• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Couchsurfing - jak poznac nowych ludzi za granicą:)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Couchsurfing - jak poznac nowych ludzi za granicą:)

• Couchsurfing - jak poznac nowych ludzi za granicą:)
  • Re: Couchsurfing - jak poznac nowych ludzi za granicą:)

dosiunia > 01-05-2011, 18:17

mój profil mówi, że 22 lipca 2010, ale jeszcze w pełni z niego nie korzystałam w sumie

blondi > 01-05-2011, 18:22

ja się rejestrowałam w zeszłym pażdzierniku i nic nie musiałam placić, a dotacja nie jest obowiązkowa-gdy uiścisz opłate zostaniesz w pełni zweryfikowana, ale to nie jest konieczne do korzystania z CS- ja nie zapłaciłam a pomimo tego bez problemów znalazłam osoby goszczące

Gobarakago > 01-05-2011, 20:47

[quote name="blondi"]ja się rejestrowałam w zeszłym pażdzierniku i nic nie musiałam placić, a dotacja nie jest obowiązkowa-gdy uiścisz opłate zostaniesz w pełni zweryfikowana, ale to nie jest konieczne do korzystania z CS- ja nie zapłaciłam a pomimo tego bez problemów znalazłam osoby goszczące[/quote]

dzięki wielkie za odpowiedź! Nathalie próbowała zapisać się wczoraj i się zniechęciła. Może napisz dla niej ( i dla innych) jak technicznie ominąć tą opłatę.

Pozdrawiam

rosario > 01-05-2011, 20:52

tez jestem bardzo ciekawa jak naprawde z ta oplata jest... bo zamierzalam sie niedlugo zarejestrowac, ale jesli sie okaze, ze serio trzeba placic, zeby moc sie skontaktowac z innymi ludzmi to sobie daruje raczej ta stronke

Schmetterling > 01-05-2011, 23:22

Ja zalogowalam sie 26 kwietnia br.i nic nie musialam placic. Konto mam normalnie utworzone, wiadomosci moge do innych uzytkownikow tez bez problemow wysylac. Jestem juz zapisana do 3 grup Kiedys slyszalam cos o tym portalu, byl reportaz w "Uwaga". Glowny bohater reportazu goscil u siebie pewna dziewczyne i zostali para, ale uwaga na stronie czesto pojawia sie informacja, ze to nie jest portal randkowy, wiec nie trakujcie tego tak ;p Dzieki Gobarakago za umieszczenie tego linka. Probowalam szukac znajomych przez facebooka, no ale szanowne Niemki nie kwapily sie do odpisania nawet....

rosario > 01-05-2011, 23:32

@ Schmetterling

jak zaczęłam czytać o tym reportażu w 'Uwadze' to się od razu spodziewałam jakiejś kryminalnej historii czy czegoś w tym stylu, w celu ostrzeżenia przed ufaniem obcym, a tu taka mila niespodzianka z historia milosna )

KajaWroc > 02-05-2011, 12:25

ja tez polecam Coucha do podrozowania i poznawania ludzi , na stronie istnieje tez cos takiego jak grupy dyskusyjne - wystarczy w wyszukiwarke wpisac "au pair" ,zapisac sie i ... spotkac sie z innymi au-pairkami

ja wraz z kolezanka bylam dzieki CS w Mediolanie - spalysmy u wloskich studentow, potem pojechala tam jeszcze inna moja znajoma , zostalysmy super ugoszczone, a co najwazniejsze nasi hosci sie do nas nie dostawiali - a my w samolocie opracowalysmy juz plany awaryjne na wszystkie mozliwe sytuacje - haha wiecie mialysmy przed oczami akcje pt" mialy zwiedzic mediolan wyladowaly w burdelu " itp 8) no ale przezorny zawsze ubezpieczony - najlepiej jechac w 2kę jak juz cos i w razie czego zabrac ze soba spis hosteli w okolicy ,

poprzez Coucha podczas wakacji ktore spedzalilam w Rzymie poznalam bardzo sympatyczna au-pairke i to dzieki niej mam w planach teraz wrocic tam wlasnie na "au pairowanie"

rosario > 02-05-2011, 13:01

wow, fajna historia z ta wycieczką do mediolanu, kaja. sama nabrałam checi na jakies wakacyjne podroze w weekendy ;D zobaczymy, moze cos z tego wyjdzie : )

Piotr > 02-05-2011, 13:39

Wracając do tematu czyli nie ma tego abonamentu a to dlaczego chcą numer karty visa czy jaką się ma,podawaliście.Zarejestrowałem się ale trzeba to napisać taka weryfikacja poznał bym jakieś osoby przed wyjazdem,który już niedługo nastąpi.Wy wpisaliście numer kary trochę się obawiam,zawsze mam obawy przed czymś czego nie znam.Dajcie znać chciał bym aktywować konto.

KajaWroc > 02-05-2011, 14:00

ja nie wpisywalam numeru karty i nic nie placilam ,wszystko mialam za free
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia