-
-
Re: oferty "nie do odrzucenia"
Gość > 29-04-2007, 14:15
Wlasnie dlatego, ze ja na dzieci jestem uczulona, zwlaszcza w ilosci wiecej niz 1. Dla mnie to taka opcja z dwoma maluchami to samobojstwo jak na pierwszy raz, ale wiele dziewczyn bralo i przezylo wiec zalezy od indywidualnosci pewnie.
Ja to albo to 7-miesieczne albo to starsze, oba naraz... Jezus Maria! Nie wiadomo gdzie patrzec, nie wiadomo za co lapac... A jak placza naraz?
No ale lepsze niz hostka w domu, bo nawet jak jest mila to dla mnie to jednak zbyt stresujace jak mamusia podglada... -
WAMPIREK > 29-04-2007, 14:17
Dzieki wszystkim za swoje opinie
Odrzucilam rodzinke nr 1 definitywnie...zastanawialam sie nad druga.
Wysłałam im moje referencje i cisza...i somie mysle...no fajnie :mad: na pewno mnie nie chca :? Napisalam do nich maila z zapytaniem czy sa mna nadal zainteresowanie czy nie ...bo ja nie wiem co mam robic.
I odpisali ,ze sa zachwyceni i maja nadzieje,ze zostane ich au-apair.
Po dluzszej rozmowie...gdzie poznalam czego oczekuja ode mnie i co mi oferuja zdecydowalam sie na ta rodzinke nr 2 -
Karolina_c > 29-04-2007, 18:13
wow no i super, gratkija juz odliczam dni do mojego wyjazdu ahh... :> -
Grizzly > 29-04-2007, 18:31
No to zakładamy polish gang w rejonie Londyn- Cambridge
2 koleżanki z klasy też zdecydowały się jechać, ale tylko na 3-4 miesi?ce, szukamy im teraz rodziny: ) -
WAMPIREK > 29-04-2007, 21:10
Suuuper ! Tylko niech te Twoje koleżanki tak się streszcz? w tym szukaniu rodzinek...bo do wakacji juz niedaleko,a rodzinki mog? być już nieźle poprzebierane.
Powodzenia -
Anula > 02-05-2007, 14:18
to teraz moja kolej , czekam na jakies rady , któr? rodzinke wybrać:
1. Gouda (Holandia ) - 3 dzieci - 2 , 5 i 7 lat, praca 3 dni w tyg , głownie opieka nad 2-latkiem , opłacaj? kurs niderlandzkiego oraz pomog? mi znale?ć płatne praktyki lub dodatkow? prace lub jakie? kursy na pozostałe dni. Płac? 325 euro za miesi?c. Do tej pory mieli dziewczyny z Pd Afryki ,z którymi porozumiewali się w Dutch. Rodzice mówia płynnie o angielsku ale z dziećmi to może być różnie . Oni twierdz? ,że na pocz?tku może być trudno ale zapewne szybko złapie podtawy Dutch ?? Dziewczyny z Holandii/Belgii - jak to jest z tym językiem?
2. Thoiry (Francja) przy granicy ze Szwajcari? , ok 10 km od Genewy , rodzina hiszpańska ( mogłabym szkolić swój hiszpański, którego uczę się od 2 lat), 2 dzieci- 2 i 5 lat , płac? przez miesi?ce wakacyjne 150 euro na tydzień (praca od rana do 18.30) a później 90 euro jak zieci będ? chodzić do szkoły, 2 dni wolne w tyg (weekend) , samochód do własnej dyspozycji , dodam , że nie znam francuskiego, mogłabym chodzić na kurs ale sama za niego płacić, aha zapraszaj? mnie na weekend do siebie żeby ich poznać i zobaczyć czy mi ta praca odpowiada
3. Hiszpania - tu mam pare rodzin ale każda ma swoje 'ale' i na razie nie biorę ich tak bardzo pod uwagę
4. Szwajcaria - rodzinka hiszpańsko - holenderska ( ale szczerze mówi?c po moim ostanim 'visit' u potencjalnej 'future host family' z Zurychu mam mieszane uczucia , aha no i ta rodzinka ma 4 dzieci!!!!!!! i matkę w domu jak dla mnie samobójstwo , najmłodze dziecko ma 3 miesi?ce , najstarsze 7 lat :O
czekam na wasze opinie -
idril > 02-05-2007, 20:29
4 jak dla mnie odpada...
[jejku 3 miesieczne dziecko do opieki!]
najbardziej mi sie chyba podoba ta pierwsza rodzina
druga by byla lepsza gdyby tyle godzin w ciagu dnia nie bylo - bo to jakby nie patrzec okolo [liczac od 8 rano] 55h tygodniowo [dobrze policzylam?!]
tak mi sie wydaje
ja chyba bylabym najbardziej skolonna co do pierwszej rodziny... -
MLODY-AU-PAIR > 03-05-2007, 11:44
W Gouda mowia dziwnym akcentem holenderskiem i jak tam sie nauczysz jezyka to trudno bedzie ci sie porozumiec gdzie indziej , wogole niderlandzki to pelno dialektow ale mi akurat sie podoba ten jezykale uwazaj na rodziny holenderskie , moja rodzinka zrobila sobie ze mnie sluge pracuje od poniedz do piatku opiekuje sie 2 dzieciakow ( sa w miare OK ) do tego dochodzi pies ( sprzatanie gownien i sikow w domu oraz spacer) , krolik , rybki , kot , sprzatanie calego domu prawie , skladanie cichow czasem prasowanie , gotowanie , zakupy oh duzo tego a to wszystko za 300 Euro miesiecznie praca od 7 do 8 wieczorem prawie nie oplacaja kursy niderlandzkiego ( ucze sie sam ) oraz ubezpiecznie tez nie gwarantuje slowem zyc nie umierac ale jeszcze tylko dwa tyg aha no i jak bedizesz gotowac to musisz sie przygotwac na to ze musisz z ksiazka kucharska byc za pan brat bo holendrzy nie akceptuje szybkich dan wszystko musi byc perfect jak w restauracji Powodzenia -
Karolina_c > 03-05-2007, 14:40
mnie sie druga opcja podobatylko dwojka dzieci, blisko do duzego miasta, samochod do syspozycji, jezyk hiszpanski bys sobie podszkolila, fajnie -
Anula > 03-05-2007, 14:53
dzięki za rady i czekam na dalsze :wink: ostatni weekend maja chyba spędze u tej rodzinki we Francji to okaże się co i jak ale ta Gouda też mnie intryguje i juz sama nie wiem , a wczoraj dzwoniła jaka? rodzinka z Francji z 4 dzieci ( jescze dobrze się czuje i tak? ilo?ci? dzieci nie ma się zamiaru opiekować). :?