-
-
Re: Co robić?!?!?!
Piotr > 14-04-2011, 21:27
Dzięki ci Tosia poszukamy na facebooku,może rzeczywiście tam znajdę.Dzięki za te linki. -
tosia_ > 14-04-2011, 21:34
Nie ma za co, mam nadzieje, ze beda przydatne. -
Nathalie > 14-04-2011, 21:45
Piotr!
Sprawdź na find au pair.com tam są oferty dla mężczyzn także -
Piotr > 14-04-2011, 22:18
Dzięki Nathalie za tą stronę muszę się zarejestrować to będzie już 4 strona na której będę szukał rodziny.
Fajnie by było gdyby się udało gdzieś znaleźć w końcu,nawet nie ma żadnego zainteresowania moim profilem,na żadnych ze stron.Tylko ja dodaję rodziny jeżeli są odpowiedzi to negatywne zazwyczaj nie ma.Może mi CC znajdzie i wyjadę do US a jak nie to Europa najlepiej Holandia bym chciał,ewentualnie Hiszpania.Koniecznie rodzina z angielskim.Pododaję rodziny do zainteresowanych i będę czekał może do świąt ktoś się odezwie i mi humor poprawi.Programy też dziś napisałem do koncepcji może oni by znaleźli.Teraz to chyba bardziej bym chciał tą Europę niż USA zdobył bym doświadczenie jako au-pair to będę miał szanse i na USA.Nie chciał bym mieć remachu bo przewiduję jak by się to skończyło dla faceta.Europa to zawsze inaczej nie chciał bym popełnić błędu.
Wyjazd na własną rękę też rodzina może być różna,ale jak znajdę rodzinę wtedy będę się martwił tym.
Rejestruję się i ruszam z kolejna stroną -
Nathalie > 15-04-2011, 10:42
Piotr, trzymam kciuki za Ciebie
Daj znać co i jak Ci idzie -
Piotr > 16-04-2011, 14:36
Nathalie chciałaś żebym napisał czy coś ruszyło,o dziwo Gawo deklaruje się że mi znajdzie rodzinę w EU najlepiej w Holandii duże miasto.Nawet mi przysłali wszystkie papiery ,jak mogę pieniądze za program dać,ale żeby mi rodzinę znaleźli na 100%.Da się tylko na rok jak na wakacje to nie da rady.(jak dla faceta)wciskają mi UK.
Na greataupair dostałem e-mail od rodziny właściwie faceta który wychowuje dwie córki w wieku 9 lat.
Za wszelką cenę chce faceta,wydaje się fajny,ale jest jedno ale nie pisze się na program więc nie da rady.
Chciał do mnie dzwonić napisałem mu że jak chce proszę bardzo,ale bez programu nie pojadę bo po prosu się nie da.Wytłumaczyłem mu to,życzyliśmy sobie powodzenie w znalezieniu ja rodziny a on au-pair.
On myślał że jak EU to można jechać jeszcze na rok.Praca by była od poniedziałku do piątku weekendy dziewczynki u matki więc hulaj dusza piekła nie ma.Wszystko mi opisał by mnie zachęcić miejsce Kalifornia,gdzie by nie było trzeba z programem by było legalnie.
Teraz jak zapłacę w Gawo to już jadę z nimi,a USA może za rok.
Swoją drogą co myślicie o Gawo jeżeli chodzi o faceta(znajdą rodzinę) tu są wątki o Gawo ale na forum facetów jak na lekarstwo. -
Nathalie > 16-04-2011, 15:42
Ja gadalam z moja host familia i okazało sie, ze ich znajomi maja lub mieli mezczyznę au pair. Podobno są zachwycenitak wiec na pewno znajdziesz wymarzonych hostow -
aniolek > 16-04-2011, 21:01
[quote name="strawberries"]Dziewczyny! Pomóżcie!
Otóż mam nie mały orzech do zgryzieniaMuszę podjąć decyzję, ale nie umiem i w związku z tym piszę tu licząc, że ktoś podsunie mi jakieś dobre rozwiązanie, ale do rzeczy... W tamtym roku byłam au pair na wakacje w Hiszpanii, w niewielkim miasteczku, miałam fajną rodzinę, ok dzieciaki (z dziewczynką miałam super kontakt, z chłopcem trochę gorszy, ale ogólnie pozytywnie) ogólnie wszystko było w porządku, było dużo młodych osób (nie znających angielskiego, ja nie znałam hiszpańskiego, w związku z czym nudziłam się czasami) i teraz rodzina mi zaproponowała, żebym do nich wróciła (tzn. już rok temu mi zaproponowali) ale ja chyba chciała bym zobaczyć świat, pojechać gdzieś indziej. Marzy mi się Anglia, Irlandia, ewentualnie jakieś wybrzeże Hiszpanii, ale rodzina chce odpowiedź teraz, tylko jeśli im odmówię obawiam się, że nic nie znajdę i wtedy zostanę bez niczego. Rozumiem, że chcą wiedzieć już teraz, bo też nie chcą zostać na lodzie, ale ja nie wiem jaką decyzję podjąć. Bardzo chcę zobaczyć inne miejsce, poznać nowych ludzi, ale z drugiej strony jak nikt mnie nie zechcę? ehh...[/quote]
dziewczyno wez sie w garsc albo tak albo siak nie mozna miec wszystkiego... to ma byc Twoja decyzja a nie ludzi z forum to Twoje zycie.Jak marzy Ci sie inny kraj to szukaj rodzinki i juz a nie rozwodzisz sie nad tym ze Cie nikt nie zechce/... -
dosiunia > 16-04-2011, 23:06
jak nie zaryzykujesz to nie będziesz widziała, szukaj rodzinki z determinacją a na pewno znajdzieszpolecam Irlandię -
Nathalie > 19-04-2011, 9:19
Ale po co ryzykować, jak nie wie, na co może sie trafić? Zawsze można pojechać w bezpieczne miejsce, które sie zna