-
-
Re: lot do USA
anitaaa > 28-10-2011, 13:18
A ja mam pytanie do dziewczyn, które leciały samolotem. Czy można wnieść na pokład samolotu w bagażu podręcznym jakieś żelki, gumę do żucia czy coś w tym stylu. Na stronach lini lotniczych nigdzie nie wspominają nic o zakazie wnoszenia takich rzeczy. Byłabym wdzięczna za odpowiedź. -
niteczka0511 > 13-11-2011, 0:18
A mnie trapi takie pytanie. Czy w bagażu podręcznym można mieć leki bez recepty? Takie zwykłe jakieś np. na ból głowy, alergię, na biegunkę? Bo przecież na to recepty nie ma ;p -
anko > 14-11-2011, 3:17
najlepiej wrzuć leki do bagażu głównego..a jak będziesz potrzebować na miejscu,zawsze można wyciągnąć :wink: -
dori5556 > 04-12-2012, 11:44
Za kilka dni wyjezdzam do USA, a dokladnie do San Diego.Mam pytanie co do lotu-czy robiliscie odprawę przed wylotem czy tylko drukowaliście ten bielt co jest dostępny na au pair room (ja w apc jestem).Ja bylam przygotowana do kilkniecia na to check-in,a Pani z Gawo mowi,ze tylko wydrukowac bilet i pozniej na lotnisku sie zrobi odprawe. Jak było w waszym przypadku? Najbardziej sie boje tego lotu z NY do Californii... -
mamecia > 04-12-2012, 14:36
Zrób jak Ci wygodniej, przy odprawie online, nie będziesz musiała czekać na odprawę na lotniskuA jeśli się martwisz lotem to wydrukuj, zawsze lepiej jest mieć wszystko na papierze -
dori5556 > 04-12-2012, 15:56
Wiec spokojnie mogę nie robic online tylko zrobić to na lotnisku przy stanowisku?Chyba wolałabym tak, bo jadę linią z przesiadką. I wtedy bym była pewna,że nie będzie jakiś komplikacji przy prziadce przed NY. Podobno drukuje sie to co dają w Au Pair roomie, i przy odprawie dają normlany bilet. A podobno kolejny mam dostać na szkoleniu (ny-cal).tak miałyście? -
mamecia > 04-12-2012, 16:50
tak ty drukujesz tylko ten bilet do NYC, przy odprawie na lotnisku dostajesz kartę pokładową i z tym wsiadasz do samolotuA na szkoleniu dostajesz również taką wydrukowaną kartkę i na lotnisku w NYC robisz dokładnie to samo co na lotnisku w Polsce -
dori5556 > 04-12-2012, 17:02
dziękuje -
Agnes666 > 11-04-2013, 20:46
Dziewczyny a jak wygląda ta przesiadka? Nie bałyście się,że sie gdzieś pogubicie, pomylicie loty itp ? Wiem,że to śmieszne o co pytam, ale jak pomyśle,że mam lecieć sama i odnaleźć się to jestem przerażona?? -
madz > 11-04-2013, 21:25
spokojnie to nic strasznego, zapytasz po prostu kogoś z obsługi jak masz dotrzeć na terminal, a tam już gate znajdziesz, a nawet jak trafisz na zły to Cię nie wpuszczą na pokład bo będziesz miała złą kartę pokładową i skierują Cię do dobrego gate'u. Bez obaw. Lotnisko to przyjemne miejsce.
I pewnie nie będziesz sama, agencja da Ci kontakty do osób które lecą z Tobą i się umówicie na Chopinie czy innym lotnisku i będziecie razem podróżować.