• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

zakwaterowanie oraz rzeczy, ktore daja Wam hosci

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• zakwaterowanie oraz rzeczy, ktore daja Wam hosci

• zakwaterowanie oraz rzeczy, ktore daja Wam hosci
  • Re: zakwaterowanie oraz rzeczy, ktore daja Wam hosci

MadameRose > 31-05-2012, 4:07

[quote name="adziszkowa"]MadameRose dzięki za informacje. Faktycznie po całym dniu warto mieć swój azyl. A masz tam dostatecznie dużo światła? sorry za pytanie, ale zapewne wiesz jak wyobrażam sobie piwnice :p[/quote]

No nie oszukujmy się jest ciemno. Ale w pokoju, gdzie mam telewizor. W sypialni jest małe okienko, więc w słoneczne dni jest całkiem jasno, w pochmurne panuje półmrok. Śpię z włączona lampką nocną, bo lubię widzieć różnicę, kształty kiedy otwieram oczy w nocy.

adziszkowa > 31-05-2012, 11:14

ale i tak najgorzej nie jest w takim raziee

MadameRose > 04-06-2012, 14:49

Miałam w minioną sobotę, dziwną sytuację. Rodzinka zawsze zabiera mnie do kina, nie muszę płacić za bilet. Chciałam sobie kupić dietetyczną colę, ale zapłacić sama. No bo co jak co, ale fundowanie moich kaprysów przez host rodziców, byłoby przesadą. Tak się jednak złożyło, że host tata właśnie był w pobliżu, i kategorycznie zabronił mi płacić. Nawiązała się mała dyskusja, i wreszcie ustąpiłam przy kasie. To było trochę niezręczne, ale mimo wszystko potwierdzające, jak fajną mam host rodzinkę.

Efka87 > 06-06-2012, 6:05

Ja mam to samo! Absolutnie za nic nie pozwalaja mi zaplacic! nie zebym narzekala, ale kurde to jest strasznie niezreczne! slysze tylko - przestan, to tylko 2 dolary etc. albo... glupia sprawa - zatkalo mi uszy na basenie, hostka sie pyta czy mam patyczki, ja - ze mi sie skonczyly. to mi oczywiscie przyniosla, a dwa dni pozniej wraca z zakupow i mowi do Mlodej: zanies to Ewie, to dla niej. Wiec Mloda mi przynosi cala wielka pake patyczkow!!!

Tez mam fajnych, a cooo

adziszkowa > 06-06-2012, 12:42

Fajnie, że trakujtą was jak KOGOŚ, a nie pracownika, z którym wszystko jest formalne i wyliczone

dreamlike > 18-08-2012, 1:05

mam trochę dziwne pytanie, ale ważne jeżeli się myśli o pakowaniu, czy zabierałyście ze sobą ręczniki, bo w hotelu zapewne bedą, a nie wiem jak to jest w rodzinkach, czy oni kupują takie rzeczy dla au-pair. Mój plan to było zabrać awaryjnie jakiś jeden może dwa, ale sie zastanawiam czy nie brać więcej, żeby potem nie było że pierwszego dnia będe latać po sklepach żeby sobie ręcznik kupic

izzieem > 18-08-2012, 3:00

[quote name="dreamlike"]mam trochę dziwne pytanie, ale ważne jeżeli się myśli o pakowaniu, czy zabierałyście ze sobą ręczniki, bo w hotelu zapewne bedą, a nie wiem jak to jest w rodzinkach, czy oni kupują takie rzeczy dla au-pair. Mój plan to było zabrać awaryjnie jakiś jeden może dwa, ale sie zastanawiam czy nie brać więcej, żeby potem nie było że pierwszego dnia będe latać po sklepach żeby sobie ręcznik kupic [/quote]

Ja się zapytałam mojej hostki wprost. Powiedziałam jej, że mam limit bagażu i, że na szkoleniu będziemy mieli ręczniki, więc czy ona może mi jakieś kupic Na miejscu zastałam 4 duże ręczniki, 2 mniejsze i 4 malutkie.

mamecia > 18-08-2012, 3:30

Ja mam całe piętro dla siebie, na samej górze na poddaszu. 2 pokoje i łazienka. Jeden pokój to moja sypialnia a drugi taki gościnny w razie jakbym chciała kogoś zaprosić. No i trzymam tam swoje rzeczy których nie używam na codzień. Po przyjeździe w łazience zastałam wielki kosz z szamponami, odzywkami balsamami, w środku nawet były plastry do depilacji nóg i tampony, lakier do włosów, krem do twarzy, no wszystko co potrzebne w łazience. Nawet dostałam zapas szczoteczek do zębów i olejki do kąpieli mimo że w łazience mam prysznic hahaha Ręczniki oczywiście też miałam, ale to raczej każda rodzina powinna zapewnić, tak mi się wydaje, ale dla pewności napiszcie do hostki.

dreamlike > 18-08-2012, 21:39

dzięki dziewczyny, napiszę do hostki i bedzie wszystko jasne

anika19900 > 31-08-2012, 6:24

mam cudowna rodzine, mimo ze nie mam swojej lazienki, dzielona z chlopcami i dziele samochod z hostka - ale z tym nie ma zadnego problemu, na weekendy mam zawsze go dyzpozycji - w tygodniu praiwe zawsze, ale sa bardzo ugodowi i jesli ;otrzebuje samochod zawsze moge go zabrac. Płacą za paliwo, placa mi za telefon, dostaalm chyba z 10recznikow, wszytskie kosmetyki potrzebne kobiecie, lacznie z kremem do golenia, szmapony balsamy zele pod prysznic odzywki do tego suszarke do wlsowo i nawet lokowke haha dostaje na weekndy ich bilet miesieczny do nyc - tam parcuja i bilet parkingowy na station. sa cudowna rodzina i niezamnilabym jej na zadna inna
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia