• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Auperka lat 25+ Czy to nie za pozno?? Poradzcie

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Auperka lat 25+ Czy to nie za pozno?? Poradzcie

• Auperka lat 25+ Czy to nie za pozno?? Poradzcie
  • Re: Auperka lat 25+ Czy to nie za pozno?? Poradzcie

mrowka87 > 12-12-2011, 19:39

I kiedy wylatujesz?

A jak na to "otoczenie" zareagowało, że już wszystko załatwione i lecisz na 100%

Ewelka255ufoex2u > 12-12-2011, 23:29

Otoczenie mnie wspiera i juz wszyscy sie pogodzili i sa tak samo podekscytowani jak ja Lece 9 stycznia

motylek777 > 22-01-2012, 19:21

[quote name="Sake"]Ostatnio spotkałam dziewczynę - au pair, która wylądowała w USA tydzień przed swoim 27urodzinami. Została na kolejny rok więc jak wróci do Brazylii będzie miała 29 lat... Zapytana czy żałuje powiedziała - "ani trochę!"[/quote

Ja tez się zastanawiałam czy lecieć czy dalej pracować (w Urzędzie zresztą. Ostatecznie wygrały marzenia! Lecę! Ja też lecę na 4 dni przed skończeniem 26 lat)) i uwierzcie mi nie żałuję!!! I mam nadzieję, że ten rok będzie najlepszym rokiem w moim życiu! A napracować się i założyć rodzinę to jeszcze zdążę .

Ulek > 24-01-2012, 21:04

post do kasacji, sorry :|

hellomaurice > 24-01-2012, 22:20

Ulek, jeśli podoba ci się w Danii i chcesz związać swoją przyszłość z tym krajem, brałabym pod uwagę pozostanie, ale np. umówienie się z rodziną trochę inaczej - tzn niekoniecznie bycie ich "pełnoprawną" au pair. Ale tak poza tym nie umiem nic ci poradzić, mogę najwyżej połączyć się w bólu trudnych decyzji i wysłać ogniki energii ;-)

owieczka dolly > 24-01-2012, 23:27

Ja jestem z Was najstarsza 8O. Bo na Au Pair wyjechalam majac 27 lat. To juz jest za pozno. Co prawda juz mi sie nie chce imprezowac, poznawac ludzi jak kiedys gdy bylam mlodsza..ale w moim wieku to juz tym bardziej sie nie chce robic za kure domowa dla kogos. Zwlaszcza ze rowiesnicy maja kariere albo rodzinki wlasne albo to i to..a ja nic. Wyjazd po studiach jest ok - ale jesli skonczylo sie cos konkretnego i tu przydatnego. Ja jestem po socjologii . W polsce pracowalam w HR. Ale zeby tu do tego startowac (ofert jest nawet dosc) to trzeba naprawde perfekcyjnie pisac, mowic, czytac po angielsku plus znac slownictow biznesowe, techniczne..i inne..zeby moc obslugiwac projekty rekrutacyjne. Czyli lipa.

Jezyk tez mi jakos sie nie polepszyl. Choc leniwa jestem i sama z siebie sie nie ucze.Takie zawiszenie w prozni.

Wy jestescie mlode. Zdecydujcie sie na 1 kraj i jezyk i szkole konczcie miejscowa. Na co wam Polska. Zeby znow po studiach pakowac walizke?.

Ulek > 25-01-2012, 0:57

Hellomaurice, dzięki za ogniki energii ja do drugiego semestru studiów nie dotrwałam

Też mam wrażenie, że tracę czas. Miałam wyjechać tylko na rok po liceum, a mineło już 2,5 roku i nadal się nie zdecydowałam co dalej. A Ty jakie masz plany? Studia w Anglii? Powrót?

Cytat:Na co wam Polska. Zeby znow po studiach pakowac walizke?

Wiem, że jest źle, pracy nie ma(a jak jest to za grosze i trzeba tyrać jak głupi), ale kurczę ciągnie mnie tam. Nie wiem, po prostu kocham Polske, choć Polakow (szczególnie tych złośliwców w tramwajach/autobusach) już nie tak bardzo :wink:

aga1234 > 25-01-2012, 1:42

Oj dziewczyny jak tak was czytam to dochodzę do wniosku, że chyba nie ma idealnego "czasu" na wyjazd jako au pair, bo ja zrobiłam licencjata i wyjechałam jako au pair, żeby sobie angielski poćwiczyć i odłożyć trochę pieniędzy, jednak też czuję, że się marnuję i nie rozwijam w żaden sposób - argument, że mój english jest fluent też już nie działa ;].

A tobie Ulek, jeżeli mogę coś poradzić, idź na studia albo w Danii jeżeli ci się tam podoba, i planujesz przyszłość w tym kraju, albo w Polsce, zamiast dalszego operkowania. Jest to fajna przygoda, jednak na krótką metę, oczywiście moim zdaniem. Pozostanie w tej rodzince z wątpliwościami byłoby pójściem na łatwiznę (co innego gdybyś była pewna w 100% że chcesz tam dalej być)

Cytat:Na co wam Polska. Zeby znow po studiach pakowac walizke?

Mnie też ciągnie do Polski, może dlatego, że mnie jeszcze nie rozczarowała bo nie przyszło mi jeszcze szukać pracy na stałe, co btw czeka mnie za 2 miesiące, bo kończę program ;].

owieczka dolly > 25-01-2012, 2:11

ja wytrzymalam 3 lata od powrotu z innego kraju gdzie spedzilam 2 lata.

Jesli ktos skonczyla jakies konkretne studia, jest z duzego miasta, ma znajomosci to moze i ma po co wrocic.

Ja po 3 latach budowania CV darmowymi i poldarmowaymi praktykami, stazami, dojazdami, zarobkami 800 zl (rok temu - po odliczeniu miesiecznego biletu i 2-3 h na dojazd dziennie) na umowe zlecenie, mieszkaniu z rodzicami, pozniej na jakies drogiej drogiej ruderze gdy pare miechow temu znalazlam prace, ktora stracilam po kilku miesiacach bo zminil sie zarzad i wizja firmy - wyjechalam.

Puki co stoje jednak w miejscu bo puki co nie ma stabilizacji wiec ciezko myslec i planowac.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia