• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2014

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2014

• Au Pair 2014
  • Re: Au Pair 2014

roxi92 > 28-01-2014, 9:37

Ok, dzieki dzieki  
    To chyba zglosze sie do gawo i APiA jednoczesnie. Mam tylko nadzieje, ze uda mi się załapać się do APC  
    Moge zapytac dziewczyny, ile macie godzin referencji? 
    Formularz referencji brałyscie ten ze strony APiA np czy dostalyscie osoboscie od tej koordynatorki? Ostatnio czytałam gdzies, zeby nic z neta nie brac, bo oni to dają. Plus- tłumaczyłyscie same?  

Divertissante > 28-01-2014, 12:54

Wydaje mi się, że to wszystko zależy na jaką koordynatorkę trafisz Jedna może ci wszystko wysłać a potem sama przetłumaczyć, a inna powie, że musisz sama wszystko zrobić..

veesgap > 29-01-2014, 0:06

Cześć Wszystkim ! Z tej strony Weronika   
    Jestem tu nowa, to mój pierwszy post. Właściwie to dopiero dzisiaj znalazłam to forum, a niecały miesiąc temu dowiedziałam się o Au Pair. Codziennie dowiaduję się czegoś nowego o tej wymianie i o agencjach. Ciągle szperam w internecie próbując dowiedzieć się czegoś więcej o tym wszystkim. Chciałabym wyjechać oczywiście po tegorocznej maturze. Moją pierwszą opcją było studiowanie w Londynie, jednak opcja bysia operkom w USA bardziej mi się podoba chociażby z tego względu, że mogę się jeszcze zastanowić nad studiami. Zebrałam chyba wszystkie informacje jakie się da (wraz z opiniami) na temat agencji i chyba wybiorę APiA. Z rodzicami nie mam jak się okazało żadnego problemu (ku mojemu zaskoczeniu), są bardzo otwarci na takie pomysły. Jeszcze nie złożyłam nigdzie aplikacji, bo może macie dla mnie jakieś rady co do agencji lub ogółu ? Chciałbym tam spędzić dwa lata, a potem nawet tam studiować, jakby się udało. Wszystko jest przecież możliwe.
    Jestem z Wrocławia, więc kontaktujcie się jak macie ochotę   

missbigdreams > 29-01-2014, 3:00

Miło Cie poznać !  
    Co do agencji. APiA jest baaardzo popularne na tym forum. Ja jednak jestem z GAWO i szczerze polecam - 17.02 wylatuje do San Jose, CA więc swoją prace wykonali wzorowo

sara_emilia > 29-01-2014, 13:46

Witam byłe, przyszłe i obecne au pairki!
    Także jestem tutaj nowa. Planuję wyjazd za 3 miesiące wiec za chwile bede już szukać tej perfect family.
    Cieszę się, że jest nas co raz wiecej i mozemy mieć w sobie wsparcie za oceanem! 

ewelinagr88 > 29-01-2014, 14:42

Sara a masz juz room otwarty???z ta rodzinka to bywa roznie  hahah bardzo roznie jedni znalezli po kiliku dniach jak miss a drudzy planowali wyjazd na listopad 2013 a do dzis nie znalezli i wciaz szukaja, ja mialam 16 matchy ale od tygodnia cisza mam nadzieje ze ty znajdziesz szybko rodzinke

kazetka > 29-01-2014, 18:56

Hej! To i ja sie ujawnię, jak już tak dziewczyny zaczęły hehe
    Podglądam Was od dawna na forum, ale się nie udzielałam do tej pory Jednak już zbliża się ten czas, kiedy trzeba będzie zabrać sie za formalności i ogarnianie aplikacji. Póki co zdecydowana jestem na APiA i wyjazd we wrześniu A jak to się wszystko potoczy, czas pokaże

Divertissante > 29-01-2014, 20:48

Dziewczyny jedna rada: nieważne kiedy chcecie lecieć, jeśli jesteście pewne, że chcecie jechać i będziecie się o to starać TO JUZ ZACZNIJCIE APLIKOWAĆ Wiem co mówię! Im wcześniej będziecie dostępne dla rodzin tym lepiej dla was. Nigdy nie wiadomo ile przystanie wam czekać Ja czekam od września... Nie ma reguły! I może powtarzam się z tym za każdym razem, ale to jest chyba jedyna rzecz, którą bym zmieniła, gdybym mogła cofnąć czas

kazetka > 29-01-2014, 21:24

Niby tak, ale wiesz, czasem ciężko się zebrać Ja zamierzam najpierw uporządkować sprawy na uczelni, sesja... a potem odwiedzić agencję Aczkolwiek stresuje mnie rozmowa po angielsku, więc wcześniej chcę sobie jeszcze zrobić totalną powtórkę

Ale Ty chyba miałaś już jakieś matche, nie?

Divertissante > 29-01-2014, 22:56

Jasne, miałam 8 Ale do nowego roku miałam tylko 2. Także.. Wszystko zależy od wszystkiego - totalnie  
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia