• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Słaby angielski a wyjazd do usa. Były takie :) ?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Słaby angielski a wyjazd do usa. Były takie :) ?

• Słaby angielski a wyjazd do usa. Były takie :) ?
  • Re: Słaby angielski a wyjazd do usa. Były takie :) ?

Tina > 26-01-2012, 18:52

Ale po co płacić jak można to zrobić za darmo?

Piotr > 27-01-2012, 1:36

Nie chce cie zniechecac,ale jezyk to podstawa.

Bedac w kraju anglojezycznym progres jest bardzo duzy.Nawej jezeli program zaakceptuje twoj jezyk,pozostaje rozmowa z rodzina,dziecmi.Nie zniechecaj sie staraj sie zapisac do programu i uczyc sie jezyka.

Polecam busuu.com (ja tam sie hiszpanskiego ucze"slowek")

slownictwo.pl bardzo dobra strona do nauki slowek.naprawde polecam

gramatyka tu jest fajnie rozpisane http://www.tlumaczenia-angielski.info/ sa cwiczenia jest za darmo

Ja z tej strony piosenki dla dziecka biore no i spiewamy .Jest w takim wieku, ze jest w trakcje nauki alfabetu miesiecy dni tygodnia itp,po przez zabawe najlepsza nauka.Jezeli au-pair opiekuje sie dzieckiem w wieku 2,5-4 to polecam te piosenki.Mozna sie przy tym dobrze bawic.

Do wyjazdu masz kilka miesiecy mozesz sie duzo nauczyc w tym czasie.Jezeli bardzo chcesz jechac do USA to masz motywacje ktora cie powinna pchac do nauki tego jezyka.

Kos wspominal niemki.

Co do niemek to chyba tam maja angielski od zlobka :lol: u mnie na kursie minimum advantage lavel,zazwyczaj proficiency.

siloe > 30-01-2012, 11:36

[quote name="Tina"]Ale po co płacić jak można to zrobić za darmo? [/quote]

Czasami można sobie zacząć od takich rozmów z nativem na przygotowanie, jak ktoś jedzie pierwszy raz to może się trochę spiąć na miejscu, szczególnie jeżeli nie miał kontaktu z ludźmi dla których język angielski jest językiem ojczystym. Pamiętam stres jaki był przy moich pierwszych rozmowach "na żywo".

ThEveline > 19-02-2012, 17:59

Ja mogę do nauki polecić tą stronę między innymi są tam słowniki 2000 najpopularniejszych słówek w ang

i 1500 fraz.Mnie to bardzo pomogło http://www.isel.edu.pl/slowniki/index.php
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia