-
-
Re: W jakim wieku byłyście/jesteście au pair?
owieczka dolly > 22-03-2012, 20:54
Tydzien przed 27 urodzianami.
Mialam duuuze branie wsrod rodzinek pewnie zg na wiek i obszerny opis 8)
Jednak im czlowiek starszy tym ciezej sie dostosowac, tym mniej sie chce byc czyjas wynajeta kura domowa..gdy znajomi pracuja za biureczkiem;-) -
Katasza > 22-03-2012, 21:27
Ja wyjeżdżam za rok czyli będę miała 21 latI chciałabym po licencjacie a to wtedy bd miała hmm 25 lat i chyba zostanę wiecznym licencjatem -
Natalii > 23-03-2012, 13:28
ja kończę 26 w czerwcu, jadę i się nie przejmuję wiekiem, zresztą czuję się na o wiele mniej -
isubisou > 23-03-2012, 18:30
18. zaraz po maturze.
mam wrażenie że wiek nie ma tu żadnego znaczenia. Dużo bardziej liczy się doświadczenie. -
marvellous > 23-03-2012, 20:09
ja bede miala 22 ;| zaluje ze nie wiedzialam wczesniej o au pair bo na pewno kazde wakcje spedzalabym w ten sposobale trudno mam zamiar teraz korzystac -
Marjanne20 > 15-11-2013, 0:53
ja również żałuję, że nie wiedziałam wcześniej o au pair, pojechałabym zaraz po maturze a tak mam prawie 22 lata i roczną przerwę na studiach. chociaż ostro się zastanawiam czy jak już raz wyjadę to czy kiedyś w ogóle wrócę ;P -
Foxy Lady > 15-11-2013, 12:20
Ja wyjechałam zaraz po technikum, mam 20 lat i obecnie aupairkujęWłaśnie trwa mój roczny wyjazd.
Kończę w lipcu i chciałam iść później na studia tutaj, w Danii (tu rok akademicki zaczyna się w sierpniu). Ostatnio jednak po głowie chodzi mi pomysł wyjechania do USA na rok lub dwa, w końcu oprócz czasu nie mam nic do stracenia -
Baskah > 15-11-2013, 12:37
Ja w grudniu będe miała 26 latChcę wyjechać w marcu 2014 Już mam otwarty room i szukam rodziny oczywiście do U.S. -
panama > 22-02-2014, 21:50
Mi we wrześniu pyknie 25 aż strach pisać
Jak przyjechałam do USA miałam 23 a tu o, zleciało.
Z takiej mojej obserwacji, rozmawiając w au pair itp moim takim spostrzeżeniem jest, że au pair zaraz po liceum czy po technikum, takie 18 czy 19 po roku max 2 w programie wracają do Polski na studia, pracy itp. Większość osób, które znam, które przyjechały tu po licencjacie, magistrze czy nawet po jakiejś dłuższej przerwie po ukończeniu liceum chcą tutaj zostać na studia lub tutaj szukają pracy. Czym to idzie? Moze "my" bo ja też jestem w tej drugiej grupie, po jakimś czasie spędzonym w PL, po ukończeniu studiów i po próbach szukania pracy tam, nie chcemy rezygnować z życia tego jakie teraz mamy i wracać. Trzeba też pamiętać że życie au pair a prawdziwe życie na własną rękę w USA różni się i to bardzooooooo/ -
agata. > 06-03-2014, 14:19
UK - 22
IRL - 27
Ale ten czas leci....