• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Tesknota za innym czlowiekiem - co wy na to?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• Tesknota za innym czlowiekiem - co wy na to?

• Tesknota za innym czlowiekiem - co wy na to?
  • Re: Tesknota za innym czlowiekiem - co wy na to?

dzannia > 20-05-2004, 12:35

a jeestem! mam neta zjebanego i faaaak ogolnie to tu jest w uk jakis chory ten net. wlasnie siedze a bibliotece i za cholere nie moge sciagnac gg! aaaaaaaaaa fenka bejbi of kors ze bede na viktorii! a jaki to dzien 27? ;D ania juz ci pisze majla sorki ze tak dlugo. magda tez juz ci pisze kalm daln! ;D wiesz sotatnio jechalam busem nasz trasa i ty wiesz ze tam sie big bena mija po drodze- nie widzialam go wtedy a ty?! ;D i widzialam marsz stanikow- ale polewa w busie- nikt nie wiedzialam co jest grane tyle ludzie w rozowych puszystych stanikach!!!! maaaasa! no okej ide pisac majle!baj... ;D

Patty > 24-05-2004, 9:53

Hello,

Zdecydowalam sie w tamtym tygodniu i jade do moich bambuskow, wiec bede w Londynie dopiero koncem sierpnia, szkoda ze tak pozno...ale Dzania prawie zbierze towarzycho

Pozalatwiam soebie tu wszystko na spokojnie, odbiore se dyplomik, troche sie pobycze jeszcze we wakacje. Prawie mi wlosy cos urosna, bo slysze ze fryzjer cholernie drogi

Bede w Barking and Dagenham

Pozdrawiam wszystkich, trzymajta sie

Renata > 24-05-2004, 10:07

Witajcie!

No cóż od wczoraj przegl?dam forum, więc nie mam o czym pisaż. Dopiero zamierzam wyjechać. Dzwoniłamn aby przysłali mi z biura papiery do wypisania. chciałabym pojechać do Szkocji, Irlandii lyb Angli. Nie wiem jeszce co wybrać. Może zdam się na los szczę?cia. Napi?cie mi trochę o pierwszej rozmowie telefonicznej bo okropnie się tego boje. Mniej się boje podróży ... chyba

Powiedzcie mi jak dobrze znali?cie angielski przed wyjazdem? Czytałam Młody Twoje zwierzenia. A pozostali? Moj angielski jest chyba kiepski. Jak do kawiarenki przyszedł kiedy? anglik to zapomniała jak się nazywam, dopiero jak przyszedł drugi raz to wydusiłam z siebie parę zdań. Ale jak my?le co mam odpowiedzieć to wiem tylko mam opory z mowieniem. No i czasem nie wiem czy dobrze my?le, bo nawet boję się pytać tj. wstydzę sie.

Pomóżcie mi. Jak my?licie jak pojade to przełamie się. Co ja mam zrobić. Postanowilam słuchać kaset z angielskim bo telewizji nie mam. Ale najpierw słucham a óóźniej tłumacze, Czy to normalne?

Prosze odpiszcie.

Patty > 24-05-2004, 10:48

Renata z mowieniem, to normalne, tez tak mam, nie martw sie. Rodzinka powinna to zrozumiec to w koncu ma byc wyjazd w celu nauki jezyka. Ja sie juz troche rozkrecilam, ale znacznie lepiej mi sie pisze niz mowi, bo jak sie zdeneruje ze nie moge sobie przypomniec jakigos slowka to klapa ale jestm dobrej mysli. wiem jak to bylo jak jezdzilam na wakacje, najpierw blokada ale po 2 dniach sie juz spoko gadalo.

Glowa do gory, bedzie oki ja jestem juz dobrej mysli

Patrycja

dzannia > 24-05-2004, 21:12

co ty nie przejmuj sie angielskim totalnie! tu kazdy gada jak chce- niegramatycznie i w caly swiat. ja juz tak szybko mowie i nawet jak czasem nie znajduje slow to macham rekoma i gadam-u know i sie kapuja! ;D a czasem mnie prosza o powtorki bo juz tak szybko mowie ze nie nadazaja tzn ta babka bo ona jest chinka a koles to spox.poza tym jak zaczniesz czaic co do ciebie mowi japonczycy w donalddzie to znacyz ze jestes juz bardzo zaawansowana. ;D i tak teraz fachowa opinia- sorki ale rok studiowalam ang i tu sie za cholere nie mowi tak jak mnie uczyli! takze nie przejmowac sie!!!

fenka > 14-08-2004, 0:54

To znowu ja :twisted:

Nie chce zapeszac, ale w ciagu najblizszych dni a moze i godzin stane sie ponownie AU PAIR :!: :!: :!:

festynka7 > 16-08-2004, 1:25

hej:0 fajny ten temat- zaczelam czytac to forum- mozna sie tu dowiedziec mnostwo ciekawych rzeczy

Fenka jak tam- fajnie ze znowu wyjezdzasz>>>napisz jakies szczegoly- do Londynu tym razem>??? a moze razem z facetem???

pozdrowionka.pa

fenka > 16-08-2004, 12:59

Dzieki

No tym razem udalo sie do Londynu. Dzieci 2 i 7 lat. Troche sie boje tej mlodszej, ale dam sobie rade. A poza tym bede miala fajne warunki, wiec sie zdecydowalam.

Na razie facet zostaje w domu, bo chce zeby skonczyl tu najpierw kurs angielskiego, a potem mam nadzieje ze przyjedzie.

festynka7 > 16-08-2004, 13:12

super,ze ci sie teraz udalo- w takim wielkim miescie jak chcialas no i Twoje szczescie jak skonczy kurs, to w koncu bedziecie razem- juz nie bedziesz tesknila- a od tego zaczynaja sie wszystkie problemy

powodzenia-

kiedy przyjezdzasz>?????

pa

fenka > 16-08-2004, 13:34

Jade kolo 27-28 sierpnia. Jeszcze nie wiem dokladnie. Wlasnie przegladam oferty przewoznikow i chyba zdecyduje sie na samolot, chociaz boje sie jak cholera
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna