• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sprawy samolotowe

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Sprawy samolotowe

• Sprawy samolotowe
  • Re: Sprawy samolotowe

ayaa > 09-06-2012, 23:53

Nie no niemożliwe żeby nie można było kosmetyków zapakować Też lecisz Wizzairem do Londynu a potem z londynu pociągiem?

anastazjastazja > 10-06-2012, 0:00

tak ale z lotniska rodzinka mnie odbiera;p

antoninatosia > 10-06-2012, 0:44

leciałam wizzarem w środe, i miałam sporo kosmetyków w bagażu rejestrowanym nie było problemu

tosia_ > 10-06-2012, 3:12

Latalam wizzair'em nie raz, z roznymi rodzajami plynow (nawet zupa domowej roboty :mrgreen: ) i nigdy nie mialam ZADNYCH problemow z tym zwiazanych.

anastazjastazja > 10-06-2012, 9:35

Przedmioty niedozwolone w bagażu rejestrowanym:

gotówka, papiery wartościowe;

biżuteria, metale szlachetne, kamienie szlachetne i półszlachetne;

komputery, aparaty fotograficzne, kamery, telefony komórkowe oraz inne urządzenia elektroniczne lub techniczne wraz z akcesoriami;

dokumenty oficjalne, służbowe lub prywatne;

dokumenty podróżne lub inne dokumenty tożsamości;

klucze;

płyny ;

leki;

dzieła sztuki;

produkty łatwo psujące się.

Jeśli bagaż rejestrowany zawiera jakiekolwiek przedmioty wymienione powyżej, linie lotnicze Wizz Air nie ponoszą odpowiedzialności za wszelkie straty, uszkodzenia, opóźnienia lub awarie tych przedmiotów.

to jest z ich strony. Są nie dozwolone ale pożniej piszą, że nie ponosza odpowiedzialności.

antoninatosia, piszesz że u Ciebie nie bylo żadnych problemów. To może chodzi tylko o to że pakujemy te rzeczy na wlasna odpowiedzialność???

antoninatosia > 10-06-2012, 11:50

Tak mi się wydaje, miałam na prawdę sporo kosmetyków. I żadnego problemu. Tosia też kilka razy latała i jak pisze tak samo. Może bardziej im chodzi o to, że gdy rzucają walizkami może się coś obić lub złamać i ze się coś rozleje. Jednak jak za każdym razem latałam inna linia lotnicza, nigdy nie było problemu z bagażem rejestrowanym. Gdzieś przecież trzeba trzymać te kosmetyki

skomplikowana > 10-06-2012, 12:41

Nie ma z tym żadnego problemu. Walizki nie sprawdzają, pytają tylko zawsze, czy masz jakieś płyny w podręcznym. Nigdy jeszcze nikt się nie czepnął o przedmioty w mojej walizce. No, chyba że faktycznie chodzi o to, że coś się rozleje, potłucze. Oni przecież nie obchodzą się delikatnie z tymi walizkami. Moja już jest po paru latach latania pęknięta od wewnątrz.

Buuzia > 10-06-2012, 13:41

można mieć w rejestrowanym wszystko co się żywnie podoba, ale na własną odpowiedzialność

marvellous > 11-06-2012, 0:04

to doobrze bo ja zamierzam przewiezc litr wodki ;d

Astrid > 11-06-2012, 17:16

ja też haha
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia