-
-
Re: Pierwszy wyjazd- Londyn, jechać?
TheAtka > 13-09-2011, 16:09
Szukam Aupair, która dostała się do rodziny w Anglii za pomocą pośrednika, jakies agencji. Chcialabym o pare rzeczy sie wypytac. -
Milka. > 15-09-2011, 3:05
[quote name="Yoanna"]
[quote name="Milka."]Tyle dobrze, że jadę do polsko-hinduskiej rodzinki.[/quote]
a co w tym dobrego?
i gdzie mieszkaja?[/quote]
Wiele rzeczy.
Chociazby to, ze w razie problemów z powodu bariery jezykowej bede mogla sie dogadac po polsku przez jego zone. Poznanie kultury hinduskiej, zobaczenie od deski do deski wesela hinduskiego na zywo, wyjazd do Indii itp.
Nie wspomne o nauce jezyka hindi.
Niedaleko lotniska Heathrow. -
Ash > 15-09-2011, 11:26
[quote name="TheAtka"]Szukam Aupair, która dostała się do rodziny w Anglii za pomocą pośrednika, jakies agencji. Chcialabym o pare rzeczy sie wypytac.[/quote]
ja wyjechałam z agencji w 2007 ;p -
TheAtka > 19-09-2011, 19:25
Ash, dzięki za odpowiedz. Ale już wszysko załatwione jest :] po 4 dniach dostałam propozycje od rodziny lekarzy, mały Gabriel ma 5 lat, chodzi do sql. mam prawko, ale rodzinka mów, że oni w centroum londynu mieszkaja i maja wszedzie blisko, jak opuszczaja londyn to wynajmuja auto. 25h/tydz 70 funtów+ 1h sprzatania i prasowanie na dzien. cos napisali ze moge to rozszerzyc do "aupair plus" czyli wiecej sprzatania i wieksze zarobki. Musze byc do dyspozycji czescto, 2 razy na tydz nocki z Gabrielem. "We will also provide you with a
>> Travel card" czyli ze moga mi kupic bilet, tak? jakis Morley College jest blisko nich.. hmmm co powiecie o tej ofercie,?