Mi znaleźli rodzinkę bardzo szybko i jestem bardzo zadowolona kontakt z nimi też bardzo dobry na wszystkie maile dostawałam odpowiedzi bardzo szybkomam nadzieję, że dalej będzie równie pozytywnie -
opolukord > 06-05-2012, 3:14
a u mnie nadal cisza... -
elizawieta > 06-05-2012, 12:03
olasia dzięki za polecenie strony. Boje się trochę wyjechać tak całkiem na własną rękę nie mając zadnego zabezpieczenia (nie byłam też nigdy sama za granica, samolotem nie leciałam)...z drugiej strony słyszałam że agencje też nie za wiele robią tym bardziej że teraz ciężko będzie mi znaleźć rodzinke przez agencje bo za późno aplikuje
chyba jeszcze dziś założe profil na aupair world -
olasia > 06-05-2012, 14:36
[quote name="elizawieta"]olasia dzięki za polecenie strony. Boje się trochę wyjechać tak całkiem na własną rękę nie mając zadnego zabezpieczenia (nie byłam też nigdy sama za granica, samolotem nie leciałam)...z drugiej strony słyszałam że agencje też nie za wiele robią tym bardziej że teraz ciężko będzie mi znaleźć rodzinke przez agencje bo za późno aplikuje
chyba jeszcze dziś założe profil na aupair world[/quote]
Ja wprawdzie sama za granica bylam, ale samolotem tez nie lecialamJa tez probowalam przez agencje, ale nie za wiele mi to dalo. Konto na Au Pair World zalozylam 13 kwietnia, 29 napisala do mnie rodzinka i 20 maja lece do Dublina. Wiec Twoj czerwiec jest jak najbardziej realny wybieram sie pierwszy raz, przede mna jeszcze kilka matur. Gdybys miala jakies pytania to sluze pomoca, chociaz tez nie mam wielkiego doswiadczenia, jak wspominalam. -
ciastko903 > 22-05-2012, 0:38
Hej dziewczynymam pytanie czy w biurze Happy Au Pair dostaje się na maila jakieś pisemne potwierdzenie że rodzina zaprasza do siebie kandydatkę? czy to rodzina osobiście zaprasza jakoś a nie za pośrednictwem biura. Albo jak wyglądało to w waszym przypadku? -
Ann_a > 23-05-2012, 20:24
ja dostałam umowę od rodziny ale właśnie za pośrednictwem biura