• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Czy hoscie kupują wam szampony, mydło itd?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Czy hoscie kupują wam szampony, mydło itd?

• Czy hoscie kupują wam szampony, mydło itd?
  • Re: Czy hoscie kupują wam szampony, mydło itd?

zlosnica > 15-05-2011, 0:01

Ja byłam odpowiedzialna za pranie ciuchów dziecka, a że nie było ich dużo, to dorzucałam swoje, pranie robiłam co 2-3 dni ale nie było żadnego problemu z tym, żebym prała swoje osobno i nigdy mi nikt nie powiedział, że jest za mało w pralce, chociaż sama unikam takiego prania, bo to tylko marnowanie wody i prądu, czego nie lubię

Kama^^ > 15-05-2011, 23:39

Hej, dziewczyny, piszę w tym temacie a nie w USA bo tu bardziej pasuje;p po matchu piszemy sobie z hostka maile i dzisiaj na koncu maila napisala mi zebym sobie przemyslala i napisala jej niedlugo przed moim wyjazdem co chce zeby mi kupili. I wlasciwie zaczelam sie zastanawiac i jedyne co mi przychodzi do glowy to te kosmetyki. Macie jeszcze jakies rady? Cos co mi sie przyda? Zapytala sie tez czy chcialabym zeby kupili mi jakies specjalne jedzenie, ale jakos poza biezacymi rzeczami, ktore kupuje sie raczej na codzien nic mi nie przychodzi do glowy. Poradzcie;p

WhiteDove > 16-05-2011, 0:02

Wiesz, to co Tobie wydaje się oczywiste może dla nich wcale nie być. Bo ludzie na calym swiecie żywia się inaczej

Kama^^ > 16-05-2011, 0:51

No pewnie ze tak, ale z tego co mówili jedzą podobnie jak ja, dużo włoskich dań (mieszkali we WŁoszech przez 3 lata), dużo warzyw i zup. Pozatym, co ja mam im poiwiedzieć żeby klupili chleb albo makaron?;p Dziwne to;p Skupiam się bardziej na tych pozostałych rzeczach ale poza podstawowymi kosmetykami nic nie przychodzi mi do głowy.

Nathalie > 24-05-2011, 23:23

Hej, wzięło mnie na rozmyslanie i mam pytania(e): hosci zapewnili wam ręczniki? Bo chyba ne targalyscie swoich pościeli itp. z Polski?;D i w ogóle jak to wyglądało?

dosiunia > 25-05-2011, 10:28

nie, no co Ty ręczniki już czekały chyba, że trzy tak samo jak łóżko )

anko > 25-05-2011, 13:15

Ja też miałam takie wątpliwości czy wziąć czy nie, ale host mi napisał, że w żadnym wypadku mam nie brać ręczników czy szamponów i płynów do mycia. Ale upewnij się,jak to u Ciebie będzie

Saiisuke > 26-05-2011, 0:10

Ręczniki i pościel na pewno dostaniesz. Nikt normalny by przecież nie wymagał, żebyś to wiozła z Polski a jak sobie coś takiego zażyczą to lepiej ich dobrze sprawdź, bo jak dla mnie to by byli wtedy bandą świrów, z którymi nie da się żyć.

pama22 > 26-05-2011, 17:12

ja jak byłam to wszystko było naszykowane ręczniki i wogóle
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia