-
-
Re: Mam matching ;D
jadlasiebie > 09-06-2009, 23:21
chodzi o to,ze oni rano wstaja i chca bym ja była tez wyspana jak bede z dziecmi-tyle tylko ,ze dla mnie 10:30 w domu nie równa się pojsciu spać, wiec w sumie moge kłasc sie o 4,wiec mogłabym tez do tej godziny sie bawic na miescie-no ale. i oni sie boją,ze moze mi sie cos stać. -tak umotywowali. -
agulka > 09-06-2009, 23:25
ok, przykladowo idziesz do kina na 8 pm.. film sie konczy po 10 pm , do domu wracasz o 11 pm.. i co juz zlamalas ten ich klasztorny regulamin? chore.
niektorym wystarcza 5 godzin snu i tez jest ok. nigdy w zyciu nie zgodzilabym sie pojechac do rodziny, ktora mi ustala godziny powrotu do domu. ja we wlasnym domu tak nie mialam -
89dzoana89 > 09-06-2009, 23:28
No godz policyjna niezbyt fajna;/ -
dominikan@ > 09-06-2009, 23:31
Dla mnie to już zły znak. I dziwne ze się jeszcze tłumaczą. Kiedyś pewnie nie zwróciła bym na coś takiego uwagi ale jako doświadczona au pairka teraz wiem z własnego doświadczenia że bardzo często właśnie wieczorami au pairki spotykają się z innymi au pairkami. Bo to jedyne wolne wspólne chwile.
Co do godzin snu to ja uwielbiam spać! i śpie min 10h -
jadlasiebie > 09-06-2009, 23:32
kurcze nastraszyłyscie mnie teraz i nie wiem,co mam zrobić..... -
dominikan@ > 09-06-2009, 23:35
Przemyśl to sobie i nie sugeruj sie tym co my tutaj wypisujemy. Każdy ma inne podejście do wielu rzeczy. I nie koniecznie to co nie podoba sie nam musi nie podobac się tobie. -
agulka > 09-06-2009, 23:48
zgadzam sie. kazdy ma swoje zdanie. a forum jest od jego wyrazenia. ty masz podjac swoja decyzje
tak jak pisze dominikan@ wieczorami czesto ma sie ochote wyjsc, chocby na chwile, odpoczac od domu, dzieci..
ja nie mowie, ze masz wracac o 5 rano..ale z ta 10 :30 i 11:30 w weekendy to grubo przesadzili. jesli o mnie chodzi, to ja wychodze z domu dopiero po 9pm...
teraz moze sie wydawac, ze jest ok, bo bedziesz siedziala w domu itd. ze w weekendy tez nie bedziesz tak pozno imprezowala itd.
ale nie oszukujmy sie...te zasady sa dobre dla kogos kto prowadzi klasztorny tryb zycia... bez urazy dla nikogobo tez czasem lubie zostac w domu i poczytac..
swiadomosc, ze mam nad soba godziny by mnie wykonczyla. -
jadlasiebie > 09-06-2009, 23:50
dobija mnie jeszcze jedno--- o czym zapomniałam napisac- jesli przyjade innego dnia niz 21 czyli nd- to bede musiała sama do nich do domu przyjechac,bo nie bedzie miał mnie kto z lotniska odebrac... -
marlenao > 09-06-2009, 23:53
to juz przesada! osoba z innego kraju przyjezdza na rok a oni co ;/ mogliby sie zwolnic na ta godzinke czy dwie z pracy i przyjechac :/ -
agulka > 09-06-2009, 23:53
milusinscy widzejak mozna zostawic operke sama sobie, skoro nie zna okolic i jedzie do nich 1 raz?!
na mnie podzialalyby juz te godz - ja bym tam nie pojechala. jest milion rodzin z normalnymi warunkami.