-
-
Re: walizki...
blonde > 15-04-2012, 21:28
Ja nigdy nie miałam kłódki i nie zdarzyło mi się żeby mi otwierali walizkę (a przynajmniej nic nigdy nie brakowało/nie było porozwalane). Ewentualnie możesz na lotnisku przed odprawą zawinąć walizkę w taką folię, są takie punkty do tego na lotniskach, ale nie wiem ile to dokładnie kosztuje... -
angelaa > 15-04-2012, 21:35
[quote name="blonde"]Ja nigdy nie miałam kłódki i nie zdarzyło mi się żeby mi otwierali walizkę (a przynajmniej nic nigdy nie brakowało/nie było porozwalane). Ewentualnie możesz na lotnisku przed odprawą zawinąć walizkę w taką folię, są takie punkty do tego na lotniskach, ale nie wiem ile to dokładnie kosztuje...[/quote]
czytałam gdzieś ze czasami nie warto mieć kłódki bo kiedy juz oddamy ją i ktos się doczepi do tego co mamy w środku, to mogą ją zniszczyć (walizkę) żeby się dostać do środkawłaściwie zastanawiam się czy jest sens kupowania jej..
Korzysta ktoś z kłódek i moze nam powiedzieć cos więcej a propos ich użytkowania? -
kalciaa > 15-04-2012, 22:05
Tu nie chodzi o otwieranie walizek przez personel lotniskowy, tylko możliwość otwarcia się walizki w trakcie transportu i utraty tego co jest w środku.
Trochę się zmieniło od czasów kiedy lot samolotem był luksusem...
Proponuję zawiązać jakimś drucikiem czy wstążeczką zamki, tak na wszelki wypadek. -
blonde > 15-04-2012, 22:21
ja zawsze zawiązuję wstążką zamki, ale właściwie to raczej po to, by łatwiej poznać swoją walizkę. bo jak na taśmę wypływa sto czy więcej czarnych walizek, to trzeba się dobrze przypatrywać która to może być moja. a tak to wiem, że moja to ta z żółtymi czy jakiego tam innego koloru wstążkami -
Efka87 > 16-04-2012, 0:05
@magda-lenka: spakujemy się do 1!!! damy radętaki mam plan
powiem Wam, że właściwie zawsze mam kłódkę (na wszelki wypadek i dla spokojnej głowy) i nigdy nie było z tego powodu żadnych 'niespodzianek'. -
ThEveline > 16-04-2012, 20:25
[quote name="blonde"]Ja nigdy nie miałam kłódki i nie zdarzyło mi się żeby mi otwierali walizkę (a przynajmniej nic nigdy nie brakowało/nie było porozwalane). Ewentualnie możesz na lotnisku przed odprawą zawinąć walizkę w taką folię, są takie punkty do tego na lotniskach, ale nie wiem ile to dokładnie kosztuje...[/quote]
W Krakowie na Balicach opakowanie kosztuje 23 zł z tego co widziałam ostatnio. -
usaok > 16-04-2012, 23:40
kłódka kłódka ale w stanach jest cho***** prawo które zezwala na otworzenie twojej walizkia wręcz jej rozwalenie. (zakupiłam nowa walizkę specjalnie na wyjazd)W lutym wracałam z walizką zapięta na kłódke w Polsce już jej nie było i walizka podarta :lol: a w środku karteczka "musieliśmy przeszukać państwa walizke coś tam coś tam ..." i nic nie zrobisz więc stanowczo odradzam kłodki -
Efka87 > 16-04-2012, 23:44
cudownie po prostu... to sobie ją mogli przeszukać przy odprawie bagażu.
Dobrze, że o tym napisałaś - zaryzykuję podróż bez kłódki, ale może za to moja walizka będzie cała. -
usaok > 16-04-2012, 23:49
bo tak właściwie nawet jeśli ktoś ukradnie Ci walizke to ta kłodka nic Ci nie da;D złodziej znajdzie inny sposób by ją otworzyć ; p a przynajmniej walizka będzie cała jeśli napotkałaby Cie kontrola)) a polaków chyba ładnie trzepią ( byłam 10 osobową grupą w stanach i 7 walizek było otwieranych nie wiem od czego to zależy, ale nic nie pogineło) -
blonde > 16-04-2012, 23:52
Dlatego jak ktoś się boi, że mu się walizka otworzy przy przerzucaniu ich, bezpieczniejsza jest ta folia. Zabezpiecza przed jakimś przypadkowym otwarciem się walizki, a w razie czego mozna ją łatwo zdjąć/rozciąć nie niszcząc walizki