-
-
Re: czerwiec/lipiec 2012
Astrid > 08-01-2012, 18:09
Ja też jadęCiągle się zastanawiam kiedy dokładnie ale to już w praniu wyjdzie, jak rodzinkę znajdę -
Buuzia > 08-01-2012, 23:39
Cześć dziewczyny
Ja też się wybieram w tym terminie. Do tej pory byłam nastawiona na wyjazd z biurem KONCEPCJA, ale tak tu piszecie o Gawo że zaczynam się zastanawiaćPróbowałam swoich sił w Londynie we wrześniu. Szukałam pracy na własną rękę i okazało się, że mój angielski nie jest tak dobry jak myślałam trochę się boję... przeżywałam bardzo ten wyjazd i już wiem że pierwsze dni są trudne, chociaż wmawiam sobie, że teraz będzie łatwiej bo od początku będę miała zajęcie i będę u ludzi, którzy (mam nadzieję) przyjmą mnie, jak nowego członka rodziny -
Astrid > 09-01-2012, 0:24
Planuje któraś z Was Londyn może? -
Buuzia > 09-01-2012, 0:45
Jaaa! Londyn i nic innego) -
maraszrum > 15-01-2012, 1:03
dawno tu nie zaglądałam.. i jednak zmieniłam agencję z GAWO na Happy Au Pair. mają taniej a w sumie to samo wychodziniedługo składam wszystkie dokument ! a wy jak tam? -
stilldream > 16-01-2012, 23:55
Cześć wszystkim! Ja też bym chciała być au pair , jedynie chciałabym być tylko na wakacje 2012. Duuuużo wątków już przeczytałam na ten temat , i sama nie wiem od czego zacząć , a szczegolnie nie wiem czy sama mam wszystkiego szukać, czy wydawac kasę na biuro jakieś, nie mam pojęcia w ogole o wychowywaniu dzieci ... bo nie mam ani młodszego rodzeństwa, ani nikogo z rodziny z małymi dziećmiI moj angielski jest na podstawowym poziomie, a może nawet nie , sama nie wiem Był by to moj pierwszy wyjazd, i mam 18 lat Ale dam rade! Chyba najbardziej chciałabym być w Wielkiej Brytanii, chociaż też myśle o Hiszpanii. Pozdrawiam -
marvellous > 17-01-2012, 16:36
[quote name="maraszrum"]dawno tu nie zaglądałam.. i jednak zmieniłam agencję z GAWO na Happy Au Pair. mają taniej a w sumie to samo wychodziniedługo składam wszystkie dokument ! a wy jak tam?[/quote]
ja z happy au pair zmienilam na gawo
koncze juz skladanie dokumentow - jutro jade po ostatni a mianowicie dokument o niekaralnosci -
maraszrum > 21-01-2012, 2:06
Ja mam prawie dokumenty gotowe < barkuje mi tyklko od lekarza, boję się iść jakos..: P> i zaświadczenie lae muszę jechać gdzieś dalej a na razie mi nie układają mi się plany by jechać.. -
kszanosia > 24-01-2012, 1:07
cześć ! : )
Czy jest tu może dziewczyna , która ma już doświadczenie w zbieraniu wszystkich dokumentów , pisaniu listów, wybieraniu zdjęć? Której wszystko udało się dokończyć, znaleźć rodzinę i szczęśliwie wyjechać ? Chodzi mi o dziewczynę , która dopiero co, najlepiej z miesiąc czy dwa temu opuściła nasz kraj : ) Bardzo chcę wyjechać na początku sierpnia, na cały rok, najlepiej do Londynu : ) ahh marzenie ! : ) Znalazłam tą możliwość kilka dni temu i bardzo się nakręciłam. W maju czeka mnie matura. Chciałam wyjechać od razu po jej zdaniu jednak siostra pod koniec lipca bierze ślub więc wypada być i wyjazd przesunąć : ) Chciałam zbierać dokumenty , wypełniać aplikacje już teraz. Znaleźć odpowiednią rodzinę , której mój przyjazd będzie odpowiadał w sierpniu : ) i Już odkładać sobie pieniążki : ) Jednak bardzo przydałaby mi się dziewczyna o której pisałam wyżej, która mogłaby wymienić się ze mną numerem gg opisać dokładnie swoją historię i doradzić, pomóc mi przejść przez drogą prowadzącą do spełnienia moich marzeń ! : )
Jeśli byłby ktoś zainteresowany baaaardzo proszę o kontakt ! nie mam pojęcia jak się do tego wszystkie zabrać, od czego zacząć : ) -
balbina > 24-01-2012, 3:11
na pewno znajdzie się jakaś dziewczyna
Ale wszystko znajdziesz tutaj lub na blogach.
Chyba jednym z najważniejszych punktów które musisz spełnić to prawo jazdy, jeśli masz to już duży sukces
musi też ktoś poświadczyć to, że opiekowałaś się jego dzieckiem i musisz uzbierać minimum 200h opiekowania się.
no i język musisz znać