-
-
Re: Prawo jazdy /transport
Tośka > 26-02-2012, 20:57
a mi nie chodzi i jakis prowork czy cc .. ja mówie o GAWO .. -
Astrid > 26-02-2012, 21:10
Niby jest konieczne, ale kiedy powiedziałam pani w Gawo, że jestem w trakcie kursu, mówiła, że dodadzą mi aneks do umowy, że jeśli do mojego deadline nie znajdę rodziny, nie oddają mi kasy. Jeśli uda mi się zrobić prawko to to jest unieważnione. -
Tośka > 26-02-2012, 21:31
no wlasnie mi powiedziala tak samo .. z tym ,że trudniej bedzie znaleźć rodzinke .. a angela wspominala ze jak nie zda w pl to bedzie zdawac w stanach .. hmm w kocnu bedziemy mialy SSC .. itp.. -
Astrid > 26-02-2012, 21:32
Też o tym myślałam i tak zrobięW USA podobno dużo łatwiej. A trudniej na pewno będzie, dlatego ja próbuję zdać tutaj ale kto wie czy mi się uda.. -
balbina > 26-02-2012, 21:37
bo ten aneks został wprowadzony niedawno, w lutym jeszcze, więc to jest nówka
Tak czy siak międzynarodowe prawo jazdy obowiązuje w Stanach 3 miesiące, więc trzeba będzie zrobić tam prawko tak czy siak ( możliwe, że są wyjątki w innych stanach). No tylko wiecie, rodziny lubią jak ich operka ma jakieś doświadczenie w jeździe autemZnalezienie rodziny jest możliwe bez prawka, ale bez wątpienia będzie to nieco trudniejsza sprawa -
Astrid > 26-02-2012, 21:49
Czyli po prostu trzeba aplikować i próbowaćJeśli w Au Pair roomie jest odnośnik od prawka i zaznaczę, że mam a potem napiszę że jestem w trakcie kursu, to mogą mi coś zrobić? -
Tośka > 26-02-2012, 22:06
hmmm ja nie wiemmysle ze jak sensownie wytlumaczys dlaczego nie robisz prawka w polsce swojej Hostce to powinna zrozumiec... ja tam bede probowala szukac rodziny , ktora nie wymaga prawka .. i jak mi sie uda to zrobie tam prawko... ,mysle ze z jadzda nie bedzie problemu .. bo robilam juz dwa razy ( oblalam niestety i wyjechal na rok za granice) /... no a potem juz nie robilam.. haha sie rozpisalam xd -
Astrid > 26-02-2012, 22:11
Ale chodzi o to, że ja właśnie robię prawkoI nie wiem co zaznaczyć, bo jak dam, że nie mam to nawet na profil nie wejdą a tak to wejdą, przeczytają i może niektórym to będzie odpowiadać. -
Tośka > 26-02-2012, 22:17
no to zrob tak jak uwazasz..przerazilas mnie teraz z tym kurcze ja nie mam to nikt nie wejdzie do mnie na profil o lol .. -
angelaa > 27-02-2012, 0:33
problem się pojawia tedy, kiedy obcokrajowiec zdaje prawo jazdy w USA, to oni muszę sprawdzić czy jest tam legalnie, a to trwaPanna Anna ostatnio wspominała na swoim blogu ile to trwało (nie miesiąc i nie dwa...), więc to też nie jest tak, że przyjedziecie, zrobicie prawko i po dwóch dniach będziecie jeździć