• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Zwyczaje Hiszpanów

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Hiszpania

• Zwyczaje Hiszpanów

• Zwyczaje Hiszpanów
  • Re: Zwyczaje Hiszpanów

PatrycjaR > 30-06-2011, 17:45

Hahaha, no u mnie też chłopcy mają dużo rzeczy ze SponchBobem a ostatnio jak byliśmy w Carrefourze, to jakieś dziecko zgubiło balon z helem właśnie ze Sponchem i ogólnie wrzawa wśród dzieci :roll:

A co do zwyczajów, na śniadanie ja akurat mam mleko + kakao i szklanka soku ze świeżych pomarańczy...

A co mnie dziwi, strasznie lubią podjadać jakieś ciastka itd. Poza tym strasznie dużo jedzą, nie wiem gdzie się im to mieści... Hości wpychają dzieciom jedzenie, obiad wygląda tak: zupa, ryba, szklanka mleka albo jogurt, owoc/czekoladka. I to są strasznie duże porcje... poza tym w między czasie znów ciastko, mleko z płatkami, lody, owoce... I o 23 obfita kolacja...

Co mnie wkurza, dzieci biegają po sklepie wszędzie, kładą się na podłogę, sklep to miejsce spotkań, a nie miejsce zakupów... przynajmniej ja odniosłam takie wrażenie...

No i oczywiście głośne rozmowy, krzyk, pisk, wrzask to codzienność Strasznie wysoko mówią!

rosario > 30-06-2011, 18:44

[quote name="PatrycjaR"] Poza tym strasznie dużo jedzą, nie wiem gdzie się im to mieści... [/quote]

TAK

też to już zauważyłam. moja 5letnia podopieczna je na obiad prawie 2 razy tyle co ja... Nie wiem jak ona to robi :O

Saiisuke > 30-06-2011, 19:30

To i tak lepiej niż jakby miały nie jeść niejadki są najgorsze, jak trzeba siedzieć nad nimi i próbować coś tam im wcisnąć.

bonamartinka > 30-06-2011, 21:56

A mi właśnie brakuje tego, że dzieci tutaj nie dostają porządnego polskiego obiadu z dwóch dań. Mój chłopczyk je mało, ale za to same śmieci - wczoraj musiałam zrobić dla niego rosół z proszku. :? Do tego litry coli. Ale zupełnie nie wiem, czy to akurat zwyczaj Hiszpanów...

A wiecie coś o cudownym "Patito feo"? Serio, Hannah Montana jest lepsza.

awmygod > 06-07-2011, 16:14

duzooo jedza, uwielbiaja sie calowac w mojej host rodzince dzieciaki chodza spac o drugiej a wstaja o jedenastej o.O najbardziej mi sie podoba to ze zagaduja do kazdego, sa przyjazni i otwarci

anka_215 > 20-07-2011, 0:23

A jacy ogólnie są ludzie? Jak dużo czasu minęło zanim poznałyście kogoś w waszym wieku z kim można by gdzieś wyjść? Strasznie chciałabym wyjechać do Hiszpanii, ale boję się, że nie będę się miała do kogo odezwać (znam tylko angielski)

bonamartinka > 20-07-2011, 0:38

Ludzie są strasznie, strasznie mili, naprawdę. Zawsze znajdzie się ktoś, kto zechce pomóc. Niestety, z angielskim jest raczej słabo. Przez miesiąc tutaj spotkałam tylko czwórkę ludzi, z którymi mogłam porozmawiać po angielsku... Co do poznawania ludzi, to nie pomogę - nie mam na to zbyt dużo czasu. Chociaż myślę, że ludzie są tutaj na tyle przyjaźni, że to nie powinien być problem.

A do nauki hiszpańskiego polecam Oskara Perlina.

z_t > 20-07-2011, 17:10

[quote name="bonamartinka"]Ludzie są strasznie, strasznie mili, naprawdę. Zawsze znajdzie się ktoś, kto zechce pomóc. Niestety, z angielskim jest raczej słabo. Przez miesiąc tutaj spotkałam tylko czwórkę ludzi, z którymi mogłam porozmawiać po angielsku... Co do poznawania ludzi, to nie pomogę - nie mam na to zbyt dużo czasu. Chociaż myślę, że ludzie są tutaj na tyle przyjaźni, że to nie powinien być problem.

A do nauki hiszpańskiego polecam Oskara Perlina. [/quote]

Właśnie słyszałam, że z angielskim u nich słabo, ale nie wiedziałam, że aż tak mało osób zna. Z jednej strony to dobrze bo chce się nauczyć hiszpańskiego, a jak nie będą umiec po angielsku to rada nie rada trzeba będzie xD Za rok kończę szkolę i HISZPANIO witaj .

bonamartinka > 20-07-2011, 17:31

Może wśród młodszych osób jest lepiej, tego nie wiem, bo tutaj dużo czasu spędzam ze znajomymi rodziny goszczącej. Zresztą, nie jest przecież powiedziane, że będziesz spotykała samych ludzi, którzy nie mówią po angielsku.

z_t > 20-07-2011, 17:58

No wiem wiem rozumiem.

Tak napisałam tylko, że szybciej można się języka nauczyc jak nie mowią po ang.

Życzę powodzenia :*
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia