-
-
Re: Jak przekonać rodziców do wyjazdu?
Katasza > 04-03-2012, 20:52
[quote name="Saiisuke"]Katasza, Twoja mama ma dobre podejście
Chyba już jakaś polska aupair tam jest, niestety tu na forum się jeszcze nie pojawiła. Rodzinki na ogół z jednym dzieckiem, bogate i w dużym mieście. Dla rodzin są ostrzejsze kryteria niż te dla rodzin z Europy i USA.
Chińskiego się nie uczę, ale bardzo bym chciała. Studiuję japonistykę i o tym już chyba na forum pisałam, więc mogło Ci się pomylić^^[/quote]
Tak,to pewnie temu mi się tak kojarzyłaś !Ja do rodziny z jednym dzieckiem nie pojechałabym, z 2jką raźniej i często mniej roboty ;p a to dobry argument w dyskusji,że są ostrzejsze kryteria dla chińskich rodzinek!
Moja mama reagowałaby negatywnie pewnie gdybym miała 17-18 lat i też wtedy przechodziłam głupi czas i po prostu w większości mi nie ufała. A teraz ? Jedź dziecko xD Siostra ze szwagrem nawet zaoferowali się,że jakby coś było nie tak to oni przyjadą po mnie
Wydaje mi się,że w większości przypadków rozmowa jest dobrym wyjściem i pokazanie,że nam zależy. Pamiętam jak zaczęłam się interesować Hiszpanią i wszyscy machali ręką 'przejdzie jej'. Nie przeszło i teraz nikogo nie dziwi,że krajem doceloowym stała się Hiszpania właśnie.
Się rozpisałam xD