• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

GAWO

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• GAWO

• GAWO
  • Re: GAWO

adziszkowa > 11-06-2012, 11:17

Dzieki wielkie za odpowiedz )

agniesia > 11-06-2012, 18:54

Ja dałam wychowawcy Z moim miałam bardzo dobry kontakt i znał mnie dosyc dobrze, wiec stwierdziłam, ze bedzie odpowiednią osobą.

adziszkowa > 11-06-2012, 18:58

ja na studiach nie mam wychowawcy niestety, ale pomysł bardzo dobry

adziszkowa > 11-07-2012, 19:57

Dziewczyny.... wypełniam te aplikacje i powoli mam dość! Póki co załatwiłam raport medyczny, referencje charakteru i dwie referencje opieki nad dzieckiem do obu agencji wszystko napisałam list do host family, aplikowałam po prawo jazdy międzynarodowe (odbieram w piątek) i zaczęłam robić room w IE zrobilam part 1 póki co teraz jest part 2 i nie wiem ile jest tych partÓW ale mam dość roomu w APC nawet nie ruszyłam ( dużo tam roboty czy da się skopiować z jednego do drugiego? Jak oceniacie więcej za mną czy przede mną? Przepraszam mam kryzys ;P

angelaa > 11-07-2012, 20:11

jeszcze Ci trochę zostało, ale dużo można skopiować

a w ogóle .. wszystkim tym, co chcą wyjechać jako au pair za pośrednictwem tej firmy, to radzę iść do CC lub APIA, jeśli mają taką możliwość. Pomimo tego, że trzeba więcej zapłacić, ale płaci się po znalezieniu rodziny. Bynajmniej ja takiego błędu drugi raz nie popełnię

adziszkowa > 12-07-2012, 13:15

a czemu? co się stało?

angelaa > 12-07-2012, 13:24

[quote name="adziszkowa"]a czemu? co się stało?[/quote]

odnoszę wrażenie (z resztą nie tylko ja), że agencji zależy tylko i wyłącznie na pieniądzach.

Piotr > 13-07-2012, 17:35

[quote name="angelaa"]

odnoszę wrażenie (z resztą nie tylko ja), że agencji zależy tylko i wyłącznie na pieniądzach.[/quote]

Ja sie z toba nie zgodze.Podam przyklad: Gawo mi szukalo rodziny do Anglii rok temu.Mialem 2 rodziny,ale to nie bylo to.

Sam znalazlem rodzine.Pieniadze zaplacilem ,1 rate 350zl.Odezwalem sie do nich w Grudniu,ze chce z nimi do USA jechac.Pani z gawo powiedziala ze mi nie policza za pierwsza rate,poniewaz placilem jak szukali mi rodziny do Anglii.

Dodam ze za druga rate zaplacilem tylko 200zl a nie zmiescilem sie w terminie dwutygodniowym z papierami.

Jesli by patrzyli na pieniadze,to by chcieli zebym placic kolejny raz,co by wlasciwie bylo ok,poniewaz to ja nie wybralem rodzin z programu(jedna mnie chciala) tylko sam znalazlem.Ja sie spodziewalem ze bede placil.

Wiec ta sytuacja jest sprzeczna temu co piszesz.Ja bym powiedzial inaczej ze to CC chce pieniadze dlatego u nich placimy duzo wiecej,a panie z biura sa bardzo bierne i nie mozna tak sobie na skype popisac jak to jest z pania z Gawo.To jest moja opinja,a mialem doswiadczenia z Gawo jak rowaniez z CC,wiec moge sie wypowiadac.

Astrid > 13-07-2012, 18:11

[quote name="angelaa"]

odnoszę wrażenie (z resztą nie tylko ja), że agencji zależy tylko i wyłącznie na pieniądzach.[/quote]

Sądzę, że "z resztą nie tylko ja" to chodzi o mnie. Mam zupełnie odwrotną sytuację niż Piotr. GAWO nie znalazło mi rodzinki z USA, wyjechałam na własną rękę do UK, robili mi wielkie problemy, stworzyli zadymę ze zmianą terminu... Dodatkowo, dostałam wybór, że albo zmieniam datę wylotu na listopad albo muszę jeszcze raz płacić. A nie mam możliwości do innej agencji, bo nie wyrobiłam się z prawkiem. Swoją drogą to nie przez to nie znalazłam rodziny, bo na profilu mam zaznaczone, że prawko posiadam, dopiero w liście piszę, że jestem w trakcie kursu. A list rodzinki widzą dopiero po "wejściu do roomu" czyli bym dostała maila że "mam match".

angelaa > 13-07-2012, 21:06

[quote name="Astrid"]
    [quote name="angelaa"]

Sądzę, że "z resztą nie tylko ja" to chodzi o mnie. Mam zupełnie odwrotną sytuację niż Piotr. GAWO nie znalazło mi rodzinki z USA, wyjechałam na własną rękę do UK, robili mi wielkie problemy, stworzyli zadymę ze zmianą terminu... Dodatkowo, dostałam wybór, że albo zmieniam datę wylotu na listopad albo muszę jeszcze raz płacić. A nie mam możliwości do innej agencji, bo nie wyrobiłam się z prawkiem. Swoją drogą to nie przez to nie znalazłam rodziny, bo na profilu mam zaznaczone, że prawko posiadam, dopiero w liście piszę, że jestem w trakcie kursu. A list rodzinki widzą dopiero po "wejściu do roomu" czyli bym dostała maila że "mam match".[/quote]

nie będę pisać, bo zgadzam się z tym co napisała Astrid w 100 %. Pani mi oznajmiła, że jeśli chciałabym wyjechać w przyszłym roku musiałabym podpisać nową umowę, a co za tym idzie - zapłacić jeszcze raz
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia