-
-
Re: Madryt
2000thwindow > 03-05-2014, 1:54
Hej wszystkim, 17 maja jestem w Argandzie (28km od centrum Madrytu). Wyjeżdżam jak aupair po raz pierwszy, zostaję do 1 lipca. Kto jeszcze będzie/jest w tym czasie w tamtych okolicach? -
cookiemonster > 11-05-2014, 23:43
<B><s></s>2000thwindow<e></e></B> niestety, zminiemy się, bo ja jestem od ok. połowy lipca. Twoja rodzina nie będzie miała następnej au pairki? -
ka.wa > 19-05-2014, 17:52
proponuję zrobić jakieś spotkanie w weekend, wtedy i ja mogę przyjechać. w tygodniu z BCN ciężko... :/ -
cookiemonster > 19-05-2014, 19:10
Zapraszamy do MadrytuJa też pewnie w któryś weekend w BCN zawitam -
pariolla > 19-05-2014, 19:31
zapraszam na Gibraltarja do Madrytu wpadnę we wrześniu! -
prettyvisitors > 19-05-2014, 22:07
<a class="" href="<URL url="http://www.forumaupair.pl/user/5934-2000thwindow/"><LINK_TEXT text="user/5934-2000thwindow/">http://www.forumaupair.pl/user/5934-2000thwindow/</LINK_TEXT></URL>" title="">2000thwindow</a>, Arganda jest świetna! Do Madrytu blisko, a i na miejscu można się dobrze pobawić
Baw się dobrze! -
labamba > 19-05-2014, 22:25
dziewczyny ile mniej więcej kosztuje przejazd z Madrytu do Barcelony? Byłam tam tylko przejazdem, pół dna, więc klimatu nie poczułam. Czas wolny miałam w czasie siesty.. i nie poszłam na ten słynny rynek w Barcelonie!ominęło mnie zwiedzanie Park Guell... A ja tak bardzo kocham Gaudiego!
+ czy noclegi w Barcelonie są bardzo drogie?
+ czy bezpiecznie jest jechać samemu do BCN czy lepiej jeśli pojadę z kimś jeszcze? -
prettyvisitors > 19-05-2014, 23:34
Ja jechałam z Madrytu do Barcelony pociągiem. Nocnym i jechałam jakieś 8h, był najtańszy. Zapłaciłam jakieś 40e, ale przez internet jakbym kupowała nie przekraczały 30e.
Wybrałam kuszetkę, w przedziale z kobietami, nie narzekałam na bezpieczeństwo.
Za nocleg płaciłam 20e, a miejsce świetne, bo przy Diagonal, dosłownie zaraz obok La Pedrera. Czyściutko, fajna atmosfera, śniadanie w cenie.
Można nawet znaleźć tańsze, ale miałam emergency, więc nie mogłam kręcić nosem. Zresztą i tak nie żałuję
No i do Barcelony warto jechać, zdecydowanie. Moje ukochane miasto, cudowna atmosfera. Parc Guell niezwykły, szkoda, że teraz już jest płatny... -
ka.wa > 20-05-2014, 14:31
zawsze możesz skorzystać z car sharing i couchsurfing albo air bnb jeśli boisz się couchsurfingu, wtedy masz podróż za grosze! -
labamba > 20-05-2014, 20:04
tyle opcjizobaczę jak to będzie jak już przyjadę - czy w ogóle będzie mnie stać na takie szaleństwa! ) Chociaż nie ukrywam, że jeśli będę miała możliwość pojechać do Valenci, to jadę bez zastanowienia! Są miasta, w których człowiek się zakochuje - dla mnie to właśnie Valencia! a wy macie takie "kochane" miasta?