• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Pytania jednorazowe

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Pytania jednorazowe

• Pytania jednorazowe
  • Re: Pytania jednorazowe

rosario > 27-07-2011, 2:13

[quote="rajtuzy"

czy dostanę za ten okres pieniądze?

[/quote]

jest jakas wrozka na forum?

skad ktos to moze wiedziec? jakby ci ktos odpisal, tak dostaniesz, to uwierzylabys mu???

wszystko zalezy od tego rodziny. niektore placa za kazdy tydzien, inne tylko za 'przepracowane'

rajtuzy > 27-07-2011, 2:54

[quote name="rosario"]
    [quote name="rajtuzy"]czy dostanę za ten okres pieniądze? [/quote]

skad ktos to moze wiedziec? jakby ci ktos odpisal, tak dostaniesz, to uwierzylabys mu???

wszystko zalezy od tego rodziny. niektore placa za kazdy tydzien, inne tylko za 'przepracowane'[/quote]

Nie trzeba od razu jadem pluć

Pytam, bo być może ktoś kiedyś był w podobnej sytuacji.

A tak przy okazji: podobno nie ma głupich pytań, tylko takowe odpowiedzi :twisted:

Ash > 27-07-2011, 10:47

No wiele z nas było w takiej sytuacji ale czy to znaczy, że na podstawie naszych doświadczen Twoi hości tak postąpią?

Mi np. płacili, innej dziewczynie nie. I tyle.

Nathalie > 27-07-2011, 10:56

Należy sie z hostami umówić. Ja tak zrobiłam. Cześć będę miała wysyłane na konto, a cześć do ręki trzeba sie umówić, ze do np. 15 danego miesiąca hosci maja Ci zapłacić. Tyle

rosario > 27-07-2011, 11:46

[quote name="rajtuzy"]
    [quote name="rosario"]
    [quote name="rajtuzy"]czy dostanę za ten okres pieniądze? [/quote]

wszystko zalezy od tego rodziny. niektore placa za kazdy tydzien, inne tylko za 'przepracowane'[/quote]

Nie trzeba od razu jadem pluć

A tak przy okazji: podobno nie ma głupich pytań, tylko takowe odpowiedzi :twisted:[/quote]

'jadem'?! jakaś delikatna, kurde xD

no właśnie, głupie odpowiedzi... do takich na pewno mozna zaliczyc twoje ostatnie zdanie, powodzenia z taka filozofia

Patty > 27-07-2011, 11:47

Dostaniesz na pewno, z tym że będzie to pewnie ta najniższa stawka, to nie zalezy od Ciebie, że oni jadą na wakacje, a bądź co bądź Ty jestes "w pracy"

Glenda > 27-07-2011, 12:29

Ja również uważam, że nie ma głupich pytań. Wiadomo, nikt nie przewidzi tego, co zrobi hostka, ale na pewno niektóre z was były w podobnej sytuacji, dlatego prawdopodobnie wiecie, co w takiej sytuacji może się wydarzyć...

Moim zdaniem, pieniądze powinna dostać, bo ona fizycznie jest w pracy, a to że oni sobie wyjeżdżają...ja bym się tylko cieszyła, bo spokój przynajmniej na jakiś czas

tosia_ > 27-07-2011, 14:59

[quote name="rajtuzy"]Dziewczyny,

dzisiaj się dowiedziałam od swojej Host-Mum, że moja family wyjeżdza na wakacje na ok. 10 dni, sami, ja zostaje ( to, niestety, nie zależało ode mnie). I mam pytanie, czy dostanę za ten okres pieniądze? Czy była ktoraś z Was w podobnej sytuacji?

Dostaję od mojej HF 80 - 120 E na tydzień (w zależoności, ile zrobię dodatkowych bajerów -zazwyczaj sprzątania. Zazwyczaj tygodniówka wynosi równą stówę). Pamiętam, że kiedy wyjechali po Bożym Narodzeniu na tydzień i ja "zdążyłam" opiekowąć się dziećmi raptem przez 3 godziny, dostałam to podstawowe 80 E [ może komuś przyda się ta informacja przy odpisywaniu][/quote]

Moi wlasnie dzisiaj pojechali na wakacje na 2 tygodnie i hosci zaplacili normalnie, jak za dwa tygodnie pracy + bonus, nie wiem za co

awmygod > 27-07-2011, 16:00

[quote name="rajtuzy"]Dziewczyny,

dzisiaj się dowiedziałam od swojej Host-Mum, że moja family wyjeżdza na wakacje na ok. 10 dni, sami, ja zostaje ( to, niestety, nie zależało ode mnie). I mam pytanie, czy dostanę za ten okres pieniądze? Czy była ktoraś z Was w podobnej sytuacji?

Dostaję od mojej HF 80 - 120 E na tydzień (w zależoności, ile zrobię dodatkowych bajerów -zazwyczaj sprzątania. Zazwyczaj tygodniówka wynosi równą stówę). Pamiętam, że kiedy wyjechali po Bożym Narodzeniu na tydzień i ja "zdążyłam" opiekowąć się dziećmi raptem przez 3 godziny, dostałam to podstawowe 80 E [ może komuś przyda się ta informacja przy odpisywaniu][/quote]

ja ma 10 dni wolnego, bo dzieciaki jada na oboz, i nie dostaje nic ale i tak jest swietnie, bo mialam pracowc 7 godzin dziennie, a zazwyczaj wychodzi ze pracuje 4 i normalnie 70 euro tygodniowo

Złotowłosa > 09-08-2011, 2:30

Mampytanie a właściwie kilka....

Po pierwsze czy za te dni "wstepne" płacą? Mam na mysli te pierwsze dni szkolenie itd?

Jestem u moich hostów(USA) juz prawie 2 tyg i zadnych pieniedzy jeszcze nie widzialam i jakos tak glupio mi ich zapytac...

Miałam pracowac 4 dni w tyg po 11h a teraz cos mi sie wydaje, ze bede pracowac 5 dni w tyg.

A najgorsze w tym wszytkim jest to, ze nawet nie ma z nimi jak porozmawiac, bo jak wracaja to sa taaaacy zmeczeni.

Uhh przepraszam musiałam się wyżalic, to chyba pierwszy kryzys.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia