• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Niska wypłata, dużo godzin

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Niska wypłata, dużo godzin

• Niska wypłata, dużo godzin
  • Re: Niska wypłata, dużo godzin

sylwiaQ > 13-07-2011, 11:15

Tosia wiem swoje, przekonasz się zresztą jak tam będę.

Skoro Tobie brakuje nie znaczy że każdemu ma braknąć..

Znam siebie i wiem że zakupów nie polubię choćby nie wiem co...

a wyjście na kawę czy ciastko raz na tydzień nie kosztuje nie wiadomo ile,

a czasu będę mieć bardzo mało, bo mam 50godz w tyg, plus weekend dodatkowo

no i szkołę będę kończyć.

tosia_ > 13-07-2011, 11:28

[quote name="sylwiaQ"]Tosia wiem swoje, przekonasz się zresztą jak tam będę.

no i szkołę będę kończyć.[/quote]

... :roll:

Ps. Nie potrafie sobie przypomniec, gdzie napisalam, ze mi brakuje. Oswiecisz mnie?

young_lady_88 > 13-07-2011, 11:38

[quote name="sylwiaQ"]Tosia wiem swoje, przekonasz się zresztą jak tam będę.

no i szkołę będę kończyć.[/quote]

tak z ciekawosci, to po co przyjezdzasz? zakupow nie bedziesz robic, bo nie lubisz. na imprezy nie bedziesz chodzic. na szkole jezykowa nie bedzie cie stac ani nie bedziesz miala czasu. na wycieczki nie bedziesz jezdzic bo tez nie bedziesz miala czasu. ludzi nie poznasz bo ciagle bedziesz w pracy (50 godz. tyg. + weekendy). po co ci ten bilet na komunikacje?

twoj kazdy post brzmi tak, jakbys wszystkich chciala przekonac, ze ty bedziesz zawsze ze wszystkiego zadowolona chocby nie wiem co, a doswiadczone operki nie wiedza o czym mowia (bylas kiedys au pair?) bo twoja praca bedzie ZUPELNIE inna niz nasza, my jestesmy okropnie rozrzutne i ty wiesz swoje i ty nam wszystkim udowodnisz ze londyn jest tani (bylas kiedys w londynie?).

sylwiaQ > 13-07-2011, 12:16

Byłam.

a nie każda operka jest rozrzutna. ja z wypłat za nianię potrafiłam się utrzymać a miałam bardzo malutko.

rosario > 13-07-2011, 19:03

nie wiem czy bardziej nas chcesz przekonac, ze ogromna ilosc godzin pracy i niskie wynagrodzenie jest OK, czy sama siebie :roll:

carly15 > 13-07-2011, 19:41

dokładnie nie rozumiem wogle tego tematu. Au Pair pracują za marne grosze i rodziny myślą ,że tak ma być bo się temu nie sprzeciwiamy tlyko z uśmiechem wykonujemy swoje obowiązki.

<b>SylwiaQ<b/> a Ty nie czujesz się nie wiem niedoceniana albo coś jeżeli pracujesz ciągle za małe pieniądze? Nie jest Ci zle z tym?

rosario > 13-07-2011, 21:05

rzecz w tym, ze ona nawet nei zaczela jeszcze

Majeczka123 > 13-07-2011, 21:27

Nie wszyscy sa tacy sami. Jedni sa bardziej rozrzutni, a inni mniej. Ale to nie zmienia faktu, ze jednak bedac za granica jakies pieniadze zawsze sie wydaje. Ja tez bedac w USA przez kilka najblizszych dni nie wydalam praktycznie ani $, bo mialam wszystko czego potrzebowalam. Ale pozniej zaczely sie wypady ze znajomymi na zakupy, kino, itd. wiec chcac nie chcac troszke pieniazkow na to idzie. Zawsze mozna oszczedzic, ale te dziewczyny ktore juz tutaj sa, wiedza, ze jednak niewiele Ciesze sie rowniez, ze trafilam na swietna rodzinke, w ktorej praktycznie nie robie nic, jestem traktowana jak corka, mam bardzo duzo wolnego czasu (tylko 2 tyg. w miesiacu dzieci sa w domu z nami, a pozostale 2 tyg. z matka, ale mam placone za caly miesiac). Obowiazkow tez niewiele

tosia_ > 13-07-2011, 21:51

Nie no, dziewczyny, co my wiemy o zyciu operki i wydawaniu pieniedzy. Kolezanka wie lepiej...

bonamartinka > 13-07-2011, 22:28

[quote name="carly15"]dokładnie nie rozumiem wogle tego tematu. Au Pair pracują za marne grosze i rodziny myślą ,że tak ma być bo się temu nie sprzeciwiamy tlyko z uśmiechem wykonujemy swoje obowiązki.[/quote]

Dlaczego założyłam ten temat? Dlatego, że chciałam pomocy od dziewczyn, które miałyby coś sensownego do przekazania. Tymczasem Wy kłócicie się, czy można zaoszczędzić, czy rodziny wykorzystują, podważacie zdanie innych. Dziękuję dziewczynom, które chciały mi pomóc, a reszta niech się dalej kłóci. Chyba te, które mają najgorzej u swoich rodzin, wyżywają się tutaj na forum. :|
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia