-
-
Re: Ostrzeżenia przed rodzinkami w USA
Jarzebinka > 09-03-2013, 3:23
mhm, no to POWODZENIA i trzymam kciuki, żeby się wszystko udało!! -
iwona-j7 > 29-03-2013, 3:32
rodzina Eckertów w Northfield. Unikać jej jak ognia!! -
balbina > 31-03-2013, 0:47
Iwona mogłabyś nam podać więcej informacji?
Czemu bylo tak źle? -
Kierlajn > 15-08-2013, 15:03
Hej WAŻNA RZECZ:
Jeśli dostaliście maila od rzekomo rodziny Moore z Miami, na Florydzie -> są to oszusci, nie placic!
http://www.scamwarners.com/forum/viewto ... 42&t=72399
Ja na szczęście powstrzymałam się od płacenia, mam niezawodną intuicję, ale jednak straciłam trochę czasu. -
isa > 27-09-2013, 13:52
kurcze ja tego trochę nie rozumiem, weszłam w zakładkę ostrzeżeń z ciekawości co tu się dzieje. Jestem AU Pair w USA, już 2 raz wiec doświadczenie jakieś mam i ludzi również znam- mam tu na mysli inne Au Pairki. Przeszłam też zmianę rodziny co dużo mnie również nauczyło. Oczywiście gdy ktoś aplikuje na wyjazd to porównuje warunki życia AU Pair do swoich aktualnych warunków życia w PL. 800$ czyli przeliczamy- 2400 zł to całkiem fajna sumka jak na opiekowanie się dziećmi i możliwość zwiedzania innego kraju. Dochodzi do wyjazdu, trafiasz do rodziny i zaczynasz porównywać zycie Au Pair do np. życia przecietnego czlowieku mieszkającego w danym kraju i zaczynają się problemy! Kurcze, każdy wiedział jakie są warunki wyjazdów, jednak i tak nie znajduje innego rozwiązania tylko narzeka. Moja aktualna host rodzina jest również z rematchu, ich poprzednia au pairka nie dawała sobie rady, nie dogadywala się z hostami, nie lubiła się z dzieckiem, poszła do innej rodzinki- pracowała tam co drugi tydzień (dzieciaki raz były u taty, raz u mamy), miała więc duuuużo czasu wolnego, jednak po 2 miesiącach tam równiez chciala zmienić rodzinę, co tym razem akurat jej się nie udało i aktualnie wróciła do Europy. Kontaktowałam się z nią nawet i... dziewczyna twierdzi teraz, że popełniła ogromny błąd, bo powinna się bardziej starać i jakoś tu zostać. Czyja w takim razie jest tu wina? Host rodziny? Au Pairki? Może warto uzmysłowić sobie wcześniej, że to program au pair. Ja się ogromnie cieszę, że mam taką możliwość aby tu mieszkać i zwiedzać! 2 razy wjeżdżałam z Proworku i wiem jak ważne są dokumenty. Wszystkie rodzinki, które się do mnie zgłaszały, robiły to właśnie ze względu na mój filmik. Czy aż tak trudno jest skręcić krótką prezentację o sobie?? pleaseeee..... Najlepsze i tak są wpisy osób: rodziną x z tego miasta z takimi dziećmi- uważajcie na nich! ale dlaczego? ajj ajj.... brak słów....
nie jestem anonimową osobą, jeżeli stwierdzicie,że nie mam racji, to zapraszam do kontaktu, oto mój blog:
http://usaaupairusa.blogspot.com/